Cafea la nisip
Adevarata cafea turceasca este cafeaua fiarta pe spuza de carbuni sau cea fiarta pe nisip, adica cafea la nisip. daca ne dorim cafea la nisip trebuie sa stim dinainte ca pe cat de buna este pe atat de tare. Si cand spunem cafea tare, atunci numai de cafea la nisip e vorba, te trezeste din orice. Turcii iti vor servi aceasta cafea la nisip cu narghilea si alte bunataturi orientale gen baclavale, halvale.
Ingrediente
zahar
cafea
Mod de preparare
Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine cca 2-3 kg nisip;
In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele;
Cand apa ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar si cafea din belsug.
La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa gust se hotaraste cand cafeaua este gata.
sursa:http://gastronomie.ele.ro/Cafea_la_nisip_--r1105.html