Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 147009 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Autocunoastere
« Răspuns #180 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:38 »
atata bai sa fie, exista lentile de contact  ;)...si eu, cand am chef de-o schimbare, aleg: cand verzi, cand albastri, dar destul de rar. :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #181 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:48 »
concluzie: tre` sa fiu foarte atenta ce vizualizez data viitoare, observ ca se materializeaza in viata reala, chiar mai repede decat m-as fi gandit.  :D

Subscriu, si mie mi se intampla la fel!

Privind zona de confort in cazul asta, eu cred (nu dau cu paru') ca semnalele subliminale au fost altele... De obicei, subcontientul "se foloseste" de cate o idee preconceputa precum varsta, ca sa mascheze altceva - un fel de premonitie nedefinita: ceva iti spunea probabil ca, pe moment, zona de confort e mai importanta. N-as putea sa dau exemple de acel "ceva", difera de la om la om, cert este ca, oricare ar fi acea potentiala piedica din mintea noastra, ea ne arata un singur lucru: ca nu suntem suficient de indragostiti ca sa trecem peste. Si atunci cand zona de confort (iubirea de sine) e mai importanta, facem astfel de alegeri.

Una din acele piedici mai este, Guess, si acel "for ever", cred eu. Nu ti-ai fi dorit sa-ti traiesti relatia cu el acum si aici, si cat tine, tine? Stiu ca suna frivol, dar nu e ce pare. De prea multe ori amanam sa traim frumos azi doar pentru ca ne imaginam ca asa ceva nu ar putea fi "for ever" maine. Eu zic ca nimic nu e "for ever" in viata, cu atat mai putin emotiile si sentimentele...

De exemplu, eu NU as fi preferat sa nu ma marit acum 15 ani, chiar daca am avut semnale ca nu totul e ok si mai tarziu am divortat, fiindca au fost si niste ani de care m-am bucurat. Si nu stiu daca altfel ar fi fost mai bine. In orice caz, pot spune ca am trait o relatie la max, atat la plus, cat si la minus, in loc sa pierd timpul visand la un maine mai bun. By the way, fac la fel in continuare...  ;)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #182 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:57 »
si eu mizez pe acel "ceva" care i-a spus ca e mai bine sa nu...nu cred ca e vorba doar de fixatia pentru acel 'for ever", dintr-un viitor incert. intuitia a fost cea care a spus "nu", cu argumente de diverse naturi.

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #183 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 08:29 »
O abordare interesanta a relatiei este metoda E. S.P.E.R.E.(Energie specifica pt. o Ecologie Relationala Esentiala )  de catre JACQUES  SALOME.Metoda -invita pe  fiecare la a se responzabiliza si a actiona in functie de propriile nevoi fundamentale,  cu dorintele profunde si cu valoriile sale esentiale.REGULII DE IGENA RELATIONALA;f. imp.sa constientizam ca intr-o relatie  suntem TREI ,EU, TU, si RELATIA noastra.Relatia este un canal unde circula mesaje in functie de nevoile noastre relationale, care sunt;nevoia da a spune,nevoia de a fi ascultat,nevoia de-a fi recunoscut cum eu ma simt, nu cum ma vede celalalt,nevoia de-a fi valorizat pt. ceea ce sunt nu pt. ce fac,nevoia de intimitate si nevoia de a se aprecia adica stima de sine. exp, noi ne iubim dar relatia noastra este posesiva, toxica.Un alt punct important este cunoasterea a celor traume psihice din copilarie- devalorizariile arhaice, deoarece una este in genera lDOMINANTA , care v-a iesi in evidenta in relatia de cuplu, familie , loc de munca,etc. Prin procesul de autocunoastere este important sa ne cunoastem acesta dominanta atit a noastra cat si a partenerului, pt,a evita conflictul si a intelege emotia si reactia momentului. Ranile arhaice sunt;rusinenea, umilinta, abandonul,respingerea, neputinta, respect de sine scazut.tradarea.Exp daca eu stiu ca partenerul meu s-a simtit respins in copilarie avind parinti indiferenti caut sa-i nu dau aceasta senzatie in relatia noastra.In cuplu avem o intimitate a cuplului si o intimitate personala, cand cele doua fidelitati a mea si a cuplului coincid relatia este in armonie.Cand eu nu mai sunt fidela mie insumi ci numai cuplului ,devin frustrat, nu ma respect pe mine, relatia nu mai merge.Deasemenea este important sa ne cunoastem ZONA  DE INTOLERANTA.Cuplu in fond este o tesatura a trei povesti.a mea a ta  . si a noastra, maiestria tesaturii depinde de noi. Succes tuturor.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #184 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 09:50 »
Chiar ieri navigam pe libris.ro si am vazut si printre altele si cartea asta, da' am zis ca deocamdata nu ma intereseaza relatiile... Asa ca am ales Adler, Frankl si Gordon (ca tot ne facea "pofta" de Frankl cineva pe-aici zilele trecute  :) ). Colectia Freud si Corut o am, urmatoarea investitie va fi in genul Dale Carnegie, Louise Hay si Manual de NPL. Dupa ce le citesc, va spun...  ;)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #185 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 14:58 »
   Din cele scrise mai sus de voi, Micaela, Caroline, Guesswho ş.a., rezulta că  totul este in mintea noastra. Mintea este cea care ne organizează existenţa, conform unor principii şi legităţi. Mintea este sediul acţiunilor noastre. Toate acţiunile din planul concret, material, se nasc mai întăi in mintea noastra. Mintea este sediul gândurilor şi acestea fac legătura între materialul minţii şi concretul existenţei.
   In alta ordine de idei referitor la cunoastere si autocunoastere, as putea spune ca ele depind de cum gândim, cum şi cât iubim, depind de cum trăim, ce ne dorim, ce cautam de fapt.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #186 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 19:55 »
Asa e. Esti ceea ce gandesti... mai greu e sa gandesti ceea ce esti.  :crazy2:

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #187 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 08:54 »
Se spune ca un gand de autodefineste.Gandul este energie pura,gandul este creator.Energia gandului tau nu moare niciodata, el paraseste fiinta ta si se indreapta spre univers.Un gand este pt. totdeauna.Ce responsabilitate pt. ceea ce gandim!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #188 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 11:45 »
atata bai sa fie, exista lentile de contact  ;)...si eu, cand am chef de-o schimbare, aleg: cand verzi, cand albastri, dar destul de rar. :)
da, si io mi-am pus lentile de contact rosii 8) sunt rasa aeriana cu ochii rosii :coolsmiley:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #189 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 17:50 »
. Nu ti-ai fi dorit sa-ti traiesti relatia cu el acum si aici, si cat tine, tine?
nu mi-as fi dorit asta, drept pentru care am ales sa pun punct in acel stadiu. probabil datorita intuitiei, din momentul in care am aflat varsta lui, subconstientul l-a respins ca posibil partener. daca m-as fi raportat exclusiv la simturi, categoric as fi avut parte de-o aventura, insa nu asta e ceea ce caut eu.
asa cum am mai spus intr-o postare, daca avea vreo 3-4 ani in plus fata de mine, ar fi fost, fara doar si poate, partenerul potrivit in acest moment. in acele conditii as fi ales sa ma bucur de el si de relatia noastra atat cat ar fi tinut. 
ideea e ca imi doresc sa traiesc o poveste de dragoste in care sa imbinam emotionalul si spiritualul, cu rationalul. nu vreau orice, nu vreau sa ma multumesc cu oricine, stiu ce vreau si mai stiu ca voi atrage omul compatibil in viata mea.
"for ever" e un fel de-a spune, o relatie incepe si se termina, garantii nu ofera nimeni ca va dura pana la sfarsitul vietii. depinde doar de cei doi cat fac sa dureze relatia.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #190 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 17:54 »
dar avea un defect cu care nu m-am putut impaca neam.  :)
am si io o lista de defecte...intolerabile  >:D

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #191 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 17:59 »
Dr. Paulo Ubiratan - Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna ...

Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
Raspuns: Inima a fost facută pentru a bate de un număr de ori ... Nu-ti irosi bătăile cu exercitii. Totul, în cele din urmă, se uzează. Accelerarea inimii nu vă va face sa trăiti mai mult. E ca si cum ai spune că se poate mări durata vietii unei masini, dacă o faceti sa meargă mai repede. Vrei sa trăiesti mai mult? Trage un pui de somn!

Î: Ar trebui să mă opresc cu consumul de carne rosie si sa mănânc mai multe fructe si legume?
R: Trebuie să întelegi logica eficientei ... Vaca ce mănâncă? Iarbă si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe - mănâncă pui!

Î: Ar trebui să reduc consumul de alcool?
R: Categoric, nu! Vinul se face pe bază de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnă că acesta trage apa din fructe, astfel încât să profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!

Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: dacă nu aveti nicio durere ... sunteti bine!
Î: Fripturile sunt daunatoare?
R: Nu m-ai ascultat! ... Astăzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea răman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dăunător?

I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face să creasca în dimensiune.

Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun? E cacao! O altă legumă! Este bună pentru a fi fericit!

Si tine minte: viata nu ar trebui să fie o călătorie până la mormânt, cu intentia de a ajunge sănătos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucă celălalt drum: bere într-o mână, chips de cartofi în cealaltă, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând că ... A MERITAT SA FACI CALATORIA!
Dacă a umbla inseamnă a fi sănătos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoată toată ziua, mănancă doar peste, bea apă si totusi e TARE GRASA!

REMEMBER:
Un iepure aleargă toată viata si trăieste 15 ani;
Broasca testoasă nu aleargă si trăieste 450 de ani
.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #192 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 18:19 »
Guess, nu la o aventura ma refeream, ci la altceva decat stiai pana acum. Te-ai gandit sa iei in considerare si macar pentru o clipa altceva decat o relatie femeie - barbat? Fiindca daca numai asta asteptam - constient sau nu - de la sexul opus, probabil ca doar asta vom atrage... sau nu. Daca nimic nu e intamplator, poate ca el avea nevoie de tine tocmai pentru a-si corecta acel defect, indiferent prin ce fel de reltie, sau tu de el. Zic si io. Tu stii mai bine, evident.  ;)

Bitek, stiu ca n-ai chef sa fii serios... da' se mai spune si ca viata nu este numarul total de respiratii (idem, numarul de batai ale inimii), ci numarul momentele in care ti s-a taiat respiratia (respectiv, ti-a stat inima-n loc). :) Apropos, tin minte ca odata am ajutat pe cineva si mi-a zis "Iti doresc sa traiesti 1000 de ani." Nu vreau sa traiesc 1000 de ani... Cinci saptamani pot fi mai semnificative in viata unui om decat cinci decenii la un loc.  :D

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #193 : Duminică, 08 Aprilie 2012, 18:21 »
 :thumbup:. Mai bine o zi leu...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #194 : Vineri, 04 Mai 2012, 00:52 »
Acum cand scriu, vreau sa intelegeti ca nu este un impas - doar - mai fac un pas.
De ce? Pentru ca o voce din necunoscut mi-a spus: stii care sunt elemente unei relatii? Nu, am raspuns deoarece consideram ca ma cunosc foarte bine.
Am ajuns a nu stiu cata oara cand pot spune ca nimic nu se ia in calcul, decat cu clipa, momentul.
Spune vocea: cele 3 regili sunt...
1. comunicare
2. respect reciproc
3. amor de calitate.

Nimic nou, nesemnificativ; dar... impactul constientizarii? Cator din viata noastra aduce adevarul sa putem recunoaste ca viata poate fi traita in aceste elemente?
nihil sine deo