Arhiva > Arhiva

Brainstorming - adica sa vedem ce idei avem

<< < (21/30) > >>

bit:
Dat fiind faptul ca nu e topicul "Single cu copii" as putea sa-ti raspund. Si totusi...Esti mama singura iar eu respect teribil acest lucru. Insa nu te aventura prea departe...

Caroline:
Stiam si glumeam... :)  Incercam sa compensez cumva faptul ca pe topicul acela am fost un pic prea categorica atunci.  :-[

M-am apucat sa citesc cartea lui Allen Carr "In sfarsit, nefumator" si, printre o gramada de chestii pe care le invartisem si eu prin cap pana acum, am gasit o idee care mi se pare interesanta:
"N-am sa repet niciodata indeajuns ca ne este greu sa ne lasam de fumat din cauza spalarii creierului, si cu cat vom contracara cat maii mult spalarea creierului in orice domeniu, cu atat ne va fi mai usor sa ne atingem scopul: libertatea de manipulari."
Cazul particularizat de A.Carr aici este ca al nostru creier functioneaza 99% inconstient si ca fumatul (ca si consumerismul, printre altele) este implantat subliminal ca "metoda de relaxare" si altele, cand de fapt este doar o sclavie. Cica guvernul american castiga de 8 ori mai mult de la companiile de tabac decat cheltuie pe cercetarile pentru tratarea cancerului.  :o E logic ca asa trebuia sa fie, daca stai sa te gandesti, da' parca daca ti le aduce cineva in constient, numindu-le, lucrurile par si mai clare.
Din ce zice Carr pe-aici, se pare ca orice nu este indispensabil unei vieti sanatoase, este o dependenta indusa artificial.

Nu vreau sa revin la povestea cu fumatul... de fapt, acuma tocmai imi puneam intrebarea de ce alte tipuri de manipulari subliminale mai suferim, in profitul altora?!  :slap: De exemplu... spalatul pe dinti? Africanii au cei mai frumosi dinti si nu folosesc produse Procter & Gamble, ci un fel de rafie (planta). Supravietuitorii din lagarele naziste nu s-au spalat pe dinti ani de zile si nu au avut probleme cu dintii (scrie Frankl)... da' nici n-au mancat alimente super procesate si rafinate, nici unii, nici altii. Iar Procter & Gamble a fost printre rarisimele companii care s-a lansat si a facut profit in plina criza din anii '30... precum acu' AIG, de exemplu, care e asiguratorul guvernului american.  :pleasantry:

Hmmm... in lumina asta, toata chestiunea incepe sa semene cu tactica unei companii producatoare de soft antivirus care ar plati mai intai un hacker, care sa creeze  nevoia....  :coolsmiley:

bit:
Welcome to the desert of the real world! Asa a zis Morpheus (daca-ti placu Matrix, stii ce aberez, daca nu...asta e)

Caroline:
Ieri eram inn faza too introvert ca sa raspund... Da' azi, pe cand imi faceam lectura de dimineata  la cafea (asta cred ca e o alta dependenta...), dau peste urmatorul pasaj (este vorba despre punctul 3 al unui plan de actiune NPL):

"Vizioneaza filmul Matrix. Daca l-ai vazut deja, mai urmareste-l o data. Daca ai fi protagonistul filmului, ai fi luat pastila albastra sau pe cea rosie? Si de unde stii ca acum nu esti chiar in Matrix, pe bune?

Recunosc, am tratat filmele la moda cu oarecare superficialitate si acuma trebuie sa recunosc ca mi-as fi dorit sa fi vazut Matrix inainte de a citi acel pasaj.  :help:

almi_gabi:
Carol, filmul este bun si pana acum are 3 parti ( prea putine dupa mine  :coolsmiley: ) si ai ce vedea in el asa ca incearca sa-l vezi si apoi facem un brainstorming pe teme de acolo ca ii' fain rau  O0

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă