Aici se discuta > Subiecte generale
Autocunoastere
Edith:
Recomand cateva titluri
-Sofrologia- pentru o stare de bine
- Cea mai usoara cale
-De ce iti face bine sa faci bine
-A fi in echilibru
Cu stima si respect !
Edith:
Cand e singur, cel mai adesea omul da ascultare primului glas , cand se afla in societatea altora insa, asculta de al doilea .
L.T.
wonderland:
E o concluzie sau o recomandare?
Ma gândesc așa: autocontrolul e bun, când e vorba de înfrânarea impulsurilor agresive, inclusiv auto-agresive, când e cazul să gândim înainte de a acționa, ca să nu regretăm că am acționat la primul impuls.
Când e vorba de a exprima ceea ce gândim, ceea ce simțim? Depinde...
Al doilea gând s-ar putea să vină din cutiuța, să-i zic așa cu restricții inoculate în copilărie sau asimilate în urma unor experiențe neplăcute. Cele din categoria: nu-i bine, nu-i frumos, ce-o să zică, ce impresie vei face etc, etc. În situații de acest fel, al doilea gând s-ar putea să ne creeze fie stări de nemulțumire interioară, pentru că nu facem decât să exprimăm ceea ce credem că e acceptabil sau că i-ar plăcea celuilalt să audă.
Cred că e bine să avem grijă cum ne exprimăm, dar ce exprimăm să fie în acord cu ceea ce gândim, ce simțim, ce suntem. Este ceea ce ne dă autenticitate. Altfel, nu e ca și cum am încercă să părem altceva, altcineva, din teama de a nu fi judecați, criticați, neluați în seamă, neapreciati, neacceptați?
Una peste alta, provocatoare temă de reflecție și discuție ne-ai plasat, Edith!
Edith:
E o concluzie :applause:
ermil:
'Tu trebuie să înveţi cum să-ţi alegi gândurile, la fel cum îţi alegi hainele cu care te îmbraci în fiecare zi...
Dacă vrei aşa de tare să-ţi controlezi viaţa, lucrează asupra minţii tale.''
Elizabeth Gilbert
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă