Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (37/85) > >>

Guesswho:
atata bai sa fie, exista lentile de contact  ;)...si eu, cand am chef de-o schimbare, aleg: cand verzi, cand albastri, dar destul de rar. :)

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:26 ---concluzie: tre` sa fiu foarte atenta ce vizualizez data viitoare, observ ca se materializeaza in viata reala, chiar mai repede decat m-as fi gandit.  :D

--- Terminare citat ---

Subscriu, si mie mi se intampla la fel!

Privind zona de confort in cazul asta, eu cred (nu dau cu paru') ca semnalele subliminale au fost altele... De obicei, subcontientul "se foloseste" de cate o idee preconceputa precum varsta, ca sa mascheze altceva - un fel de premonitie nedefinita: ceva iti spunea probabil ca, pe moment, zona de confort e mai importanta. N-as putea sa dau exemple de acel "ceva", difera de la om la om, cert este ca, oricare ar fi acea potentiala piedica din mintea noastra, ea ne arata un singur lucru: ca nu suntem suficient de indragostiti ca sa trecem peste. Si atunci cand zona de confort (iubirea de sine) e mai importanta, facem astfel de alegeri.

Una din acele piedici mai este, Guess, si acel "for ever", cred eu. Nu ti-ai fi dorit sa-ti traiesti relatia cu el acum si aici, si cat tine, tine? Stiu ca suna frivol, dar nu e ce pare. De prea multe ori amanam sa traim frumos azi doar pentru ca ne imaginam ca asa ceva nu ar putea fi "for ever" maine. Eu zic ca nimic nu e "for ever" in viata, cu atat mai putin emotiile si sentimentele...

De exemplu, eu NU as fi preferat sa nu ma marit acum 15 ani, chiar daca am avut semnale ca nu totul e ok si mai tarziu am divortat, fiindca au fost si niste ani de care m-am bucurat. Si nu stiu daca altfel ar fi fost mai bine. In orice caz, pot spune ca am trait o relatie la max, atat la plus, cat si la minus, in loc sa pierd timpul visand la un maine mai bun. By the way, fac la fel in continuare...  ;)

micaela:
si eu mizez pe acel "ceva" care i-a spus ca e mai bine sa nu...nu cred ca e vorba doar de fixatia pentru acel 'for ever", dintr-un viitor incert. intuitia a fost cea care a spus "nu", cu argumente de diverse naturi.

Emi 53:
O abordare interesanta a relatiei este metoda E. S.P.E.R.E.(Energie specifica pt. o Ecologie Relationala Esentiala )  de catre JACQUES  SALOME.Metoda -invita pe  fiecare la a se responzabiliza si a actiona in functie de propriile nevoi fundamentale,  cu dorintele profunde si cu valoriile sale esentiale.REGULII DE IGENA RELATIONALA;f. imp.sa constientizam ca intr-o relatie  suntem TREI ,EU, TU, si RELATIA noastra.Relatia este un canal unde circula mesaje in functie de nevoile noastre relationale, care sunt;nevoia da a spune,nevoia de a fi ascultat,nevoia de-a fi recunoscut cum eu ma simt, nu cum ma vede celalalt,nevoia de-a fi valorizat pt. ceea ce sunt nu pt. ce fac,nevoia de intimitate si nevoia de a se aprecia adica stima de sine. exp, noi ne iubim dar relatia noastra este posesiva, toxica.Un alt punct important este cunoasterea a celor traume psihice din copilarie- devalorizariile arhaice, deoarece una este in genera lDOMINANTA , care v-a iesi in evidenta in relatia de cuplu, familie , loc de munca,etc. Prin procesul de autocunoastere este important sa ne cunoastem acesta dominanta atit a noastra cat si a partenerului, pt,a evita conflictul si a intelege emotia si reactia momentului. Ranile arhaice sunt;rusinenea, umilinta, abandonul,respingerea, neputinta, respect de sine scazut.tradarea.Exp daca eu stiu ca partenerul meu s-a simtit respins in copilarie avind parinti indiferenti caut sa-i nu dau aceasta senzatie in relatia noastra.In cuplu avem o intimitate a cuplului si o intimitate personala, cand cele doua fidelitati a mea si a cuplului coincid relatia este in armonie.Cand eu nu mai sunt fidela mie insumi ci numai cuplului ,devin frustrat, nu ma respect pe mine, relatia nu mai merge.Deasemenea este important sa ne cunoastem ZONA  DE INTOLERANTA.Cuplu in fond este o tesatura a trei povesti.a mea a ta  . si a noastra, maiestria tesaturii depinde de noi. Succes tuturor.

Caroline:
Chiar ieri navigam pe libris.ro si am vazut si printre altele si cartea asta, da' am zis ca deocamdata nu ma intereseaza relatiile... Asa ca am ales Adler, Frankl si Gordon (ca tot ne facea "pofta" de Frankl cineva pe-aici zilele trecute  :) ). Colectia Freud si Corut o am, urmatoarea investitie va fi in genul Dale Carnegie, Louise Hay si Manual de NPL. Dupa ce le citesc, va spun...  ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă