Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (14/85) > >>

Guesswho:

--- Citat din: Caroline din Luni, 12 Martie 2012, 22:11 ---Exista vreo deosebire intre a iubi neconditionat ca alegere si ca nevoie?

--- Terminare citat ---
Aproape toti simtim o mare nevoie de a fi iubiti, este ca o gaura neagra care nu se umple niciodata pe deplin. Cateodata, iubirea pe care o gasim si care ne incalzeste pe moment pare sa dispara in timp, lasandu-ne din nou, goi pe dinauntru. Nevoia noastra de iubire isi are originea in procesul de evolutie, cand a aparut problema separarii initiale (cand noi am fost "individualizati" in sine- desi eram/suntem parti ale aceluiasi intreg (D-zeu pt unii, Constiinta cosmica pt altii, Univers, etc)). Ea se afla in memoria noastra ereditara si va fi rezolvata complet cand vom atinge propria noastra intregime si cand vom inceta sa mai cautam pe cineva din afara noastra pt a ne valida ca fiinte si a umple acea gaura fara sfarsit din sufletul nostru.  Starea de implinire totala a iubirii apare in individualitatea noastra separata doar atunci cand are loc constientizare sinelui, cand lectiile de viata omenesti sunt duse la bun sfarsit iubirea noastra de sine va fi completa.
Marea ta nevoie de iubire trebuie intoarsa la 180 de grade. Trebuie sa te iubesti pe tine, in primul si in primul rand. Trebuie sa cunosti iubirea de sine intr-un anume grad inainte sa poti darui aceeasi cantitate de iubire altuia. Este imposibil sa daruiesti cuiva ceva ce nu posezi!

Guesswho:

--- Citat din: silviu din Marți, 13 Martie 2012, 16:40 ---da' io unul m-as plictisi de moarte langa un asa suflet-pereche :(

--- Terminare citat ---
e foarte posibil, e ceva ce nu cunosti si-ti pare straniu  ;)
nu e mai degraba o frica de a te deschide fata de celalalt cu adevarat, de a permite sa fii cunoscut cu temeri, vulnerabilitati?  :)

silviu:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 13 Martie 2012, 16:42 ---Aproape toti simtim o mare nevoie de a fi iubiti, este ca o gaura neagra care nu se umple niciodata pe deplin.
--- Terminare citat ---
au! aceste cuvinte ne doare :(

Guesswho:
Silviu, suntem la autocunoastere... unde ti-a zburat mintea?  ;D
ma duc sa-mi comand ceva de mancare ca in sfarsit mi-e foame  :thumbup:

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 13 Martie 2012, 16:28 ---Privilegiul de a fi tu insuti, de a exprima in mod intim cine esti si ce esti- profund in fiinta ta, fara frica de respingere- da o senzatie de bine, imposibil de exprimat in cuvinte. Intr-o relatie cu sufletul pereche, partenerul oglindeste preferintele si antipatiile tale. el/ea se afla si traieste pe aceeasi vibratie ca si tine-astfel, intre voi doi este o legatura puternica si minunat de armonioasa.

--- Terminare citat ---

Eu am "bifat" asta... insa, pentru ca "fiecare e liber sa-si aleaga propriul drum in viata", am ales diferit.  :-\ Cum se poate rezolva contradictia asta?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă