Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Single sau in cuplu?

<< < (63/171) > >>

NICOLAE:
...scuza mi '' aluzia fina'' :)

Caroline:
Cred ca ar trebui sa definim ce inseamna single... Din start, nu inseamna cineva care se simte singur, indiferent ca este sau nu... parca asa e definit proiectul SC, nu?  :P Un punct exclus.
Al doilea: amanti pentru reglare hormonala (si de orgoliu) nu inseamna ca nu mai esti single. Atata timp cat nu ai pe cineva (astfel incat sa nu mai ai timp nici de forumul SC, dar nici de amanti), iti rezolvi problemele existentiale tot singur, iei hotarari legate de viata ta si a copilului tau (daca il ai) tot singur, iesi in timpul liber si in concedii tot cu prietenii (de pe SC sau altii), in concluzie, esti single. Eu ma simt - deocamdata - foarte confortabil asa cum sunt. Are cineva alta parere despre sine ca single pe-aici?  :faint:

rocky:

--- Citat din: Caroline din Sâmbătă, 03 Martie 2012, 15:22 ---Cred ca ar trebui sa definim ce inseamna single... Din start, nu inseamna cineva care se simte singur, indiferent ca este sau nu... parca asa e definit proiectul SC, nu?  :P Un punct exclus.
Al doilea: amanti pentru reglare hormonala (si de orgoliu) nu inseamna ca nu mai esti single. Atata timp cat nu ai pe cineva (astfel incat sa nu mai ai timp nici de forumul SC, dar nici de amanti), iti rezolvi problemele existentiale tot singur, iei hotarari legate de viata ta si a copilului tau (daca il ai) tot singur, iesi in timpul liber si in concedii tot cu prietenii (de pe SC sau altii), in concluzie, esti single. Eu ma simt - deocamdata - foarte confortabil asa cum sunt. Are cineva alta parere despre sine ca single pe-aici?  :faint:

--- Terminare citat ---

pai, cam asta inseamna sa fi single ...

NICOLAE:
uite ce am gasit in DEX pentru singur(single):

SÍNGUR, -Ă, singuri, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care nu este însoțit de nimeni, fără nici un tovarăș, fără altcineva. ♦ Singuratic (1), solitar, izolat, retras; părăsit. 2. Prin forțele sale, fără ajutorul, intervenția, îndemnul, voia cuiva; din proprie inițiativă. ♦ De la sine. 3. (Precedând substantivul) Numai unul; unic. Singurul drum spre oraș. ♦ (În construcții negative) Nici un. Nu putea articula un singur cuvânt. ♦ (Adverbial) Numai, doar. Singur tu nu mi-ai plăcut. 4. (Determină subiectul sau obiectul; uneori ține locul numelui) (Eu sau tu, el etc.) însumi (însuți, însuși etc.) chiar cu (sau tu, el etc.) în persoană. Am eu singur grijă. – Lat. singulus.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de IoanSoleriu | Semnalează o greșeală | Permalink

Caroline:
Cum remarca si Gigi pe un alt topic, traducerea ca singur in romana nu face diferenta dintre single si lonely, in engleza. Sa zicem ca nu suntem singuri, ci solitari... si solidari. Asa e mai bine?  :-[

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă