Autor Subiect: Comunicam prin muzica  (Citit de 1358859 ori)

0 Membri şi 17 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Comunicam prin muzica
« Răspuns #1575 : Marți, 30 August 2011, 07:26 »
spre surprinderea mea am constatat ca in topurile straine este prezenta (bine clasata) Alexandra Stan si ale ei melodii  ;D  8)

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/sS76eS34Y0c?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #1576 : Miercuri, 31 August 2011, 19:17 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/nKlxWA3xEgE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1577 : Joi, 01 Septembrie 2011, 21:16 »
Platforma YouTube a ajuns sa defineasca era materialelor video postate online, asadar era necesara alcatuirea unui top al celor mai vizualizate videoclipuri ale tuturor timpurilor.

In 2007 a fost facut primul astfel de top, in care prima pozitie era ocupata de Judson Laipply, un comediant ce executa un numar de dans, video ce a obtinut 56 de milioane de vizualizari. Numarul era enorm pentru acele timpuri. Apoi, in 2008, Avril Lavigne i-a furat locul intai cu piesa Girlfriend, ce a devenit un succes mondial, cu 103 milioane. La inceputul lui 2010, clipul home-made cu doi pusti simpatici, Charlie bit my finger - again! a facut furori, ajungand la 148 milioane de vizualizari si inlocuind-o in top pe Avril.

In sfarsit, in 2011, faima nou-venitului Justin Bieber a atins culmi impresionante, iar colaborarea sa cu celebrul rapper Ludacris l-a ajutat sa isi urce piesa Baby in topul YouTube pana pe primul loc si sa o mentina acolo pana in prezent. Tanarul artist a atins o impresionanta cifra de 400 de milioane de vizualizari, fiin preferatul copiilor si adolescentilor din intreaga lume

actualul top arata :

1
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/kffacxfA7G4?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/qrO4YZeyl0I?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

3
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/pRpeEdMmmQ0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline alventani

• Full Member
  • Mesaje postate: 115
« Răspuns #1578 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 09:24 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/mGgMZpGYiy8?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>  Weekend simpatic! :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1579 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 09:41 »
Îmi plac topurile! Pe lângă cele de pe VH1 (old but gold!), urmăresc asta:
http://www.billboard.com/charts/
Acum sunt cu urechile pe niște vechi prieteni de-ai mei: Red Hot Chili Peppers și noul lor album I'm with You
Printre picături, mai merge și Jay Z cu Watch the Throne. În cânticelul Murder to Excellence, rapperul american (căruia Beyonce îi va dărui mintenaș un bebe) se intersectează cu fetele românești de la Căpâlna, prin intermediul gemenelor noastre de la Indiggo:
http://www.gandul.info/magazin/video-jay-z-feat-fetele-de-la-capalna-cum-s-a-inspirat-rapperul-american-dintr-o-melodie-populara-romaneasca-8642204

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1580 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 12:07 »
l-am ascultat chiar acum pe Jay Z - imi place ideea cu fundalul pe care se regasesc fetele noastre de la capalna - totusi - parca s-ar fi putut si mai mult  8) - e un contrast care mie nu prea mi-a sunat chiar ok - am auzit rap combinat cu muzica simfonica si se poate si mai bine - iar acordurile "capalnei" permiteau destule variatii - dar ideea este chiar de laudat  :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1581 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 13:29 »
Da, nah, de gustibus non disputandum! În zilele noastre totul se amestecă, se cover-uiește și se remixează! Bani sa iasă! Jay Z nu cred că știe ce-i aia Căpâlna. Mie-mi place ce comentează Victor ăla, la pct.6., deși cam exagerează - se vede de la o poștă că-i e dor de acasă!
Iată că gemenele noastre Mihaela și Gabriela, care își fac veacul prin State de câțiva ani și care au fost luate în râs atât aici, cât și acolo (
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>
) au ajuns să șurubărească și ele un pic pe la uzina de muzică a lui Jay Z. (Doamna Modorcea a fost profesoara de română a fiicei mele la liceu, așa că, pe această cale, pot să mă laud că sunt și io prietenă cu Jay Z  ;D )
Fetele de la Căpâlna vin din folclor, dar uite niște tineret mândria țării de pe la noi, cum se amestecă cu odioasele ode făcute pentru ceaușescu! Nah, e o modă și probabil că ei sunt prea tineri ca să știe că pe noi, ăștia mai copți, aceste cuvinte ne doare! Am auzit la radio o odă întreagă bleaaah! remixată de niște băieți, n-o găsesc acum.

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/khQVgJYMeME?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1582 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 18:27 »
mari - se pare ca nu suntem pe aceasi lungime de unda in ale muzicii - melodia baietilor de la Guess Who - Locul potrivit - am ascultat-o la vremea respectiva pana la epuizare - mi s-a parut incredibila
mai au cateva melodii in acelasi ton - eu cred ca baietii au ceva de spus - binenteles cu amprenta varstei si conceptiei lor despre ce a fost inainte de revolutie 
da' asa cum spui  "de gustibus non disputandum! :) - fiecare alege ce muzica asculta, ce carti citeste sau la ce filme se uita

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #1583 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 22:03 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/sTIv8hP-UIA?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #1584 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 22:04 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/pLgJ7pk0X-s?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1585 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 22:12 »
almi_gabi, nu m-am exprimat eu clar  :). Era doar un exemplu de amestec. Guess Who are niște muzichii tari cu Spike, cu Grasu XXL care... nu s-au difuzat la radio! Aș da niște exemple, dar nici pe aici nu se pot pune    ;)

Aici e de pus domnul acesta http://www.realitatea.net/bryan-ferry-in-premiera-in-romania-pe-18-septembrie-la-arenele-romane_866047.html
Și un cântec nemuritor: Will You Still Love Me Tomorrow - cu care, în 1961, a ajuns în vârful topurilor primul grup integral feminin: The Shirelles. Toată lumea îl știe din filmul Dirty Dancing; a fost cântat de-a lungul anilor de o mulțime de nume mai mari sau mai mici - Cher, Neil Diamond, Elton John, Laura Branigan, Bee Gees, Smokie, Amy Winehouse (pt.filmul Bridget Jones: The Edge of Reason), chiar și U2 și mulți-mulți alții.
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/xfBuXO2i0tM?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #1586 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 23:22 »
cu dedicatie  pentru nostalgicii emigrarii :

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/prHyRxyqJmo?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1587 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 09:15 »
Ah-ha-haaa, foarte dulci băieții de la Fără zahăr! Nici eu nu m-am născut la locul potrivit - m-a greșit mama cu câteva mii de km - cum zicea cineva pe-aici. Mi-a fost frică să plec în 1991, dar fiică-mea, azi, n-are nici o teamă  :D
Cântecele astea cu alungați monotonia și fugiți din România mi-au reamintit de unu' clasic de dor de ducă:
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/7NZ04BG7TfA?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1588 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 13:27 »
O melodie superba
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/e-NDXtDUcGQ?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1589 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 22:13 »
Nu stiu daca mi se pare mie insa majoritatea pieselor muzicale actuale nu-s decat o alaturare (mai mult sau mai putin nefericita) de sunete pe care creatorii au pretentia sa le numeasca muzica. Sa fim seriosi! Alexandra Stan, Inna, Justin Bieber...hai bre! Probabil ca-s prea subiectiv insa ma bucur ca am apucat timpurile in care se facea muzica (cam spre final, insa am prins o bucata buna), atunci cand se punea mult suflet, cand talentul nu era o problema rezolvata cu sequencere si cu sound banks, cand toata lumea canta live...Nu zic, exceptii mai sunt si azi. De exemplu Adele, Alicia Keys sau Amy McDonald. Insa din pacate sunt doar exceptii. Intr-adevar, de gustibus...Da`problema-i cu gustibus, ca-i plina de E-uri muzica de azi! As vrea sa am senzatia aia de "piele de gaina" mai des, nu doar la "Halo" sau alte 5-6 piese in ultimii 5-6 ani...As vrea sa vad asa ceva mai des
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>