Aici se discuta > Subiecte generale
Autocunoastere
Caroline:
Interesant punct de vedere... cand o sa am mai mult timp, o sa revin sa citesc si link-urile. Deocamdata, sunt - cunoscuta ca - un "Gigi contra", dar care se vrea constructiv.
- "Omul instinctual" nu mi se pare o dezvoltare personala in sensul eoultiei, ci mai degraba o involutie. Nu, nu sunt o "mironosita", nici un "farsieu"... Mi se pare ca am putea fi suficient de "instinctuali" si numai daca am redescoperi ceea ce suntem si ce capacitati superioare avem, si ca "animale". Aici nu cred ca e nevoie de learn, ci de unlearn. Ceva de genul "asculta-ti trupul" si unlearn toate instinctele pervertite cu care civilizatia si, mai nou, societatea consumerista, te-a invatat.
Un exemplu simplu: redescopera gustul natural al lucrurilor. Nu cel de sare, Vegeta sau alti suprastimulenti alimentari. Si nu neaparat numai pentru sloganul "mananca sanatos", dar si pentru o placere primara.
- "Omul emotional/rational" - mi se pare o formulare nefericita, fiindca implica din start un vesnic conflict contemporan: acela dintre inima si ratiune. E un conflict superfluu, generat intentionat de cei interesati sa manipuleze: mai marii bisericii, politicii, familiei etc.
- "Omul spiritual" e singurul - parerea mea - care cere o dezvoltare personala fata de primele doua. Numai ca nu singular spirituala. Cred ca dezvoltarea personala inseamna dezvatarea / reinvatarea armonizarii (sau dizolvarii conflictelor) intre toate cele trei axe mentionate.
"Omul complet" e unul singur. Orice dihotomie - chiar si numai in interes stiintific - se traduce prin tulburari de personalitate... >:D
Guesswho:
Discutiile in contradictoriu isi au rostul lor, iar cand partenerul de discutie argumenteaza ceea ce spune,nu se opune numai de dragul de a fi "contra", discutia poate fi constructiva pentru ambele parti. :)
- Omul instinctual e necesar sa existe pentru ca daca acest nivel de dezvoltare nu ar exista in noi, am disparea ca specie, nu am mai munci, nu am produce bani sa ne intretinem, nu am face sex, etc. Tot ce ne defineste ca aflandu-ne pe primul nivel este bun, important este sa nu ne lasam dominati de aceste nevoi instinctive.
- Omul emotional/rational este omul care are mintea si emotiile sunt in echilibru, se stimuleza si se controleaza una pe cealalta. Cei care au atins acest nivel pot simti si oferi iubirea neconditionata.
(Ce spui tu legat de cei interesati sa domine e mai degraba caracteristic celor de pe nivelul 1, ca dorinta de putere si reusita.)
-Omul spiritual este cel care reuseste sa lase in spate toate problemele de pe nivelele inferioare.
Dupa ce am parcurs articolele altfel am inteles anumite lucruri, am identificat si nivelul pe care ma aflu, la ce mai am de lucrat, etc ...articolele le-am atasat gandindu-ma ca poate vor fi de folos si altora :)
micaela:
da, guess, mi se par foarte interesante articolele acelea. m-am uitat peste ele, dar trebuie sa gasesc un ragaz sa le citesc cu atentie. multumesc ca le-ai linkuit. :)
Guesswho:
cu drag, micaela :)
silviu:
--- Citat din: Guesswho din Duminică, 11 Martie 2012, 18:25 ---- Omul emotional/rational este omul care are mintea si emotiile sunt in echilibru, se stimuleza si se controleaza una pe cealalta. Cei care au atins acest nivel pot simti si oferi iubirea neconditionata.
--- Terminare citat ---
adica isi iubesc semenii neconditionat? ??? sau isi iubesc perechea neconditionat?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă