Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 146971 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Re: Autocunoastere
« Răspuns #165 : Marți, 03 Aprilie 2012, 14:11 »
guess, ai prins ideea ;) si asta este cel mai important- parerea mea ;D
indiferent de natura relatiei nu avem voie sa impunem, sa obligam, sa cenzuram sa dam faptului ca ne consideram "dezvoltati" alta nuanta decat cea adevarata, cea care o inscrie la acest capitol; in momentul cand ne cramponam de cat de dezvoltati suntem, aratam defapt lipsa acesteia; afara de asta, in momentul cand stam in preajma unui initiat, se vede, se simte, ne dezvoltam involuntar; daca simturile sunt destupate, evolutia poate fi mai rapida decat ne asteptam. :)

cel mult, as fi un exemplu pentru el prin ceea ce fac eu

la mine a functionat si nu a fost necesara separarea  :thumbup:

nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #166 : Marți, 03 Aprilie 2012, 15:00 »
anunt: caut initiat in preajma caruia sa fac sedinte de stationare, de trei ori pe saptamana. se ia, zice stel.  ;D (glumesc, da' stiu ca-ti ridici vibratia in campul unuia bine evoluat). :)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #167 : Marți, 03 Aprilie 2012, 17:04 »
guess, ai prins ideea
am prins-o pan` la urma, da` mi-a luat ceva timp  :slap:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #168 : Marți, 03 Aprilie 2012, 23:13 »
cel mult, as fi un exemplu pentru el prin ceea ce fac eu
la mine a functionat si nu a fost necesara separarea  :thumbup:

La mine nu a functiontat si a fost necesar divortul ca sa functioneze... separat.
Sa inteleg ca tu nu esti single?! Woau, vreau si eu initiere.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #169 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 19:40 »
m-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie: am intalnit un barbat exact asa cum mi-l doream, doar ca am facut "greseala" cand mi-am stabilit ce calitati as vrea sa aibe si cum sa arate "sufletul meu pereche", de a vizualiza un chip cam tinerel; nu mi-am dat atunci seama de greseala, ci abia cand l-am intalnit, era exact ce mi-am dorit, exista acea "recunoastere", atractie, pasiuni comune..... si totusi, am dat inapoi.
mi-am pus dupa acest episod o serie de intrebari, dar la doua inca n-am gasit raspuns...e posibil oare sa ma fi obisnuit cu statutul de single si sa-mi fie greu acum sa ies din zona de confort?  :-\  diferenta de varsta e o prejudecata?  :-\
daca v-ati confruntat cu temeri similare si ati gasit si-o rezolvare, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta voastra.

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #170 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 19:48 »
1 - zona de confort o scoti din calcul cind e un astfel de moment
2 - virsta e discutabila in functie de ce-ti doresti sa faci impreuna cu el

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #171 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:03 »
1. usor de spus, fff greu de realizat practic. eu n-am reusit, dar recunosc ca prejudecata varstei a fost mult mai mare, prin urmare nici nu am incercat foarte mult sa fac ceva in sensul asta. mi-a intrat in cap ca diferenta de varsta e mare si punct. n-am reusit sa scap de "piticul de pe creier".
2. n-am avut decat startul care a fost extraordinar, dar din cauza mea, am ramas doar cu asta. nu s-a mai pus problema de realizari impreuna...
Nu regret nimic, chiar ma bucur ca am vazut ca astfel de barbati exista, doar ca, se pare  :blush: nu-s eu suficient de pregatita pentru o relatie pe un nivel asa inalt. (eu l-am perceput mult mai sus decat mine ca dezvoltare personala ::))

silviu

• Vizitator
« Răspuns #172 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:12 »
eu nu am probleme cu varsta. poa' sa aiba fata si 20 de ani...majora sa fie :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #173 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:19 »
te cred, pan` la urma asta tine doar de perceptia fiecaruia. totusi, un cuplu format dintr-un barbat mai in varsta cu o tinerica parca imi da mai bine la ochi decat o tipa mai in varsta cu un pusti. sau o fi doar in capul meu, nu stiu.
  :-\ daca ma gandesc mai bine, nu m-as vedea langa unul cu 20 de ani mai batran. diferenta ideala pt mine ar fi de 3-4 ani in plus, la el.  O0

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #174 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:25 »
guess, ai deschis un subiect sensibil pentru multi - zona de confort - la un moment dat am dezbatut despre confort destul de mult; l-am impartit in confort fizic, psihic, emotional etc ( e prin arhiva pe undeva!! ); cert este ca si noi oameni ca orice sistem tindem catre o stare de echilibru, de confort pe care o avem intr-un moment al vietii si ne este greu sa renuntam la ea, sa iesim din acea stare, sa renuntam la tabieturi

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #175 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:37 »
guess, ai deschis un subiect sensibil pentru multi - zona de confort - la un moment dat am dezbatut despre confort destul de mult; l-am impartit in confort fizic, psihic, emotional etc ( e prin arhiva pe undeva!! ); cert este ca si noi oameni ca orice sistem tindem catre o stare de echilibru, de confort pe care o avem intr-un moment al vietii si ne este greu sa renuntam la ea, sa iesim din acea stare, sa renuntam la tabieturi
asa e,  gabi, dar teoria spune ca renuntarea la zona de confort, desi implica un oaresce disconfort pentru moment e singura cale spre evolutie. cata vreme ramanem in zona de confort, stagnam. asta e teoria, dar practica m-a lasat corigenta.  :(
acum ca scriam postul asta, mi-a venit in minte ceva: e foarte posibil ca de fapt sa-mi fi sabotat o posibila relatie doar pt ca nu voiam sa ies din zona de confort, asa ca am dat vina pe varsta, pe faptul ca era mult prea sus ca dezvoltare si asa mi-am construit fortareata perfecta si sigura  :-\
si uite-asa am mai aflat ceva despre mine.. :o

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #176 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 21:18 »
acum ca scriam postul asta, mi-a venit in minte ceva: e foarte posibil ca de fapt sa-mi fi sabotat o posibila relatie doar pt ca nu voiam sa ies din zona de confort, asa ca am dat vina pe varsta, pe faptul ca era mult prea sus ca dezvoltare si asa mi-am construit fortareata perfecta si sigura  :-\
si uite-asa am mai aflat ceva despre mine.. :o

exact asta am patit cu fosta - eu renuntasem la zona de confort, ea nu ...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #177 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:10 »
Guess si eu am mari retineri in ce priveste cuplurile in care ea e mai "coapta". Aproape inevitabil vine o vreme in care diferenta de varsta, nefavorabila ei, isi spune cuvantul, asa ca daca preferi o relatie "for ever", e cam riscanta o incercare de genul asta.  Sigur, exista si cazuri in care s-a trecut proba timpului fara despartire, dar acelea sunt exceptii.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #178 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:26 »
si totusi...ma intreb, daca aveam acelasi personaj dar de varsta potrivita as fi ramas in relatie? acum spun da, fara nicio indoiala. deci cuiul n-a fost zona de confort, ci varsta lui (apropos, chiar azi implineste niste anisori....tot berbec si el  :smitten:, la distanta de doar doua zile unul de altu`)
concluzie: tre` sa fiu foarte atenta ce vizualizez data viitoare, observ ca se materializeaza in viata reala, chiar mai repede decat m-as fi gandit.  :D
mica, relatia la care lucrez mental e "for ever", of course  :angel:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #179 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:33 »
si eu am constatat ce e foaaarte important sa-ti definesti tot, tot, tot ce stii ca ti-e musai.  :) culmea e ca si eu am intalnit omul care mi se potrivea din foarte, foarte multe puncte de vedere, dar avea un defect cu care nu m-am putut impaca neam.  :)
si pe fi-mea am "cerut-o" cu descriere, si-am primit-o fix cum am vrut, dar am uitat sa zic "cu ochi albastri" (obsesia mea fiind doar sa-i aiba mari, si-i are). ma cearta ca n-am fost mai atenta  ;D