Aici se discuta > Subiecte generale
Comunicam prin muzica
bit:
--- Citat din: micaela din Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 17:17 ---bit, ia cugeta tu mai adanc... poate ca n-ai destul exercitiu virtual (eu il am de cativa ani buni). Din interactiunea virtuala poti "simti" destul de multe; de la felul in care gandeste un om ("cosmetizarile" ajung sa se simta, in timp), pana la faptul ca "rezonezi"cu el sau nu. Iti poti da seama daca e inteligent, daca are umor si bun simt...
Sigur, nu-l poti cunoaste bine, dar o prima idee iti poti forma. :)
--- Terminare citat ---
Bre fratili, tu omiti (voit?) un singur lucru: onestitatea respectivului. Daca ea nu exista, pe ce mai sprijini tu toata piramida ta cu motzu-n jos?
micaela:
bit, sunt extrem de putini oameni (cu o inteligenta deosebita si o capacitate exceptionala de disimulare si autocontrol) care sa "joace", pe termen lung, fara fisura, niste lucruri care nu-i sunt proprii... Daca ai antenele antrenate si deschise, de cele mai multe ori ajungi sä "simti" daca omul minte sau nu... Nu ma prea insel, desi in felul meu am o doza de naivitate. Intuitia insa functioneaza si e ajutata de logica. ;)
Caroline:
Nu e vorba nici pe departe de scepticism aici. Si nici nu contest ca exista si exceptii, care reusesc sa se "exprime" pe ei insisi la fel de bine in virtual, ca si in real. Ideea era ca oamenii nu sunt in alb si negru, ci intr-o infinitate de griuri diferite... dintre care, virtualul exprima prea putin. Aici sunt cine vreau eu sa fiu. Aici "vand" perceptia mea despre mine, unidirectional, si nu "cumpar" nimic din perceptia altora despre mine, pe care o "inghit" vrand-nevrand in real...
E adevarat ca si eu "simt" destul de mult de aici... Dar am invatat sa nu mai dau atata importanta la ceea ce simt aici. Ca exemplu, nu cred ca te poti indragosti de un scriitor (de OM), doar indragostindu-te de cartile lui. Acestea te pot face eventual curios sa-l cunosti si atat. Dar mai exista o multime de oameni exceptionali in jurul nostru care nu au talent la scris. Poate nici la vorbit. Unii au talent... doar la trait. Si sunt majoritari. Cui i-ar place sa fie judecat si etichetat dupa ceea ce NU stie sa faca, in pofida tuturor lucrurilor pe care stie sa le faca?
Guesswho:
--- Citat din: Caroline din Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 17:34 ---Nu e vorba nici pe departe de scepticism aici. Si nici nu contest ca exista si exceptii, care reusesc sa se "exprime" pe ei insisi la fel de bine in virtual, ca si in real. Ideea era ca oamenii nu sunt in alb si negru, ci intr-o infinitate de griuri diferite... dintre care, virtualul exprima prea putin. Aici sunt cine vreau eu sa fiu. Aici "vand" perceptia mea despre mine, uniderectional, si nu "cumpar" nimic din perceptia altora despre mine, care se produce vrand-nevrand in real...
E adevarat ca si eu "simt" destul de mult de aici. Dar am invatat sa nu mai dau atata importanta la ceea ce simt aici. Ca exemplu, nu cred ca te poti indragosti de un scriitor (de OM), doar indragostindu-te de cartile lui. Acestea te pot face eventual curios sa-l cunosti si atat. Dar mai exista o multime de oameni exceptionali in jurul nostru care nu au talent la scris. Poate nici la vorbit. Unii au talent... doar la trait. Si sunt majoritari. Cui i-ar place sa fie judecat si etichetat dupa ceea ce NU stie sa faca, in pofida tuturor lucrurilor pe care stie sa le faca?
--- Terminare citat ---
ce relatie poti avea cu cineva care nu comunica? iti spun eu, niciuna... :(
si cand spun relatie nu ma refer la cuplu, ci la orice fel de relatie. consider ca e esentiala comunicarea.
si mai spunea cineva mai sus, nu mai retin cine, ceva legat de onestitate. faptul ca ai in fata ochilor persoana nu-ti garanteaza nimic. surprize legat de onestitatea omului poti avea si dupa ani de conviutuire, cand se presupune ca il cunosti cat de cat.
eu ma bazez pe intuitie si pe logica, asa cum zicea si mica. si pe ochii bine deschisi cand il intalnesc. :)
micaela:
--- Citat din: Guesswho din Sâmbătă, 13 Octombrie 2012, 17:39 ---ce relatie poti avea cu cineva care nu comunica? iti spun eu, niciuna... :(
si cand spun relatie nu ma refer la cuplu, ci la orice fel de relatie. consider ca e esentiala comunicarea.
--- Terminare citat ---
semanam, guess. :)
fara o buna comunicare, inclusiv verbala, o relatie nu are sorti de izbanda, din punctul meu de vedere.
L.E. exista, probabil, oameni pentru care verbalizarea nu este importanta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă