Aici se discuta > Subiecte generale
Autocunoastere
silviu:
--- Citat din: Guesswho din Luni, 02 Aprilie 2012, 21:11 ---e un "schimb" reciproc in iubirea neconditionata, doar ca intai oferi ::) si abia pe urma primesti ;D...infinit mai mult :coolsmiley:
--- Terminare citat ---
eu am inteles ca mai intai trebuie sa ma iubesc pe mine ::)
Caroline:
Am citit si eu articolul. Interesant... da' mai exista si un coment pe-acolo care mi se pare pertinent: acum un secol oamenii nu stiau ce-i aia NLP si totusi erau in stare sa experimenteze toate acele tipuri de iubiri fara sa astepte sa ii invete cineva cum. Pur si simplu, ca atunci cand respiri. :)
Nu stiu daca ceea ce ne-a amputat azi capacitatea de a iubi in cuplu e religia... mai degraba as zice ca e mass-media si consumerismul. "Iubirea" (si vad asta inclusiv la copii care nu mai sunt copii) e un bun de consum. Nu trebuie sa muncesti pentru ea asa cum nu mai muncesti in secolul nostru la camp pentru hrana. Te duci la magazin si... o cumperi, verifici ambalajul, perioada de garantie, iar daca nu te satisface, o schimbi... sau schimbi piata de desfacere de la magazin pe internet. :thumbdown:
Caroline:
--- Citat din: silviu din Marți, 03 Aprilie 2012, 00:50 ---eu am inteles ca mai intai trebuie sa ma iubesc pe mine ::)
--- Terminare citat ---
Daca iti reuseste asta, atunci incearca si "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti." :buck2:
Guesswho:
--- Citat din: silviu din Marți, 03 Aprilie 2012, 00:50 ---eu am inteles ca mai intai trebuie sa ma iubesc pe mine ::)
--- Terminare citat ---
pai n-ai ajuns la etapa asta? ca de cand vorbim despre asta credeam ca esti expert la partea practica :magic:
Guesswho:
--- Citat din: Caroline din Marți, 03 Aprilie 2012, 01:32 ---acum un secol oamenii nu stiau ce-i aia NLP si totusi erau in stare sa experimenteze toate acele tipuri de iubiri fara sa astepte sa ii invete cineva cum. Pur si simplu, ca atunci cand respiri. :)
--- Terminare citat ---
eu zic ca nu putem compara timpurile, ce e acum cu ce era acum un secol...nu stiu cat traiau acele iubiri si cat "credeau" ca le traiesc, dar mai putin ma intereseaza ce faceau ei atunci, esential mi se pare ce facem noi, si mai ales eu, azi :)
pentru ca viata (cu tot ce presupune ea) de astazi n-o putem compara cu cea de acum 100 de ani...chiar si asa, avand la dispozitie atatea informatii, cati sunt deschisi sa invete? cati sunt atat de deschisi si isi permit sa fie vulnerabili in fata celuilalt? cati simt la modul autentic? :-\
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă