Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 146977 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Autocunoastere
« Răspuns #120 : Joi, 29 Martie 2012, 20:39 »
"Căldura şi devotamentul tău sunt confuze: sunt bulversat, pentru c㠄ştiu” că nu pot fi iubit. Sentimentele tale pentru mine nu pot fi reale, de încredere sau de durată. Dacă nu simt că pot fi iubit, dragostea ta pentru mine devine un efort de a umple jn gol, iar acest efort te va obosi în cele din urmă.
//www.personalitatealfa.com/blog/increderea-si-respectul-de-sine-in-dragoste-cu-exemple/[/url]

Cunosc un caz. Intr-un final, chiar ca am obosit sa ofer... Nu pentru ca nu as fi primit nimic in schimb, dimpotriva. Ci fiindca nu era niciodata primit.  :-\

P.S. Hai sa lasam testul ala, ca ceva sigur nu e ok cu el. Exista cel putin un exemplu aiurea, pentru o femeie - intrebarea daca iti pasa sau nu cum te imbraci si ce impresie faci asupra celorlalti. "Cum te imbraci" este un mod de a te comunica celorlalti asa cum esti, in modul pe care-l doresti,non verbal. Face parte dintre acele lucruri care uneori conteaza mai mult chiar decat comunicarea verbala.Sper sa nu ajung vreodata atat de matura emotional sa ma imbrac astfel incat sa nu mai "comunic" nimic.  ;D

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #121 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 13:36 »
Iubirea poate exista numai între fiinţe care au învăţat să se iubească şi să se preţuiască lăuntric. Iubirea nu ia ostateci. Ea nu se târguieşte. Nu este compromisă de frică. Dimpotrivă, acolo unde iubirea e prezentă, frica, prin miliardele de condiţionări pe care le implică, nu poate exista.

http://eulinterior.blogspot.com/2011/04/noi-toti-trebuie-sa-ne-vindecam-de.html
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline ioana1972

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #122 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:27 »
" Doamne ,cum de nu ma simt iubita cand uite ce de daruri de iubire imi spune el ca -mi arunca-n cale?

Si imi raspund asa: ma simt iubita cand sunt ascultata ,cand sunt lasata sa fiu eu,eu cea adevarata :), cand nu sunt criticata , judecata,cand sunt crezuta,cand nu sunt obligata sa-mi pun masti,cand sunt iertata,cand sunt sprijinita,macar cu o vorba de incurajare in ce vreau sa fac,cand sunt imbratisata chiar si cand sunt trista ori nervoasa,cand sunt respectata in ceea ce aleg,cand simt o mana intinsa catre mine atunci cand imi este foarte greu,cand sunt privita cu bunavointa chiar si cand gresesc...Ma simt iubita cand primesc in dar tandrete si nu doar dorinta,cand primesc incurajare si nu doar sfaturi adesea inutile,de falsa ajutorare,cand primesc pe cat posibil ceea ce cer cand am o trebuinta,in locul unor daruri a caror greutate o port adesea mai mult ca pe o siluinta.Ma simt iubita cand pot fi lasata sa iubesc asa cum stiu eu si cum pot eu iubi: in felul meu"

Sunt cuvintele minunate ale unei femei legate de cum ar trebui sa fie dragostea.Eu m-am regasit mult in ceea ce a zis ea.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #123 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 16:21 »
Da, Guess, exact la acest lucru m-am referit si eu mai sus, cand am spus ca nimic nu era primit. Am incercat sa-l fac constienta de asta, ca prietena macar, daca nu ca altceva, dar din pacate el nu a reusit sa treaca pragul autoacceptarii.  :-\

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #124 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 18:54 »
" Doamne ,cum de nu ma simt iubita cand uite ce de daruri de iubire imi spune el ca -mi arunca-n cale?

Si imi raspund asa: ma simt iubita cand sunt ascultata ,cand sunt lasata sa fiu eu,eu cea adevarata :), cand nu sunt criticata , judecata,cand sunt crezuta,cand nu sunt obligata sa-mi pun masti,cand sunt iertata,cand sunt sprijinita,macar cu o vorba de incurajare in ce vreau sa fac,cand sunt imbratisata chiar si cand sunt trista ori nervoasa,cand sunt respectata in ceea ce aleg,cand simt o mana intinsa catre mine atunci cand imi este foarte greu,cand sunt privita cu bunavointa chiar si cand gresesc...Ma simt iubita cand primesc in dar tandrete si nu doar dorinta,cand primesc incurajare si nu doar sfaturi adesea inutile,de falsa ajutorare,cand primesc pe cat posibil ceea ce cer cand am o trebuinta,in locul unor daruri a caror greutate o port adesea mai mult ca pe o siluinta.Ma simt iubita cand pot fi lasata sa iubesc asa cum stiu eu si cum pot eu iubi: in felul meu"

Sunt cuvintele minunate ale unei femei legate de cum ar trebui sa fie dragostea.Eu m-am regasit mult in ceea ce a zis ea.

Subscriu!  O0

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #125 : Duminică, 01 Aprilie 2012, 20:57 »
Si eu m-am regasit in cuvintele acestea despre dragoste mult timp.dar azi,[dupa ani de singuratate si implicit de autocunoastere] ma regasesc mai mult daca imi raspund asa;ma simt iubita cand sunt eu cea adevarata, fara masca, cand ma iert,cand ma incurajez,, cand ma las sa iubesc in felul meu. Cand inima reuseste sa spuna mintii; te iubesc, n-o sa te parasesc niciodata, o sa am mereu grija de tine. Cand te iubesti pe tine neconditionat .

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #126 : Duminică, 01 Aprilie 2012, 23:09 »
Cand te iubesti pe tine neconditionat .

Greu!  ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #127 : Luni, 02 Aprilie 2012, 08:34 »
Cand inima reuseste sa spuna mintii; te iubesc, n-o sa te parasesc niciodata, o sa am mereu grija de tine.

da ... se inchide circuitul cand trupul valseaza ...  :)
nihil sine deo

Offline Emi 53

• Full Member
« Răspuns #128 : Luni, 02 Aprilie 2012, 14:08 »
eu cred ca acea iubire neconditionata intr-o relatie nu o poti cere ,pt. simplu motiv ca cealalta persoana nu poate sa o dea. Acel gol pe care il simtim in noi poate fi inceputul evolutiei spirituale personale , o cale unica pt. fiecare adica prin experienta proprie poti sa descoperi ca Dumnezeu se afla in tine-ca, oricand doresti poti aveao intilnire cu CREATORUL.Dumnezeu poate fi trait ca experienta si descoperit inauntrul tau si de jur imprejurul tau. Eu iubirea neconditionata o percep numai de la SURSA, CREATOR,DUMNEZEU. UNIVERS.Aceasta  este experienta vieti mele.va doresc la toti o zi minunata.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #129 : Luni, 02 Aprilie 2012, 14:27 »
Am incercat sa-l fac constienta de asta, ca prietena macar, daca nu ca altceva, dar din pacate el nu a reusit sa treaca pragul autoacceptarii.  :-\
stiu ce spui, dar, din pacate e lupta cu "morile de vant" in cazuri din astea. cu constientizarea tre` sa se confrunte fiecare, apoi cu acceptarea. ori daca persoana nu-i pregatita sa faca asta, orice incercare e sortita esecului.
ma gandesc cat de greu schimb ceva la mine, cate re-caderi am si cata vointa imi trebuie ca s-o iau de la capat pana reusesc ce-mi propun. daca lucrul cu mine e atat de dificil, cand am motivatie, am vointa(poate nu intotdeauna atat cat ar trebui  :blush:), e foarte greu este sa incerci sa faci asta cu cineva care n-are niciun gand sa se schimbe...si-apoi, pentru ce? ca binele vazut de mine, poate altuia i se pare un mare rau...asa ca, alegerea ne apartine fiecaruia, la momentul potrivit :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #130 : Luni, 02 Aprilie 2012, 14:31 »
eu cred ca acea iubire neconditionata intr-o relatie nu o poti cere ,pt. simplu motiv ca cealalta persoana nu poate sa o dea.
iubirea neconditioanata stiu eu ca nu se cere, ci se ofera. iar daca ai ajuns sa iubesti astfel, cu siguranta ca atragi doar oameni care au acelasi  nivel vibrational si care iti intorc iubirea, fara a fi nevoie sa ceri ceva.
de fapt, cand iubesti neconditionat, esti plin de iubire, conectat cu sursa, cum spui tu, iar actuala nevoie de iubire (specific iubirii conditionate), acel gol interior dispare. implicit si nevoia de a cere iubire. :)

Offline Emi 53

• Full Member
« Răspuns #131 : Luni, 02 Aprilie 2012, 15:32 »
ai dreptate, iubirea neconditionata numai se ofera.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #132 : Luni, 02 Aprilie 2012, 20:32 »
ok, o accept!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #133 : Luni, 02 Aprilie 2012, 21:11 »
e un "schimb" reciproc in iubirea neconditionata, doar ca intai oferi  ::) si abia pe urma primesti  ;D...infinit mai mult  :coolsmiley:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #134 : Luni, 02 Aprilie 2012, 21:23 »
ma gandeam azi la sala ce inseamna dezvoltarea personala pentru mine, cum as putea s-o definesc. in cuvinte simple as spune ca este dezvoltarea (nu schimbarea) a ceea ce avem in interiorul nostru, ajungand sa ne cunoastem foarte bine si sa inlaturam obstacolele(blocajele), lasand sa straluceasca adevaratul nostru potential si nu in ultimul rand, valorificarea acestui potential.
o alta definitie a dezvoltarii personale: "Evolutia nu te face handicapat ci iti ofera alte variante, iti ofera capacitati mult mai bune si eficiente sa faci tot ceea ce faceai inainte. Doar ca orice faceai inainte cu efort, acum faci cu usurinta."

si apropos de iubire si relatii de cuplu,

http://www.nlpmania.ro/ignoranta-care-a-distrus-milioane-de-cupluri-si-inca-mai-distruge/