Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
Caroline:
As avea o singura obiectie aici: cel putin eu am cunoscut mai multi barbati decat femei - ca prieteni, printre relatiile mele - care se tem de singuratate. Un barbat sufera mai mult decat o femeie dupa o despartire, unii fac mai multe "proiectii" (a doua nu e niciodata atat de buna ca prima), iar altii chiar declara ca toti anii petrecuti de la divort fara o relatie sunt ani pierduti... desi au copii din casnicia anterioara, au o cariera, au avut in acest timp niste realizari, au oricand relatii pasagere, ba s-au mai si indragostit din cand in cand, dar le-a trecut etc. Nu zic asta ca sa ma dau misandra... pana si aici pe SC exista cel putin de 3 ori mai multe femei decat barbati care accepta si declara faptul ca sunt single. :coolsmiley:
Prietenele mele erau doar exceptia de neinteles pentru mine.
Dar cred ca m-am prins... Atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, cand tu ai chef doar de ceva lejer si dai de cineva care te ia in serios, in mod sigur acel cineva este obsedat de singuratate. ;D
Mai departe nu mai argumentez ca daca n-ajung pe "Intrebari de chinuit neuronu' , sigur ajung pe "Razboiul sexelor." :tickedoff:
bit:
Nu stiu daca sufera mai mult insa se refac mai greu. Treaba cu "ai chef de ceva lejer si..." din pacate am intalnit-o si eu (si subscriu la ce spui)
Caroline:
Bitek, parca erai "misogin"... ;)
micaela:
hm.
o fi adevarat ca femeilor nu le prea place singuratatea dar de temut...n-as mai prea zice... culmea e ca ajungi sa te obisnuiesti atat de mult cu libertatea si relaxarea statutului de single incat te sperie mai mult ideea de a mai fi intr-un cuplu, de a mai face efortul unei armonizari intre doua entitati diferite si deja mult mai putin maleabile decat in tinerete.
cat despre "gura lumii", n-am simtit-o si nici nu m-a preocupat, poate pentru ca am capatat statutul de single la o "anumita varsta" si din alegere proprie.
nici aruncarea-ntr-o relatie, aiurea, numai ca sa "am pe cineva" nu mi-e in fire. si nici altor destule femei nu le e, din cate am mai vazut. ba, mai mult, vad ca destule isi ridica stacheta tot mai sus (nu zic neaparat ca e bine) si prefera sa fie singure decat in compromisuri nefericite.
Opinia ta bitek cred ca ar fi fost mult mai aproape de realitate acum vreo 10 ani :), cand mentalitatea doamnelor era inca tributara vechilor modele sociale. lumea si odata cu ea femeile s-au transformat foarte mult, intr-un singur deceniu.
Caroline:
E adevarat, dar la fel de adevarat este ca opinia aceea se aplica si acum, insa pe segmente (procentaje) de populatie. Ceea ce am observat eu este ca majoritatea barbatilor chiar mizeaza pe acest segment, crezand ca cel mai bun lucru pe care il pot oferi este sa ofere femeii acel "statut" de cuplu, indiferent de conditii.
Nu generalizez si nu teoretizez... am intalnit cazuri in care mergeau pana la a crede ca a oferi doar servicii sexuale de calitate unei femei singure la 40 de ani este suficient ca sa fii tinut pe palme o viata, eventual si pe casa si masa. Si viceversa, unele femei sunt in stare de orice pentru un blid de mancare si-un acoperis deasupra capului... daca e sa vorbim despre majoritati la ambele sexe.
Ce ne facem insa cu minoritatea... noastra? :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă