Autor Subiect: Ce filme mai vedem  (Citit de 301178 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
Re: Ce filme mai vedem
« Răspuns #345 : Duminică, 04 Martie 2012, 13:11 »

Poster The Lost City
Regia
Andy Garcia
Cu
Andy Garcia, Dustin Hoffman
Gen film
Dramă
...diseara, tvr 1, orele 21.10...pare bun.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #346 : Sâmbătă, 10 Martie 2012, 22:57 »
Pentru cei care gusta genul, de la 1 aprilie incepe sezonul 2 din "Game Of Thrones" ! (care n-ar trebui sa se mai cheme Game Of Thrones! ;D, ci ceva legat de galceava si de regi)

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #347 : Duminică, 11 Martie 2012, 09:21 »

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #348 : Duminică, 11 Martie 2012, 10:07 »
Pentru cei care gusta genul, de la 1 aprilie incepe sezonul 2 din "Game Of Thrones" ! (care n-ar trebui sa se mai cheme Game Of Thrones! ;D, ci ceva legat de galceava si de regi)

eu sunt dintre cei care gusta genul; asa mai mitologic , mai povesti  :angel:
anul trecut am dat din intamplare peste sezonul 1 si l-am vazut in 2 dupamiezi pe tot; cred ca am sa ma uit  si la sesonul 2  :)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #349 : Duminică, 11 Martie 2012, 12:40 »
Nu strica sa citesti si cartile, sa stii. Numa`nu da bani pe ele, ca pe timpurile aste te costa o mica avere. Poate le gasesti la un prieten de imprumutat. Merita. (Eu stau si astept din iulie anul trecut sa scoata Nemira ultima carte -Dansul Dragonilor- in editie paperback. Si tot astept. Nu-ti inchipui cat ma frustreaza. Tinand cont si de faptul ca n-am vrut s-o citesc pana n-o cumpar. Si tot astept, ca n-am incotro. :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #350 : Duminică, 11 Martie 2012, 14:19 »
Janeta, link-ul tau duce la o pagina cu o colectie de filme. La care din ele te referi?
"Zeitgesit" il am pe DVD. Restul... azi-noapte n-am avut somn si am stat pe Discovery si History. Unul din filmele documentare a fost aproape film artistic - "The Napalm Girl" - sau cum o fotografie de succes cu o fetita arsa de napalm din Vietnam i-a schimbat acesteia tot cursul vietii, pana la batranete. Un altul - "Fool moon" a fost un film artistic pe ProTV aproape ca un documentar - despre o alegere intre doua iubiri: un vampir si un varcolac.  :)
Cred ca am vazut vreo 10, in total. Si cu asta, gata, mi-am luat "portia" de TV pana la saturatie, nu mai simt nevoia sa umblu cu telecomanda in urmatoarele 1- 2 luni.  ;)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #351 : Marți, 13 Martie 2012, 22:19 »
fiindca mi-am amintit...piesa "Capul de ratoi" (inclusiv in versiunea radiofonica pe care o ascultam, cu placere, cand eram mica)

Capul de ratoi
de Gheorghe Ciprian

“- De ce persiflați oamenii și de ce vă legați de darurile sau cusururile lor naturale?
 - Dacă barba domniei sale ar fi fost naturală, nu ne-am fi îngăduit nici cea mai nevinovată glumă. Noi îndrăgim natura, domnule inspector, dar am ghicit dintr-o ochire că domnia sa poartă barbă falsă! Vedeți dumneavoastră, o barbă naturală e o întregire firească a feței, treci pe lângă cel ce o poartă ca pe lângă orice alt muritor, barba dânsului însă țipă la vedere, e ca un semnal de alarmă, ca o firmă luminoasă, ca un om pe picioroange.”

O piesă interbelică puțin absurdă, comedie non-conformistă și ciudată dar fundamental o utopie. Patru prieteni, foști colegi de liceu, decid să reinstanțieze starea de grație din adolescență și să se ia de lumea oamenilor mari uitând că ei înșiși sunt acum adulți. Patru oameni care trăiesc într-un copac ca și cum ar fi niște pirați, patru oameni care aruncă peste bord respectabilitatea, ierarhiile sociale, tot ce înseamnă stabilitate, patru oameni care decid să prelungească conștient și asumat revolta adolescenței.

Revolta lor nu este una metafizică, ei nu urăsc lumea, ci mai degrabă fac niște șotii unor oameni importanți și de aici rezultă consecințele grave. Ce urăsc acești patru adolescenți tomnateci? Impostura mai ales, importanța pe care și-o atribuie oamenii cu funcții, dezumanizarea, rutina, lipsa de veselie sau spontaneitate, dezobișnuința de a mai visa. Pe parcursul piesei ei vor încerca să scoată din rutină locuitorii unui mic orășel, le vor spune că trăiesc urât și conformist, vor face farse și vor mustra burghezii adormiți și, pentru că piesa este totuși o utopie, orășelul se va trezi din amorțeală și va trece de partea lor. Oamenii vor îmbrățișa non-conformismul și își vor trăi viețile puțin mai conștient de acum încolo.

Totuși, piesa nu este revoluționară într-un sens politic, acești oameni nu schimbă mentalitățile fundamental, nu se adresează cauzelor meschinăriei umane, ei doar luptă cu manifestările ei imediate, în fond războiul cel mare al piesei se dă cu barba unui ministru… O piesă foarte nonconformistă, unică în literatura românească, ceva nou ca idee chiar și pentru spectatorii de azi.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #352 : Marți, 13 Martie 2012, 22:50 »
nu mai avem un Caragiale, un Musatescu, un Ciprian, un Baiesu... de ce oare?

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #353 : Joi, 15 Martie 2012, 00:15 »
Pentru ca s-au generalizat, banalizat si musamalizat... la TV, oricand.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #354 : Vineri, 16 Martie 2012, 21:23 »
am ales pentru seara asta This Means War(2012), o combinatie intre actiune, comedie, dragoste, cica merita, zic unii  :) la tv nu-i nimic care sa-mi capteze atentia, asa ca ....motor la asta!
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline carmenafeer

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
« Răspuns #355 : Duminică, 18 Martie 2012, 16:37 »
am vazut un film de curind In the Land of Blood and Honey un film superb cu razboiul din Bosnia si dragostea dintre un sirb si o musulmana,sa vedeti de ce poate face o femeie.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #356 : Duminică, 18 Martie 2012, 22:06 »
tocmai s-a terminat pe HBO filmul "E tare complicat", cu Meryl Streep si Alec Baldwin.  m-a miscat foarte tare. Doi fosti soti, care au divortat in urma cu ceva ani, dupa o lunga casnicie si avand trei copii, au continuat sa tina unul la altul, desi el s-a recasatorit. In tot acesti ani au stat mereu cu indoiala ca n-au procedat bine si cu impresia ca nu si-au incheiat cu adevarat povestea. Dupa cativa ani, fac incercarea de a "repara" relatia, dar ea (meryl streep) realizeaza abia acum, cu siguranta, ca desi tin si vor tine unul la altul mereu, nu mai pot fi impreuna, in ciuda a ceea ce a fost frumos si bun in trecut. E o poveste comuna multor cupluri despartite dupa multi ani de casnicie. Intotdeauna apare tentatia reintoarcerii si mai intotdeauna nu (mai) merge...

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #357 : Duminică, 18 Martie 2012, 23:53 »
Cel putin ramai cu impresia ca ai facut tot ce era omeneste posibil (si imposibil). Si asta e un gand bun. Pe de alta parte, celalalt tais al sabiei spune ca ai pierdut timp, timp pretios pe care nu ti-l mai da nimeni inapoi. Asa ca ramai cu lupta asta care se va duce in interiorul tau mult timp. Intrebarea (nu neaparat retorica si nici obligatoriu artistica si de efect) este: ai mai face asta din nou?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #358 : Luni, 19 Martie 2012, 07:06 »
nu stiu la ce se refera intrebarea ta. ce sa mai faci din nou? sa te mariti/insori prima oara cu fostul? sa divortezi? sa incerci sa refaci relatia?
cat despre regretul legat de timpul pierdut...hm, nu stiu. Relatia aceea si-a avut rostul la timpul ei si daca a durat atat de mult, probabil asa a trebuit sa fie. Nu inseamna ca daca ceva se termina trebuie sa regreti ca a fost. Totul in viata e in schimbare. nici noi nu mai suntem cei de odinioara, nici macar la nivel celular. Relatiile sunt si ele "vii", evolueaza, se modifica. unele cresc frumos si sunt longevive, altele, din diverse motive, se imbolnavesc si mor... sunt cupluri care raman cu "cadavrul" langa ei, pana la sfarsit, altele aleg sa-si curete existenta, sa deschida fereastra pentru aer curat... dar de ce ar regreta ca odinioara cadavrul a fost viu? ;D
trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca putine lucruri sunt "pentru totdeauna" si ca clipa trebuie traita fara grija "timpului pierdut", asa cum simti ca ti-e bine in acel moment. Important e sa nu intri intr-o relatie din diverse considerente nefericite (teama de singuratate, "sa ai pe cineva" etc...) si sa te minti, dar daca simti cu adevarat ceva pentru omul acela, let it be si ce-o fi o fi. spectrul sfarsitului planeaza peste orice relatie, dar nu e neaparat sa se intample. poate ai norocul ca ea (relatia) sa treaca frumos prin timp si sa se invecheasca ca vinul bun. :)
nimeni nu poate garanta nimic. si chiar daca simti ca relatia aceea e exact ce trebuie, n-ai de unde sa stii daca nu cumva, Doamne  fereste, partenerul nu dispare subit, din motive tragice.
bit, viata nu poate fi controlata; that's a fact, asa ca las-o sa curga, fara regrete. te vei simti mult mai relaxat.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #359 : Luni, 19 Martie 2012, 07:32 »
daca te refereai la tentatia reintoarcerii...aceea e un algoritm psihologic foarte comun celor care se despart dupa multi ani si raman vreme indelungata legati de multiple fire nevazute...
memoria e selectiva si amnezica  :D si in timp cam sterge chestiunile neplacute dar reale care au dus la despartire, fie ele si doar mici dar cumulate... incepi sa-ti amintesti numai ce a fost frumos si ai tendinta sa te intrebi daca nu cumva ai gresit luand decizia despartirii. multi, ajungand in acest punct, incearca sa revina... se pare ca o scurta vreme relatia pare ca "reinvie" dar, foarte repede, motivele despartirii ies iar la suprafata (ele au fost reale si n-au disparut) si demonstreaza cu claritate ca da, relatia era moarta cand a fost ingropata. ;D foarte putine cupluri mai scot ceva din cenusa...