Autor Subiect: De ce suntem single ?  (Citit de 561021 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MHT

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #2070 : Duminică, 17 Martie 2024, 20:57 »
Bună seara,
Sunt nou-născut pe acest forum, și în recunoașterea acestei situații (de a fi singur).
Este ciudat să realizezi, practic după o viață, că ai fost și ești singur. Singurătatea are o mie de fațete, cel puțin așa am descoperit eu, și una foarte importantă este aceea în care ai tot timpul din lume să stai de vorbă numai cu tine însuți, să te cunoști cu adevărat, și măcar să ai idee de ce fel de companie ai nevoie pentru restul călătoriei tale..
Deja din câteva mesaje citite văd că am de studiat opinii cel puțin interesante, diferite de ce am experimentat eu, și vă aduc la cunoștință că simt că am găsit un loc pe pohta sufletului meu.

Offline Valentin2024

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #2071 : Marți, 30 Iulie 2024, 16:47 »
Buna ziua .

Singur - pentru că am ales că după o dezamăgire să mă axez mai mult pe mine ,să mă dezvolt ,m am refugiat în munca o perioada .
Apoi când mi am dat seama "că mă simt incomplet " nu am găsit partenera cu care să mă simt complet ,sa fie cumva pe același ritm .
Cu cât ne maturizăm ,posibil devenim cumva și pretențioși !

Offline Lenor

• Newbie
  • *
« Răspuns #2072 : Marți, 06 August 2024, 11:20 »
Salutare tuturor! Răspunsul meu cuprinde câte puțin din răspunsurile de până acum: pentru că alegerile mele în materie de bărbați s-au dovedit greșite, pentru că nu pot accepta compromisuri care încalcă esența principiilor mele de viață, pentru că, probabil, nu am văzut la părinții mei un model pozitiv de relație, pentru că nu mi-a fost cultivată încrederea în mine etc... Am fost căsătorită 5 ani (după alți 5 ani de relație cu același bărbat), apoi am încercat o relație cu un cu totul alt tip de bărbat... A fost bine o perioadă, până mi-am dat seama că nu sunt împlinită nici în acea relație. Cred că nu l-am cunoscut încă pe EL.  :) Însă cel mai mult rezonez cu faptul că sunt single pentru că numai așa mă pot cunoaște mai bine, îmi pot înfrunta și gestiona temerile și, poate cel mai important, îmi pot recapăta încrederea în mine, ceva ce am pierdut nici eu nu știu când...  :-[ Și acum vin toate avantajele celibatului: poți cunoaște oameni noi, relaxați, poți descoperi în tine resurse nebănuite, poți explora lumea, poți dezvolta pasiuni și hobby-uri noi, poți... dar, stai, asta poți face și într-un cuplu, nu? Astfel de cuplu îmi doresc să formez cu cineva, acel EL care nu mai apare odată...!  ;D
PS: Cum să fac să îmi înving teama de a mă înscrie la o excursie? (pe lângă faptul că nu prea găsesc locuri la niciuna în viitorul apropiat!)  ???

Offline gmx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
« Răspuns #2073 : Marți, 20 August 2024, 11:04 »
Bună, Lenor!
Eu îți sugerez sa folosești ca argument chiar faptul ca ,,nu prea găsești locuri", cum spui tu. Asta înseamnă că activitățile sunt căutate!
Și ai mai putea sa citești pe Forum discuțiile de la diferite excursii, mai ales de la cele de care ești interesata. Ai sa vezi ca opiniile participanților și modul în care se grupează pentru transport, dar mai ales entuziasmul celor scrise, îți vor oferi informații foarte utile pentru prima ta experienta cu SC. Apoi, lucrurile ți se vor părea simple, firești!
Succes!

Offline Lenor

• Newbie
  • *
« Răspuns #2074 : Vineri, 23 August 2024, 18:17 »
Mulțumesc, gmx! Ți-am urmat sfatul și, pentru că am „găsit” locuri la tabăra de la Sighișoara din noiembrie, mi-am luat inima-n dinți și m-am înscris (cu avans plătit, desigur).  :)  Începutul e mai greu...
Cele bune!

Offline gmx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
« Răspuns #2075 : Marți, 27 August 2024, 11:41 »
Bună, Lenor!
Ma bucur ca ai găsit resursele necesare să faci primul pas! Va fi foarte fain în Sighisoara: hotelul, atmosfera, colegii, glumele din seara carnavalului și nu numai....totul! Iar despre Cetatea Sighișoarei, văzută la ceas de seară, în lumina aurie care cuprinde cetatea....nu mai zic nimic, te las sa descoperi singura! Și sa îl cunoști pe Toboșar! Merită!
Have fun! :thumbup:

Offline CristianaT

• Newbie
  • *
« Răspuns #2076 : Marți, 03 Septembrie 2024, 23:21 »
În opinia mea, nimeni nu e singur pentru ca vrea sau pentru ca asa decide; pur si simplu asa s-a intamplat.
Mai important decat a nu fi singur este sa nu fortezi relatii doar pentru a nu fi singur si sa îți asumi ca azi, maine sau poimâine esti singur si probabil asa vei ramane pentru mult timp.
Iar pe de alta parte, cum bine spunea cineva în aceasta conversatie, nu suntem singuri, ci doar nu avem partener. În fond, eu am o fiica si am prieteni pe care ma pot baza la nevoie. :)

Offline oanalascar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #2077 : Joi, 19 Septembrie 2024, 20:43 »
Sunt divortata prin alegere, pentru ca linistea mea interioara era mai importanta😀. Am gasit acest grup si am vaxut poze superbe din excursii, prima excursie la care am gasit loc este cea din Marginimea Sibiului. Sunt din Iasi. am o fetita superba de 13 ani, ma intereseazasa sa devin cea mai buna versiunea a mea, si o persoana care este dispusa sa faca asta impreuna cu mine 😀 Va salut si abia adtept sa calatoresc

Offline CristinaG

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #2078 : Miercuri, 25 Septembrie 2024, 22:57 »
Buna, tuturor! Singura pentru ca am decis pe ultima suta de metri sa nu-mi petrec totusi tot restul vietii pe canapea sau in curte pe terasa la tigara, oricat de placute ar fi si aceste activitati sau oricat de superb ar fi fost tot restul. Viata e prea frumoasa. ;-)