Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (78/85) > >>

steliana:

--- Citat din: Caroline din Vineri, 07 Decembrie 2012, 00:21 ---Exact la asta meditam eu astazi... Uneori, nu trebuie nici macar sa vorbesc eu sau prin altii, doar citesc, vorbesc altii (incusiv @Steliana, mai sus) si pentru mine.  ;)

--- Terminare citat ---

:) lecţii terestre! Sursa intregii vieti se afla în ochii fiecarei persoane. O mare iubire si o mare intelepciune sunt prezente in fiecare moment in interiorul nostru. Din momentul in care sesizam acest adevar, devine clar că gandurile, sentimentele şi actiunile noastre sunt cheia. Cand actionam pentru perfectionarea caracterului nostru, elemente ale acestuia devin instrumente de supravieţuire în procesul de "ascensiune".  ;)

Caroline:
Apropos de procesul de ascensiune, tocmai mi-a intrat pe email un articol care mi se pare interesant. Nu vreau sa fac reclama, asa ca o sa scot partile legate de reclama la cursuri, dar... ader la idee.  :)

"Pasii sunt aceiasi pentru toti. Informatia exista. Exista cursuri, site-uri si dosare intregi de proceduri, de la cum sa ridici un site pana la cum sa scrii o carte sau cum sa organizezi un eveniment. Si cu toate astea, desi avem cu totii acesti pasi la indemana, sub 5% dintre noi ii vom respecta.
Nu sunt reguli imposibile de respectat. Sunt... umane. Se bazeaza pe ideea primului pas si pe constanta. Si cu toate astea, cu dovezi ca se poate, ca procedura functioneaza, 95%+ dintre noi ne blocam.

De ce? Iata exemple de blocaje mentale in 9 cazuri din 10:
- Oare ce vor spune prietenii mei?
- Nu ma simt destul de valoros ca sa impartasesc oamenilor pasiunea mea...
- Stiu ca functioneaza, sunt convins ca ceea ce spui e ok, dar la mine nu merge. Eu am un caz aparte.
- Pasiunea mea este banala, nu pot castiga bani din ea.
- Nu stiu sa ridic un site... nu stiu sa scriu o carte...  si 1001 alte ganduri care te blocheaza sa pleci la drum.

La traininguri se asimileaza abia 30% din informatie. Ajungi acasa, esti plin de energie si crezi ca o sa schimbi lumea... si pe tine, oadata cu ea. Si ce se intampla? Te intorci la viata ta... la rutina pe care o ai. Dupa o saptamana ai si uitat ca iti planuisei ceva de facut. Ai pasii pe hartie si cu toate astea nu reusesti sa te pui in miscare. Pasii sunt acolo, sunt simpli.

Exista un citat fain de Brancusi: Nu este greu sa muncesti, este greu sa te pui in pozitia de a munci." Cei mai multi se regasesc in fata unor asemenea cuvinte, pentru ca problemele sunt comune. Prea multi oameni isi lasa visurile lor si proiectele lor pe plan secund. Si isi vad de viata in continuare. Uita. Se ascund. Si apoi dau vina pe exterior.

Si intr-un final am avut o revelatie. De fapt tot secretul este in a-ti pacali creierul. Daca munca faci sa para joaca, e joaca. De obicei inveti progresiv, pe masura ce aplici, nu ascultand un curs. Creierul nu este un sac in care versi informatie si pe care il inchizi
mai apoi. "Lupta" pe care o da fiecare din noi pentru propria evolutie, o da cu propriul creier. Toata batalia se da in
plan mental. Si daca reusesti sa iti pacalesti creierul ca se poate si ca e amuzant ce faci, jumatate din batalie este castigata.
Pentru ca, altfel, propriul tau creier TE PACALESTE ca nu se poate si ca actiunea de schimbare va fi dureroasa.

Ce inseamna sa iti pacalesti creierul?
Mi-am schimbat total stilul de viata. Am intrat intr-o munca frenetica, am pierdut noptile si am construit ceea ce se poate
numi... un proiect revolutionar... despre mine insumi. Despre ceea ce vreau EU de la viata, si nu altii de la mine.

Acest lucru te poate schimba... dintr-un om care isi uraste jobul si monotonia lui, cu salariul mic in comparatie cu ce faci, si cu sentimentul ca nu te simti apreciat de catre cei din jur, dintr-un om care nu poate sa iasa din zona de confort, cu lipsa proprie de initiativa si de motivatie, care se trezeste si isi zice zilnic ca "astazi" va face o schimbare, doar ca sa isi da seama seara ca a mai amanat o zi sa faca ceva efectiv... dintr-un astfel de om... intr-o persoana cu o pasiune proprie transformata in afacere, stabila,
cu claritate in gandire, directie si viziune pe 5-10 ani de acum incolo, care isi face singur programul si care isi permite, de exemplu, sa lucreze voluntar in timpul liber intr-o casa de copii orfani, fara sa se gandeasca la faptul ca moare de foame, sau care isi permite sa scrie o carte din cafenele si benzinarii... intr-un om care inspira oamenii.

Cu totii visam asta. Doar doar unii dintre noi am ajuns acolo, plecand de sub nivelul marii. Scopul meu personal este sa schimb oamenii din jurul meu in oameni proactivi, care fac ce le place, liberi financiari si puternici in adevaratul sens al cuvantului."

www.mibconcept.ro

Guesswho:
e buna asta, Caroline  :D
si eu am gasit mai devreme e-mailul de la Daniel Zarnescu si ma gandeam sa-l pun aici, poate e cineva interesat de curs. am intrat cu gandul sa-l postez si-l gasesc pus de tine....gand la gand ;)
vad ca n-ai zis nimic de Edugaming (curs de business interactiv), am sa pun eu un link catre site, sper sa fie si admin de acord. oricum, e vorba sa circule informatia, sa afle cat mai multi de curs, poate e cuiva de folos. mie nu-mi iese nimic din asta.....

"Ce este EduGaming?

MIB Online este prima platforma EduGaming din Romania.

Ca sa putem obtine rezultate de la cursanti si intradevar sa aiba afacerile ridicate la finalul cursului, l-am transformat intr-un joc, cu aliante, punctaje, grupuri de lucru si interactivitate.

Luam seriozitatea unui curs cu lectii video zilnice si adaugam pasiunea si interactivitatea unui joc... si iti ofera toata motivatia de a ajunge la final cu propria afacere in picioare, dincolo de temerile pe care le ai sau, de ce nu, lenea care te caracterizeaza. "

Pentru cei interesati, vedeti mai multe aici: http://www.mibconcept.ro/mibo/

Caroline:
Pai am explicat de ce am scos tocmai info despre curs. Mie mi-a placut ideea discursului...

luciamanta:
    Cred ca este foarte important sa iti cunosti resursele care te vor ajuta sa ai sansa de partea ta. Orice actiune vrei sa intreprinzi, nu are sorti de izbanda fara resursele necesare.  De exemplu, vrei sa ai energie, sa iti dublrezi elanul pentru a termina o lucrare la timp: energia, vitalitatea, tonusul sunt resurse valoroase. Vrei sa reusesti la concursul la care te-ai inscris pentru a obtine postul dorit:  memoria, precizia, concentrarea, eficacitatea sunt resurse importante. Vrei sa ai idei clare si un discurs fluent in timpul sedintelor: a sti sa vorbesti in public este o resursa insemnata. Vrei sa te impui, sa convingi pentru a castiga un contract: aptitudinea de a te impune, de a argumenta reprezinta resurse folositoare. Vrei sa scrii repede si bine o carte: placerea de a crea, concentrarea, spiritul de observatie, de sinteza, usurinta de a scrie sunt resurse demne de luat in seama.
     Daca doresti cu adevarat sa reusesti in viata, este esential sa scoti la iveala toate resursele pozitive, sa le dezvolti. Stiu ca sunt oameni care reusesc si oameni care esueaza. Stiu acest lucru, dar cred ca exista si modalitati de a creea ocazii de a te apropia de succes, de bucuria de a trai. Stiu ca te poti schimba si poti folosi resursele dobandind informatiile potrivite, cunoscandu-Te din ce in ce mai bine, antrenandu-Te spre o cautare de sine si o cautare a propiilor puteri.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă