Autor Subiect: De ce suntem single ?  (Citit de 561822 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1005 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 10:00 »
Bine spus....cine a trecut prin cuplu si a fost dezamagit....poate in suflet vrea iar "cuplu"...dar creierul zice inca nu....cei care au fost singuri mai multi ani sau au avut relatii mai multe vor sa sara gardul "peste"...si mi se pare si normal...cine a fost ANI in cuplu si e secatuit deresurse...poate dau din gura ca vor cuplu...da e posibil subconstientul sa refuze....ei si-au dorit de fapt drumul in sens invers...sa aibe o gura de libertate si respiro....

chiar vorbeam cu cineva duminica...( iar si iae aceeasi mentalitate)..."draga, dar daca vrei pe cineva. trebuie sa faci niste sacrificii, sa nu mai ai pretentii asa mari, renunta si tu la ce faci ca barbatii vor sa stai mai mult pe acasa"....wow...noroc ca nu sunt inca in ipostaza de ma "casatori"...doar ce am luptata sa ajung aici si am si eu "drepturi"....si acum sa o iau in sens invers....un pret prea mare pt mine... nu sunt un single convins in suflet...dar cred ca sunt la stadiul cand daca nu mai trebuie sa fac copii ca am, daca nu sunt izolata cxa am prieteni, daca ma descurc financiar, daca am un program...mi-as dori doar dragoste si cam atat....no...la varsta mea cica nu se mai poate dragoste cu nabadai...aku tre sa ma uit dupa ventuze si nu dupa tatuaje!  ;) :)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline cixy1983

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #1006 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 10:13 »
Povestea de mai sus legata de sasul acela este chiar foarte romantica :). Sunt de acord ca exista o pereche pentru fiecare, doar ca ne ia mai mult sau mai putin timp s-o gasim. Si da, atunci cand o intalnesti, te pocneste in moalele capului. Asta este o definitie mai dura a expresiei "dragoste la prima vedere".  ;D

Daca am putea defini "single convins" :))... In ce ma priveste intotdeauna mi-am dorit independenta, sa stau pe picioarele mele si sa nu depind de altcineva din punct de vedere financiar, sa fiu stapana pe programul si pe viata mea. Acum, cand am reusit sa ajung acolo, am realizat ca toate relatiile in care am intrat imi cereau sa jertfesc o buna parte din independenta asta obtinuta cu greu. Eu eram mereu gata sa ofer spatiu, libertate si egalitate celuilalt insa reciproca nu era valabila. As vrea sa fiu "eu si tu" intr-o relatie, nu "noi". Cuvantul "noi" mi se pare ca cumva depersonalizant. Eu ma gandesc la partener nu ca la jumatatea mea ci ca la un alt intreg care ma ajuta (si pe care-l ajut) sa fie mai bun(a), sa evoluez(e). Sau am avut eu ghinion sa nimeresc in mijlocul unui grup care are senzatia ca partenerul este geaman siamez?  ???

Ca si concluzie, cred ca sunt single din convingere, cel putin deocamdata.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1007 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 10:39 »
cuvantul "noi" prin educatia de pana acum si traditionalism ( poate sunt putin misandra  :) ) era de fapt "EU si tu"...." se cuvine unui barbat si se cade sau nu unei femei"....un barbat imi spunea la un moment dat ca "daca nu exista o dependenta a unei femei de un barbat cum poate fi ea condusa" ?

asa ca si eu vad legatura dintre cei doi mai intai "eu" si apoi noi doi ca parte a unui intreg ...dar asta o inveti mult mai tarziu...mai ales daca reusesti sa intelegi ca "eu" nu e egoism asa cum mi s-a indus de generatii....ei...s-ar scrie tone de maculatura pe subiectul asta la noi...in alte tari nu e chiar asa....

cixy1983....si poate nici asta nu ar fi o problema ca "jertfesti" toate astea....da macar sa fie apreciat si bine....da iaca ca nu e....ca ei alearga tot dupa alea independente! :)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline cixy1983

• Newbie
  • *
« Răspuns #1008 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 10:48 »
Pai... sa le fie de bine... ca uite, in zilele noastre, putem supravietui foarte bine si fara... ba chiar sa alergam si noi dupa cei independeti =)).

Aleahim

• Vizitator
« Răspuns #1009 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 11:58 »
[quote ausa vina iubireathor=cixy1983 link=topic=136.msg63458#msg63458 date=1327950392]
Pentru ca nu pot sa am ceea ce vreau... Sau mai degraba ceea ce vreau este foarte greu de obtinut. Daca e sa mergem pe sinceritate deplina... atunci nu cred ca am renuntat inca la lupta.
Simt nevoia insa sa schimb mediul, sa cunosc alti oameni, din alte domenii de activitate, sa evadez ca sa zic asa din rutina petrecandu-mi timpul cu persoane din afara cercul meu obisnuit de prieteni (care si asa sunt majoritatea cuplati). Consider asta... o gura de aer proaspat din punct de vedere emotional si o buna metoda de relaxare a psihicului.
[/quote]
Ciao! ... am citit mesajul tau .... si ma gandeam sa-ti scriu cateva cuvinte ...
ca sa ai ceea ce vrei, e obligatoriu sa te iubesti (nu faza cu poze pe pereti... ;))... sa ai respect fata de persoana ta. cand te vei iubi ... vei permite iubirii sa se manifeste in viata ta. Lupta nu este o solutie .... nu te poti lupta decat cu tine .... renunta la lupta ... iubeste-te  si permite ca in viata ta sa vina iubirea ..... ca in viata ta sa vina viata .... ca in viata ta sa apara acea persoana potrivita tie din toate punctele de vedere . lasa inima sa-ti spuna ce sa faci ....  Cu ganduri bune...

Offline cixy1983

• Newbie
  • *
« Răspuns #1010 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 15:25 »
Multumesc pentru rapuns, Aleahim :). De respectat ma respect eu, stai linistit. Interesant este ca am aplicat deja ceea ce spui: am lasat inima sa-mi spuna ce sa fac si sfatul a fost prost. Speram ca data viitoare sa fie mai inspirata. Pana la urma cred ca trebuie si o urma de ratiune in... simtire. Nu ne putem repezi cu capul in zid doar pentru ca zidul ne atrage.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1011 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 15:47 »
daca am compara zidul cu trecutul ...
trecutul nu mai exista, ceea ce a fost nu mai poate fi schimbat. pierdem valoarea prezentului atunci cand ne cramponam de trecut. de ce sa fie trecutul, prezentul? de ce sa se piarda clipa, care este unica?

are dreptate aleahim! doar iubindu-ne atragem iubirea; acceptarea de sine la momentul prezent aduce cu ea renuntarea la autocritica :)
nihil sine deo

Offline visdevara

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #1012 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 16:54 »
salutare...
‎"Ceea ce azi mi se pare adevărat, mâine se dovedeşte o simplă părere. Şi nu mă pot bizui pe raţionament pentru că dragostea e prea capricioasă ca s-o cuprinzi în cleştele silogismelor. Ea n-are logica... cel mai cuminte lucru e să nu mă mai gândesc la nimic, şi... să aştept!"

Offline oti

• Full Member
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #1013 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:00 »
sa ne iubim inseamna sa ne acordam mai mult timp, mai multa importanta, sa avem grija si de noi si de multe ori sa ne punem pe primul plan. tanjim adesea  dupa un umar pe care sa ne sprijinim , dupa o mana intinsa care sa protejeze.
nu toata lumea face la fel.
nu trebuie sa ne pupam in oglinda ci doar sa incercam sa obtinem beneficii maxime cu eforturi minime ;)
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1014 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:05 »
Si sa constatam intr-un final ca totul e o mare loterie la care am tras (sau nu) un bilet (castigator. Sau nu). Si atunci ce rost au toate cele?

Offline oti

• Full Member
« Răspuns #1015 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:06 »
salutare, visdevara! :)
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline oti

• Full Member
« Răspuns #1016 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:09 »
important este ca am incercat bitek. oricum daca stam si nu facem nimic, vom avea rezultate mai proaste.
mai mult optimism!!!   prinde bine O0

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1017 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:15 »
Asa e, asta e altceva. Si eu is de acord, incercarea e nemuritoare! Cat despre optimism, e bun (tare) in momentele critice, in rest ne descurcam.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1018 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 20:40 »
cixy, Aleahim cred ca este o "ea", caci este "Mihaela" intors pe dos.  :)

Offline cixy1983

• Newbie
  • *
« Răspuns #1019 : Marți, 31 Ianuarie 2012, 21:28 »
Hm.... cred ca ai dreptate. Astept confirmare, Aleahim!  :D