Forumul celor nou intrati > Prezentare nou intrati

De ce suntem single ?

<< < (80/417) > >>

Saturnianul:

--- Citat din: licya din Miercuri, 07 Iulie 2010, 01:36 ----sunt foarte pretentioasa in ceea ce priveste relatiile (atat cele de amicitie, cat si cele intime)

--- Terminare citat ---

Ce inseamna "foarte pretentioasa"? Chiar daca ti se pare ciudat, termenul e foarte relativ. Da-mi un exemplu.
Te-ai gindit ca "foarte pretentiozitatea"  ;D poate fi unul din mecanismele de aparare creat de psihic pentru a nu simti singuratatea ca pe o povara? :) Creierul este asemenea unui computer: analizeaza situatii pe baza informatiilor programate in "soft".  Numai ca, spre deosebire de calculator, atunci cind intilneste situatii inedite are capacitatea de a crea singur "linii de cod" menite sa nu blocheze rularea "programului". Sper ca am fost destul de clar in metafora mea  :D

licya:
exemplu...pot sa inchei o relatie (oricat ar fi fost de lunga) pentru un simplu comentariu care la momentul respectiv mi-a displacut. nu stiu  in ce masura este un mecanism de aparare pentru a nu simti singuratatea ca pe o povara, insa mai degraba l-as caracteriza ca fiind un mecanism de aparare impotriva persoanelor care ma deranjeaza. poate fi, bineinteles, privit ca incapatanare sau neputinta de a intelege actiunile celor din jur, insa un lucru e foarte clar: nu vreau sa imi pierd timpul discutand cu cineva care ma deranjeaza. nu am mult la dispozitie, asa ca prefer sa il petrec cu cine merita. Un alt aspect de luat in calcul e ca astept de la o relatie, cel putin cat dau eu. daca nici aceasta conditie nu e indeplinita atunci nu mai am nici o satisfactie.

gabrel:
Draga Licya, bine ai venit. Si eu ma consider o persoana foarte pretentioasa si te inteleg perfect. Doar ca, sper sa nu ti se intample si tie, intr-o grava criza de singuratate si depresie, am considerat ca este bine sa renunt la aceasta atitudine si am suportat atat de multe incat m-am imbolnavit de cancer. Ma rog, acum am pus punct, sa zic ca am invins, cel putin pana in prezent, boala, mai am mult de asteptat, dar uite in ce capcana am cazut. Asta poate pentru ca toti din jur "criticau" atitudinea mea "pretentioasa". Asa ca, in opinia mea, daca asa esti, asa trebuie sa ramai. Citeam ieri intr-o carte ca atunci cand renunti la lumea ta social-psihologica, practic iti pierzi integritatea si nu mai ramai cu nimic.

"A parasi lumea interioara inseamna a renunta la tine" - Anatol Basarab din cartea "Viata ce ne traieste", o recomand cu caldura

luciamanta:

--- Citat din: gabrel din Miercuri, 07 Iulie 2010, 09:39 ---Draga Licya, bine ai venit. Si eu ma consider o persoana foarte pretentioasa si te inteleg perfect. Doar ca, sper sa nu ti se intample si tie, intr-o grava criza de singuratate si depresie, am considerat ca este bine sa renunt la aceasta atitudine si am suportat atat de multe incat m-am imbolnavit de cancer. Ma rog, acum am pus punct, sa zic ca am invins, cel putin pana in prezent, boala, mai am mult de asteptat, dar uite in ce capcana am cazut. Asta poate pentru ca toti din jur "criticau" atitudinea mea "pretentioasa". Asa ca, in opinia mea, daca asa esti, asa trebuie sa ramai. Citeam ieri intr-o carte ca atunci cand renunti la lumea ta social-psihologica, practic iti pierzi integritatea si nu mai ramai cu nimic.

"A parasi lumea interioara inseamna a renunta la tine" - Anatol Basarab din cartea "Viata ce ne traieste", o recomand cu caldura

--- Terminare citat ---
Drag, Gabrel, ma ierti pentru interventie, dar citind cele scris de tine, trebuie sa iti spun: niciodata sa nu iti subminezi snatatea! Te pup si iti doresc sa iti meraga f.f.bine!

Saturnianul:

--- Citat din: licya din Miercuri, 07 Iulie 2010, 09:15 ---exemplu...pot sa inchei o relatie (oricat ar fi fost de lunga) pentru un simplu comentariu care la momentul respectiv mi-a displacut [...] un lucru e foarte clar: nu vreau sa imi pierd timpul discutand cu cineva care ma deranjeaza. [...] Un alt aspect de luat in calcul e ca astept de la o relatie, cel putin cat dau eu. daca nici aceasta conditie nu e indeplinita atunci nu mai am nici o satisfactie.

--- Terminare citat ---

Am zis eu că sintagma "foarte pretenţioasă" e extrem de relativă :) Bine că ţi-am cerut detalii. Exemplele date de tine nu intră în categoria foarte-pretenţiozitate, ci a lucrurilor fireşti într-o relaţie dintre doi oameni. Cred că nimeni n-ar putea sta de vorbă cu cineva de care este deranjat (doar dacă e masochist sau îşi testează răbdarea) şi cu toţii aşteptăm măcar atît cît dăm într-o relaţie. Mă rog, unii aşteaptă mai mult...

Eu sunt genul căruia îi mai place să lase de la el, în anumite limite. Se pare însă că am limitele destul de mici, uitîndu-mă în jurul meu :D Funcţionează principiul "puţini dar buni" asta aporpo de prieteni.

Chestia cu "pentru un simplu comentariu"... mda, acolo sunt multe variabile implicate şi depinde de percepţia fiecăruia.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă