Aici se discuta > Subiecte generale

Comunicam prin muzica

<< < (663/1323) > >>

bit:
Vangelis - Tears in rain - Blade Runner HD

(poate ca e un pic cam aiurea asa, scoasa din context)

Caroline:
Hai sa scot si eu ceva din context, sa vad ce iese... :whistle:

Melodia de mai jos a fost compusa pentru mine acum doi ani si nu a fost difuzata nicaieri pana acum. Autorul este cineva care ma cunoaste mai bine decat oricine, si - zice el - ma reprezinta pe mine, asa cum ma vede el (un fel de portret muzical).
Secventa care se poate auzi ca un leit-motiv este titlul Who-is-She, zgomotul de fond - bataile inimii si sunetele suprapuse sugereaza un lan cu maci pe langa care curge o apa curgatoare. Disonantele aleatoare sunt intentionate - corespunzatoare caracterului meu imprevizibil. (Ce mai imaginatie... mie a trebuit sa-mi explice toate astea, ca nu m-am prins).
Ideea e ca la vremea respectiva eu nu m-am prea "recunoscut" in acest "portret"... as vrea sa stiu cam ce "comunica" melodia asta unei urechi neimplicate, din exterior. Sunt taaareee curioasa.  :D

http://yourlisten.com/channel/content/129748/Who_is_She?

micaela:
nu e rea deloc melodia.  :)
firul rosu al melodiei, ritmul constant, imi sugereaza calatoria unui tren, iar diversele secvente care se insiruie pe fondul aceluia, ma duc cu gandul la o succesiune de secvente peisagere: ba o secventa de camp, ba de codru, ba o trecere prin tunel, ba pe un pod  peste o apa....
o impletire de constanta (ritmul constant/ "mersul" uniform) si diversitate.

Caroline:
Mersi, Mica!
Deci, pana acum, corespunde... Nu m-am gandit la asta, da' acu' incep sa (ma) inteleg.  :) "Calatorului ii sade bine cu drumul" m-a caracterizat de cand ma stiu. Se spune ca abia atunci cand nu mai peregrinezi, inseamna ca ai ajuns unde trebuie.  O0 Dupa ce mai primesc si alte opinii, daca place, o sa mai pun si alte melodii de acelasi compozitor (de fapt, de meserie, e desenator si animator 3D).  ;)

Emi 53:
Mie imi sugereaza calatoria prin viata.Incepe cu o oarecare liniste, bucurie ca apoi sa apara indoielile, framantarile,care culmineaza cu o rascruce de drumuri, dar intelepciunea vietii marcheaza regasirea drumului,;ritmul;Continua cu o perioada de liniste,din cand in cand apar indoieli, dar revii din nou pe drumul tau , zbuciumul si suferinta exista  dar asumata care duce spre impacarea cu sine si cu universul.Nu stiu daca te regasesti in calatoria asta

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă