Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Single sau in cuplu?

<< < (45/171) > >>

Ana:
Din categoria vorbe de duh, imi spunea vecinul meu (casatorit de vreo 30 de ani): casatoria e o casa; cine e in ea, vrea afara, cine e afara vrea inauntru.

bit:

--- Citat din: Sara din Marți, 20 Decembrie 2011, 17:12 ---Adica cum erai?

Probabil ca nu  ;)!
Ma frapeaza doar faptul ca ...

--- Terminare citat ---
Exista un proverb: Un nebun arunca o piatra...Ei, in cazul de fata, eu eram nebunul care a aruncat bolovanu-n lac. In alta ordine de idei, te rog nu mai scote expresii in afara contextului si le analiza, ca iese o traznaie; daca vrei, judeca toata fraza ca atare si atunci ma vei intelege.
Iar daca crezi ca stii ce gandesc, dupa ce ai vazut doua randuri scrise (si nici alea serioase)...hmm, nu stiu...

Saturnianul:

--- Citat din: bitek din Marți, 20 Decembrie 2011, 13:40 ---Adevarata viata a unei femei incepe dupa casatorie. A barbatului tocmai s-a terminat atunci.  ::)

--- Terminare citat ---

Ador sablonul asta social! Pentru ca are atitea scapari (ca orice sablon in care se incearca a potrivi individualitati, de altfel) si pot face misto de el!  ;D :D

Saturnianul:

--- Citat din: Sara din Marți, 20 Decembrie 2011, 17:12 ---Pur si simplu nu inteleg de ce viata unui barbat nu poate "continua", nu poate fi interesanta si in cadrul unei relatii/casatorii.

--- Terminare citat ---

Nu trebuie sa intelegi, trebuie sa iei ca atare! :) Daca un barbat considera casatoria o sclavie, e de acord sa fie supus si-si indeplineste sarcinile cu stoicism, de ce ar trebui partenera de viata sa-i schimbe modul de a privi lucrurile?! Mai ales ca e in avantajul ei  :D  ;)

Sara:

--- Citat din: Caroline din Marți, 20 Decembrie 2011, 18:58 ---Proverbele reprezinta statistic majoritatea. Pentru a multumi toate gusturile, exista si varianta inversa:
Odata cu casatoria, femeia schimba buchetul de flori pe matura. Iar barbatul isi regaseste mamica.  ;D

--- Terminare citat ---

Nici asta nu-mi place  :D!
Si...se poate la fel de bine sa nu se potriveasca decorului personal!
Unde mai pui ca matura a fost inlocuita cu succes de aspirator  ;D!
Cat despre "domnul care cauta o mami in partenera"...ii cumpara "mami" scutece Seni din market fara nicio problema  ;D!

Si-acum serios vorbind: atata timp cat AMANDOI se simt bine, indiferent ca ea tine matura sau volanul in mana, indiferent daca el pune sortul si gateste sau doar sta cu ziarul si telecomanda in mana, totul e ok.
Abia in momentul cand unul sau amandoi acumuleaza frustrari si nu isi pot rezolva problemele pe care tot singuri si le-au generat, atunci proverbele ca cele de mai sus, "dulci-amarui" reflecta intr-un mod ironic situatia.

De ce nu-mi plac mie aceste "proverbe"....pentru ca ele de fapt vorbesc despre ceea ce se afla in inconstientul povestitorului/vorbitorului. Cel care citeaza un "motto" anume, il traieste intr-un fel foarte personal, considera ca i se potriveste si ajunge sa i se intipareasca atat de bine in minte, ca ajunge sa il foloseasca inconstient in situatiii in care fara acel leit-motiv s-ar fi comportat cu totul altfel.

Un motto care imi place foarte mult este cel al Juliei! Mi-a placut de cand l-am citit prima oara!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă