Un nou serial corean la TVR 1 din 8 iunie 2011- ora 18:25.
Legendele palatului: Kim Suro, regele de fier
Deja nu mai stiu numarul serialelor de acest gen pe care le-am urmarit - sunt apropae 2 ani de cand ma delectez cu ele - fiecare tratand o alta bucatica din istoria poporului corean - un mic regat care a supravietuit in coasta imperiului chinez- ceea ce ma fascineaza este felul placut si inventiv in care stiu sa te "prinda" in actiune si atmosfera.
"Viaţa tumultoasă a regelui Kim Suro, întemeietorul puternicului regat dispărut Gaya, a fost multă vreme învăluită în mister. Recentele descoperiri legate de mitul unui regat devenit puternic, datorită înţeleptului şi curajosului său rege Kim Suro, care a construit o puternică flotă şi a trimis în Asia şi Orientul Mijlociu obiectele făurite de supuşii săi, folosind avansata, pentru acele vremuri, tehnică a fierului, au făcut posibile evocarea în detaliu a unor vremuri îndepărtate de zilele noastre, dar impresionante, şi azi, datorită oamenilor care au scris acele colorate şi fascinante pagini de istorie? Printre aceştia, Kim Suro a fost cel care, după ce-l învinge pe Seok Tal-hae, rivalul său, cucereşte o lume întreagă prin spiritul său liber, clarvăzător, prin temperamentul său pasional, dar, nu în ultimul rând, şi prin farmecul său, care a îmblânzit adesea inimile duşmanilor. Ascunsă în istorie până în anii '70, dinastia Gaya a început să fie privită cu atenţie pe măsură ce au fost descoperite relicve ale acesteia. Legendele spun că o treime din populaţia coreeană este descendentă a dinastiei Gaya, însă povestea acesteia n-a fost niciodată folosită ca background al unui serial de televiziune până acum.
Gaya se defineşte prin frumuseţe, fiind o dinastie progresivă şi liberală. Este dinastia care a cucerit şi a reuşit să-şi extindă influenţa nu numai în Asia, dar şi în Orientul Mijlociu, prin exportul produselor din fier. Kim Suro este cel care a condus dinastia Gaya cu autonomie şi competiţie în locul centralizării şi controlului practicate de Jeonggyun Moju, predecesorul său. "