Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (25/85) > >>

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Joi, 29 Martie 2012, 19:23 ---"Căldura şi devotamentul tău sunt confuze: sunt bulversat, pentru c㠄ştiu” că nu pot fi iubit. Sentimentele tale pentru mine nu pot fi reale, de încredere sau de durată. Dacă nu simt că pot fi iubit, dragostea ta pentru mine devine un efort de a umple jn gol, iar acest efort te va obosi în cele din urmă.
//www.personalitatealfa.com/blog/increderea-si-respectul-de-sine-in-dragoste-cu-exemple/[/url]

--- Terminare citat ---

Cunosc un caz. Intr-un final, chiar ca am obosit sa ofer... Nu pentru ca nu as fi primit nimic in schimb, dimpotriva. Ci fiindca nu era niciodata primit.  :-\

P.S. Hai sa lasam testul ala, ca ceva sigur nu e ok cu el. Exista cel putin un exemplu aiurea, pentru o femeie - intrebarea daca iti pasa sau nu cum te imbraci si ce impresie faci asupra celorlalti. "Cum te imbraci" este un mod de a te comunica celorlalti asa cum esti, in modul pe care-l doresti,non verbal. Face parte dintre acele lucruri care uneori conteaza mai mult chiar decat comunicarea verbala.Sper sa nu ajung vreodata atat de matura emotional sa ma imbrac astfel incat sa nu mai "comunic" nimic.  ;D

Guesswho:
Iubirea poate exista numai între fiinţe care au învăţat să se iubească şi să se preţuiască lăuntric. Iubirea nu ia ostateci. Ea nu se târguieşte. Nu este compromisă de frică. Dimpotrivă, acolo unde iubirea e prezentă, frica, prin miliardele de condiţionări pe care le implică, nu poate exista.

http://eulinterior.blogspot.com/2011/04/noi-toti-trebuie-sa-ne-vindecam-de.html

ioana1972:
" Doamne ,cum de nu ma simt iubita cand uite ce de daruri de iubire imi spune el ca -mi arunca-n cale?

Si imi raspund asa: ma simt iubita cand sunt ascultata ,cand sunt lasata sa fiu eu,eu cea adevarata :), cand nu sunt criticata , judecata,cand sunt crezuta,cand nu sunt obligata sa-mi pun masti,cand sunt iertata,cand sunt sprijinita,macar cu o vorba de incurajare in ce vreau sa fac,cand sunt imbratisata chiar si cand sunt trista ori nervoasa,cand sunt respectata in ceea ce aleg,cand simt o mana intinsa catre mine atunci cand imi este foarte greu,cand sunt privita cu bunavointa chiar si cand gresesc...Ma simt iubita cand primesc in dar tandrete si nu doar dorinta,cand primesc incurajare si nu doar sfaturi adesea inutile,de falsa ajutorare,cand primesc pe cat posibil ceea ce cer cand am o trebuinta,in locul unor daruri a caror greutate o port adesea mai mult ca pe o siluinta.Ma simt iubita cand pot fi lasata sa iubesc asa cum stiu eu si cum pot eu iubi: in felul meu"

Sunt cuvintele minunate ale unei femei legate de cum ar trebui sa fie dragostea.Eu m-am regasit mult in ceea ce a zis ea.

Caroline:
Da, Guess, exact la acest lucru m-am referit si eu mai sus, cand am spus ca nimic nu era primit. Am incercat sa-l fac constienta de asta, ca prietena macar, daca nu ca altceva, dar din pacate el nu a reusit sa treaca pragul autoacceptarii.  :-\

Caroline:

--- Citat din: ioana1972 din Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:27 ---" Doamne ,cum de nu ma simt iubita cand uite ce de daruri de iubire imi spune el ca -mi arunca-n cale?

Si imi raspund asa: ma simt iubita cand sunt ascultata ,cand sunt lasata sa fiu eu,eu cea adevarata :), cand nu sunt criticata , judecata,cand sunt crezuta,cand nu sunt obligata sa-mi pun masti,cand sunt iertata,cand sunt sprijinita,macar cu o vorba de incurajare in ce vreau sa fac,cand sunt imbratisata chiar si cand sunt trista ori nervoasa,cand sunt respectata in ceea ce aleg,cand simt o mana intinsa catre mine atunci cand imi este foarte greu,cand sunt privita cu bunavointa chiar si cand gresesc...Ma simt iubita cand primesc in dar tandrete si nu doar dorinta,cand primesc incurajare si nu doar sfaturi adesea inutile,de falsa ajutorare,cand primesc pe cat posibil ceea ce cer cand am o trebuinta,in locul unor daruri a caror greutate o port adesea mai mult ca pe o siluinta.Ma simt iubita cand pot fi lasata sa iubesc asa cum stiu eu si cum pot eu iubi: in felul meu"

Sunt cuvintele minunate ale unei femei legate de cum ar trebui sa fie dragostea.Eu m-am regasit mult in ceea ce a zis ea.

--- Terminare citat ---

Subscriu!  O0

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă