Aici se discuta > Subiecte generale
Intrebari de chinuit neuronu'
micaela:
--- Citat din: Matei din Joi, 20 Septembrie 2012, 21:28 ---si cate din acele 52% sunt femei de succes? si cum se spune corect "femei de succesuri" sau femeiuri de succesi"? ;D
--- Terminare citat ---
succesul e un concept "de consum" care a azvarlit omenirea pe calea competitiei cu orice pret. si criteriile lui sunt absolut arbitrare. de ce nu este considerat "de succes" un om bun, un om care reuseste sa ramana bun in ciuda asperitatilor existentei sale? o fi mai importanta o functie, o masina, o piscina, o gaina cu oua de aur decat un om care stie sa aduca bucurie celor din jur, stie sa intinda o mana (fara rolex, dar calda)? singurul "succes" pe care il pretuiesc este acela al performantei reale intr-un domeniu: de la o cantare splendida, la celebra ecuatie a lui Einstein; adica ceea ce atinge valori ridicate din talent si pasiune. restul... societate de consum.
revenind. are dreptate Carol, fiecare om este o valoare in sine. nu avem a ne compara unii cu altii. fiecare trebuie sa-si vada de rostul sau si evolutia sinelui propriu. :)
Matei:
--- Citat din: micaela din Joi, 20 Septembrie 2012, 21:42 ---succesul e un concept "de consum" care a azvarlit omenirea pe calea competitiei cu orice pret. si criteriile lui sunt absolut arbitrare. de ce nu este considerat "de succes" un om bun, un om care reuseste sa ramana bun in ciuda asperitatilor existentei sale? o fi mai importanta o functie, o masina, o piscina, o gaina cu oua de aur decat un om care stie sa aduca bucurie celor din jur, stie sa intinda o mana (fara rolex, dar calda)? singurul "succes" pe care il pretuiesc este acela al performantei reale intr-un domeniu: de la o cantare splendida, la celebra ecuatie a lui Einstein; adica ceea ce atinge valori ridicate din talent si pasiune. restul... societate de consum.
revenind. are dreptate Carol, fiecare om este o valoare in sine. nu avem a ne compara unii cu altii. fiecare trebuie sa-si vada de rostul sau si evolutia sinelui propriu. :)
--- Terminare citat ---
fetele mosului, aveti dreptate si ma bucur ca ganditi asa si mai ales ca aveti credinta intr-un astfel de principiu. de maine renunt si la rolex. dupa ce daram gardul! ;)
micaela:
promiti sa si arunci in fantana cheile ferrari-ului? ;D
Matei:
--- Citat din: micaela din Joi, 20 Septembrie 2012, 21:56 ---promiti sa si arunci in fantana cheile ferrari-ului? ;D
--- Terminare citat ---
ca sa bem apa contaminata?! :o
si ca mai tarziu sa-mi scoti ochii ca te plimb pe jos prin noroaiele de la tara? iti asumi acest risc?
micaela:
visul meu e sa merg in picioarele goale pe ulitele satului. poate fiindca n-am avut niciodata rude la tara si am o reprezentare idilica a ruralului. de fapt, am si facut-o deja, candva. e super. :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă