Arhiva > Arhiva
Brainstorming - adica sa vedem ce idei avem
wonderland:
--- Citat din: Caroline din Joi, 19 Aprilie 2012, 10:27 ---Multumesc pentru sfat, Wonderland. Asa ar trebui sa fac, altfel, perfectionismul o sa ma manance de tot intr-o buna zi... :buck2:
Bine ai venit printre noi! :)
--- Terminare citat ---
Nu era un sfat, doar o altă...perspectivă.
Multumesc de urare.
On topic:
a) să iti transformi punctele slabe în puncte forte;
b) să iti înfrunti temerile, nelinistile, cosmarurile
c) să fii autentic, în acord cu tine (dar asta cred ca s-a mai spus)
Guesswho:
--- Citat din: Caroline din Joi, 19 Aprilie 2012, 10:27 --- iar majoritatea copiilor sunt contra fumatului, ba chiar bombanesc impotriva propriilor parinti, daca acestia sunt fumatori.
--- Terminare citat ---
eu fac parte dintre acei care bombanesc impotriva fumatului. l-am pierdut pe tata din cauza tigarilor, bolile care au dus la decesul lui s-au datorat fumatului, asta a fost opinia medicilor. desi constient ca i-au adus sfrasitul, pe patul de moarte i-a cerut sora-mii o tigara. atunci ne-am suparat amandoua. azi regret ca nu i-am indeplinit dorinta. oricum, pentru el era prea tarziu, nu se mai putea face nimic, deci o tigara in plus nu ar fi schimbat sfarsitul.
povestea asta m-a marcat foarte tare in sensul ca nu pot accepta un partener care fumeaza. ma deranjeaza fumul de tigara, ma deranjeaza mirosul unui fumator, asa ca evit compania celor care fumeaza pentru ca nu-mi face bine. iar fii-meu e la fel, cand vede pe cineva fumand ii spune "povestea" care stie el ca li se intampla celor care fumeaza ;D
fumatul ascunde o suferinta emotionala, un gol, ceva lipseste in viata celui care are dependenta. solutia e sa cauti ce anume iti lipseste, care e cauza pt care fumezi, sa fii atent ce emoti declanseaza dorinta de a fuma.
Emi 53:
Momentele de zbucium sufletesc, acel gol launtric prin care trecem,sunt dureroase,dar eu cred ca sunt deasemenea necesare.In astfel de momente descoperim forta noastra interioara care nu este o iluzie, si o noua perceptie asupra lucrurilor ,care duce la o alta atitudine fata de trecut ,prezent si modul in care ne raportam fata de viitor. Am cunoscut acest vid existential, dar,azi pot sa spun ca datorita acestor momente de mare suferinta am luat cele mai intelepte decizii din viata mea.De fapt te autodepasesti.Trebuie sa speram ca totul va fi bine. Caroline, daca citesti cartea lui VIKTOR FRANKL cu siguranta vei gasi un sens al tau.Superba carte.Felicitari tuturor celor care s-au lasat de fumat si succes celor care se vor lasa.
almi_gabi:
--- Citat din: wonderland din Joi, 19 Aprilie 2012, 12:15 ---...
On topic:
a) să iti transformi punctele slabe în puncte forte;
--- Terminare citat ---
exemple clare, la obiect ai? adica am avut acel punct slab si l-am transformat in punct forte procedand in felul urmator. intrebarea este pentru toti; chiar sunt curioasa daca ati reusit sa transformati in bine ceva concret la voi :)
Emi 53:
Am inceput sa fumez pt ca toti fumau din trupa noastra ,apoi am fumat din placere, si am decis sa ma las in cel mai greu moment al vieti mele , in timpul divortului.La mine nu ascundea nici o suferinta emotionala, pur si simplu era o obisnuinta.dificultatea a constat in a renunta la o placere .
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă