Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (67/85) > >>

Guesswho:
Admin, din nou spun ca initiativa ta e laudabila, de apreciat.  :)
Cine va participa, sa se bucure de experienta, cine nu va fi invitat....n-o fi fost sa fie locul lui acolo. Motiv de suparare nu vad.
Pe mine nu m-au tinut in loc nici timpul, nici distanta, nici banii cand a fost vorba de un proiect care mi-a stranit interesul. Am investit si-n carti, si-n cursuri, in bootcamp-uri si nu regret nicio clipa experientele respective. Din toate am avut ceva de invatat.
E si normal ca propunerile tale sa fie privite putin sceptic, ca orice lucru nou, de altfel, pentru ca asa cum spui si tu, suntem diferiti si e foarte bine asa. Insa o comunitate care are afinitati, puncte comune are mai multe sanse sa ramana in legatura. Eu rezonez la partea de dezvoltare personala, altii la arta fotografica, altii la creatie, poezie.
Eu, de ex, n-as avea ce cauta la tabara de creatie  ;D dar m-as baga la una de arta culinara.  ^-^

admin:
Uite ce buna este dezbaterea, nu m-am gandit la o tabara de arta culinara, desi am fost si la o specializare pt promovarea actiunilor corporate de gatit in comun....

Deci cu siguranta va fi inclusa in calendar. Bucatari am si inca foarte buni, mai cunosc si altii care se pricep foarte bine, avem unde, avem de ce... Super idee!

steliana:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 13 Noiembrie 2012, 12:38 ---m-as baga la una de arta culinara.  ^-^

--- Terminare citat ---

si eu, dar ... traditionala  ;)

steliana:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 13 Noiembrie 2012, 12:38 ---Pe mine nu m-au tinut in loc nici timpul, nici distanta, nici banii cand a fost vorba de un proiect care mi-a stranit interesul. Am investit si-n carti, si-n cursuri, in bootcamp-uri si nu regret nicio clipa experientele respective. Din toate am avut ceva de invatat.

--- Terminare citat ---

timpul ... include si bani si distanta ... si tot ceea ce vrea el si noi, sa luam in consideratie. insa ... daca timpul isi fixeaza determinarea pe o perioada necunoscuta intre "ghilimicile afective - sanatate -" ... astfel incat sa-ti poata tina departe orice implicare in ceea ce iti doresti cel mai mult ... cum il "fentezi"???

Nicoleta Bucuresti:
Va doresc timp!!!"

… Hai ca ma grabesc.''
N-am timp sa zambesc astazi, daramite sa mai fiu si fericit? Ce?! Asta e cea mai frumoasa zi de toamna? Hai, dom'le, lasa-ma cu prostiile! Nu vezi ca am treaba, ca ma grabesc! Nu am timp. Trebuie sa ajung la munca, sa fac rapoarte, sa le dau mai departe, sa ma plimb in sedinte. Cum adica, sa ma bucur? Pai, cum? Sa ma bucur asa, din nimic? Hai, dom'le, fii mai serios. N-am eu timp de asa ceva." Recunosteti macar in parte discursul? N-a fost, fiecare dintre noi, cel putin o data, personajul principal al unei asemenea povesti? 
"N-am timp!" este, de departe, slagarul vremurilor noastre. Si boala oamenilor moderni care suntem.
N-avem timp de zambit sau de sperat, n-avem timp de cladit caractere sau definitivat personalitati, n-avem timp sa fim curajosi, n-avem timp sa ne stapanim propria viata. Avem timp doar cat sa ne plangem ca n-avem timp.
Traim pe fuga, iubim pe fuga, nu ajungem bine intr-un loc si deja ne gandim la cum arata urmatorul. Fast food, shortcut, coffee to go, totul e viteza, toate se fac pe repede-inainte.  Unde e rabdarea de a contempla? Unde e nevoia de a reflecta? Unde e delectarea?
Avem electrocasnice pentru toate nevoile, care sa faca ele treaba in locul nostru. Avem lifturi care ne urca mai repede etajele. Avem becuri care se aprind la o simpla bataie din palme. Toate, menite sa ne usureze viata, sa ne ofere secunde pretioase. Si, cu toate astea, avem tot mai putin timp. Ce paradox fenomenal, nu credeti?
Mai trist este, insa, ca nu traim, iar ce n-am trait la timp, spunea Octavian Paler, nu mai traim niciodata. Asadar, timpul trece si noi ne trecem odata cu el... daca nu facem o schimbare. In viata noastra, in programul nostru, in lista de prioritati.  Nu exista solutii corecte sau universale. Exista doar oameni si alegerile lor.
Prin urmare, esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le faci si fiecare alegere iti poate schimba viata in bine sau rau. Chiar si atunci cand nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi. Fiecare alegere iti influenteaza prezentul si viitorul, al tau si al celorlalti.
Si trebuie sa alegem acel ceva care ne implineste, care face sa simtim timpul ca trecut cu folos. Cand va dati seama cum se face asta, sa ma invatati si pe mine.
Asadar…
Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care-l petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt!!!!
Dar, mai ales, va doresc timp  sa (re)descoperiti ce e cu adevarat important pentru voi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci, nu degeaba scria Marin Sorescu, "vine o vreme cand trebuie sa tragem sub noi o linie neagra si sa facem socoteala." Si cine poate sti cat de devreme sau de tarziu vine vremea noastra?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă