Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

SPA la Gyula 22 - 25 martie

<< < (7/11) > >>

admin:
Multumim Gabi! Fetele inca dorm am sa le transmit si lor la micul dejun. Eu m-am trezit mai repede. Cand am vazut soarele de dimineata, nu m-am putut abtine, am sarit din pat, mi-am pus treningul si am alergat o tura de lac. Acum zac de oboseala aici in holul hotelului, printre aspiratoare si mopurile femeilor de servici...Si incerc sa scriu, in vacarmul asta. Dar cred ca mai bine urc, imediat incepe micul dejun si asa bea o cafea...hmmm!

admin:
Incredibil de cald aici! 27 de grade! Am facut toata ziua plaja afara. Si cand ma gandesc ca acum o saptamana inca tremuram...

admin:
Azi e la fel de placut afara. Era de asteptat, aseara la 23.00 era 10 grade si un cer curat si instelat.
Din nou m-am trezit cu noaptea-n cap, e deabia 6.00. Cum simt ca se face soare, nu mai am stare si vreau sa ies. Ar fi pacat de parcul asta minunat din fata hotelului...

Dupa micul dejun plecam pana la un Flomarkt, apoi sa vizitam cetatea. O cetate veche de caramida, de fapt considerata ce mai veche de acest gen din Europa centrala. Sa vedem daca legenda este adevarata. Spune ca este unul dintre locurile in care se poate intampla intoarcerea in timp. Ne-am fixat fiecare data intoarcerii, asa ca o sa verificam. Daca nu se mai aude nimic si in cronici apare scris ca a existat un Singles Camp in sec XIV, atunci se verifica....

Lasand la o parte legenda, cetatea este una dintre cele 3 foarte importante pt regatul maghiar in perioada medievala: Buda, Huniad si Jula sau Gyula. A jucat un rol strategic, pana cand dupa un asediu indelungat otomanii au determinat armata care pazea cetatea sa capituleze. In fapt n-au reusit sa intre in ea, dar au adus populatia si armata in pragul disperarii. Au construit in jurul cetatii un gard lung din lemn si l-au pazit perimetral astfel incat nimeni n-a mai putut intra cu provizii inauntru. Dupa o vreme capitanul cetatii a decis ca intre moartea pt infometare si capitulare, a doua decizie da sanse mai mari de supravietuire celor dinauntru.

Caroline:

--- Citat din: admin din Sâmbătă, 24 Martie 2012, 07:06 ---Daca nu se mai aude nimic si in cronici apare scris ca a existat un Singles Camp in sec XIV, atunci de se verifica....

--- Terminare citat ---

Eu sunt chiar foarte sigura ca, chiar daca se va intampla ceva de genul asta, totusi o sa faci tu ceva sa fiti inapoi in time. Chestie de pragmatism si experienta. Si-apoi, pe noi cui ne lasi?!  :crazy2:

admin:
N-au fost minuni. Decat cele ale apei din care nu-ti mai vine sa iesi, ale locului asta atat de linistitor si de relaxant si ale vremii neobisnuit de frumoase pt un mijloc de martie.

Am fost si la cetate, este exceptional renovata, are tot felul de camere si camarute cu expozitii de arme, de echipament militar, de obiecte vechi, de unelte de tortura.

O sa va povestesc mai multe cand ne intoarcem. Pana atunci mai avem o seara si o jumatate de zi de baie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă