Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
Mari_a:
Eu o pun pe seama orei inaintate (la care a scris)! Auzi: riscul! :2funny: Bre, cand iti mai vin d-astea, sa te dai un pic mai la perete, sa nu cumva sa cazi din pat! :giggle: :P
victor_:
--- Citat din: almi_gabi din Duminică, 22 Iulie 2012, 08:17 ---eu nu am inteles conceptul asta cu haremul; stiu ca anumite religii accepta mai multe sotii, ca el exista si in tarlle asa zise dezvoltate (vestice) dar sub forma de concubinaj ( adica o sotie si 3 amante):
probabil de aici diferenta dintre gandirea feminina si cea masculina, ca pana la urma ce sa faci domnule cu mai multe pacoste pe cap!!?? oO
--- Terminare citat ---
Normalitatea e un concept foarte elastic de la o societate la alta, de la o epoca istorica la alta.
"Moda" cu mai multe sotii (rezervata insa doar celor ce puteau sa si le permita financiar!) nu e chiar atit de anormala cum ni se pare noua azi, ba dimpotriva privita prin prisma epocii, foarte normala si chiar plina de umanism.
Ea a aparut in societatea araba ca urmare a razboaielor in care numerosi barbati erau ucisi iar nevestele lor ramineau fara mijloace de supravietuire, condamnate la infometare ori la prostitutie. In aceste conditii soarta lor ca a 2-a, ori maxim a patra sotie (cit permitea legea) pare cu mult mai buna, nu? :) Mai ales ca, vorba ta, tot greul il ducea tot barbatul, saracul, cu atitea belele pe cap! ;D
Si posibil ca si varianta moderna cu sotia si amantele, poate chiar oficializate sa devina normalitate din nou intr-o societate polarizata economic, tot din motive financiare, de supravietuire. Cine stie spre ce ne indreptam?
micaela:
--- Citat din: victor_ din Luni, 23 Iulie 2012, 01:30 ---D
Si posibil ca si varianta moderna cu sotia si amantele, poate chiar oficializate sa devina normalitate din nou intr-o societate polarizata economic, tot din motive financiare, de supravietuire. Cine stie spre ce ne indreptam?
--- Terminare citat ---
avand in vedere ca polarizarile financiare nu mai sunt exclusiv in manutele vanjoase ale barbatilor, s-ar putea sa asistam la nasterea unei societati atat de moderne incat doamnele cu harem sa devina normalitate. ;D
luciamanta:
Orice este posibil! Mica, formulările tale sunt incredibile! Gândirea ta nu are limite şi pentru asta îţi multumesc! :applause: :)
micaela:
Multumesc, Lucia. Gandirea mea are, din pacate, nenumarate limite: de cunoastere, memorare, logica, subiectivism etc... da' ce sa fac, ma accept asa cum sunt. :)
daca ti se pare ca formularile mele sunt "nush' cum", sa nu ma banuiesti de vreo incercare de a epata sau de "a face pe desteapta" (ca mi s-a-ntamplat sa aud asta :)); am, probabil, o oareshce deformatie profesionala de care eu nu mai sunt demult constienta, dat fiind ca m-am obisnuit (ba chiar si saturat ;D) cu / de propriile-mi traznai verbale. ;D
zi frumoasa si buna! :flori:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă