Arhiva > Arhiva

Experientele de viata

(1/11) > >>

almi_gabi:
Fiecare dintre noi se afla intr-un punct din care poate sa priveasca atat spre viitor cat si la drumul parcurs pana aici.
Eusebiu Camilar spunea  „Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoaşterii dobândit prin îndelungată experienţă”. – dar reusim oare sa invatam din experientele avute sau ele ne „uzeaza” ?

Faptul ca putem spune am facut asta sau am fost in situatia asta ne da mai multa intelepciune si ne face mai receptivi la ceea ce se intampla in jurul nostru, reusim in viata sa mai invatam ceva nou, despre noi insine, despre cei din jur, despre universul nostru interior sau despre cel caruia ii apartinem cu fiecare experienta de viata prin care am trecut?
Exista experiente care ne imbogatesc sufleteste, de care ne amintim cu placere si incercam sa le transmitem celorlalti asa cum parintii/ bunicii nostrii ne invatau si ne povesteau despre viata lor. Ceea ce ma uimeste este ca ei ne spuneau – daca nu stii un lucru deschide ochii si vezi in jurul tau ce se intampla, cauta frumosul la ceilalti. Acum toata lumea spune: nu te uita in jur – ci numai in interior, spre tine. 

Învăţăm, greşind, să iertăm,
Învăţăm, căzând, să zburăm,
Învăţăm, suferind, să vindecăm,
Învăţăm, încătuşaţi, să ne eliberăm,
Învăţăm, mirându-ne, să înţelegem,
Învăţăm, îndoindu-ne, să credem,
Învăţăm, plecând, să ne întoarcem,
Învăţăm, pierzând, să învingem,
Învăţăm, tăcând, să vorbim,
Învăţăm, plângând, să zâmbim,
Învăţăm, distrugând, să construim,
Învăţăm, cerând, să dăruim,
Învăţăm, urând, să iubim
Învăţăm, trăind, să trăim…

Caroline:
Experienta de viata nu se masoara dupa varsta, numarul anilor de studii sau lungimea CV-ului... ci dupa cati oameni ai cunoscut.  ;)

Caroline:
Admin, am doua intrebari:
1. De ce nu apare cumva mai evident un topic nou? Eu pe acesta l-am gasit din intamplare...
2. Pot sa postez o poveste de vreo 18 pagini A4 aici, ca una din experientele mele de viata, sau s-o fac "foileton"? Promit ca nu e vorba de divort sau alte lucruri negative... cui a mai citit-o, i-a placut! ;D

janeta:
eu cred ca ar fi interesant sa-ti citim povestea , caroline . si ce daca are 18 pagini ? tu da-i drumu` la scris si noi o citim care cum poate , in f-ctie de timp :D

varsator38:
cred ca ar fi foarte citit acest topic daca postarile ar "curge" :)...indiferent de numarul de pagini.
Caroline asteptam povestea!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă