Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Single sau in cuplu?

(1/171) > >>

Anita:
     Cu ani in urma, societatea functiona dupa reguli si principii unilaterale care aparau pana la penibil institutia familiei. Si firesc nu vedea cu ochi buni pe cei care traiau singuri, considerandu-i in afara regulilor. Casatoriile se legau la un timp biologic stabilit atunci ca potrivit intre 14 – 18 ani. Femeia nemaritata la timp risca sa ramana o “ domnisoara batrana “ toata viata, iar barbatii trecuti de o varsta, riscau sa-si petreaca batranetile singuri, fara nimeni langa ei.
     In zilele noastre, oamenii au descoperit ca timpul pe care il pot acorda familiei s-a redus la minim, in conditiile in care munca si activitatile cotitiene ii consuma aproape toata ziua. Iar atunci cand se pune problema unei cariere de succes, este necesara alegerea intre familie si profesie. Greu sa impaca cele doua. Acest lucru este valabil in special la femei, care au mult mai multe activitati legate de familie decat barbatii si care resimt din acest motiv mult mai acut, lipsa de timp pentru cariera. In situatia in care se dedica carierei, atunci cu greu isi va putea implini o familie in adevaratul sens al cuvantului. In fond femeia a devenit mult mai independenta odata ce veniturile ei s-au apropiat de cele ale barbatului, fiind astfel capabila sa se intretina si sa performeze in societate de una singura. Sansa egala la educatie, a dus la implinirea femeii, punand-o pe picior de egalitate cu barbatul. Acest pas a dus si la posibilitatea ei de a alege nu neaparat de a fi aleasa, disparand traditii si obiceiuri patriarhale.
    Insa ce se intampla cu femeia intr-un cuplu. Chiar daca ea ajunge sa castige mai mult decat barbatul , devenind in fapt capul familiei, responsabilitatile pentru a intretine casa , copii si sotul raman aceleasi , fapt ce conduce la o oboseala si o frustare a acesteia . Este rar intalnit ca un sot sa faca treburile nevestei , iar daca acesta considera ca venitul pe care-l are este suficient pentru a intretine intreaga familie, atunci nici macar nu va concepe sa miste un deget in casa. Ba mai mult va incerca sa-si  determine si sa-si lamureasca sotia sa renunte la serviciu pentru a ingriji casa. Asta face parte din egoismul barbatului, care-l impinge spre confort si liniste . Aproape in toate cazurile barbatul , chiar daca nu are un succes atat de mare in cariera . El simte nevoia de autoritate in familie, mai ales atunci cand nu si-o poate manifesta la servici .
    Familiile moderne , in care membrii ei se iubesc si respecta reciproc , opteaza pentru o solutie de compromis : angajarea unei menajere si a unei bone pentru copil.Se evita oboseala,  reprosul, certuri care ar putea sa para din derogarea de la sarcini, preintampinand situatiile de criza, sau chiar divortul.
     Cercetari statistice  au ajuns la concluzia ca barbatii sufera mai mult decat femeile la ruperea unei relatii, de aceea sunt mult mai atenti la a nu se intampla acest lucru. Problema este ca pe ei apasa problemele financiare inerente unei familii, expunandu-i astfel la stres si depresii. Deseori pentru a scapa de presiune si de disperarea creata de lipsa posibilitatilor de rezolvare a situatiei financiare esueaza in bautura sau in alt...pat. Si aceasta criza a singuratatii este cel mai des intalnita la barbatii tineri .
     Femeile sunt mult mai adaptabile la viata de single, pe deoparte pentru ca reusesc mult mai simplu sa-si rezolve problemele cotidiene ce tin de casa iar pe de alta parte pentru ca sunt mult mai stabile si mai responsabile, mai ales cand este nevoie sa creasca singure si un copil. In astfel de situatii barbatii intra intr-o criza de singuratate inchizandu-se in ei si ajungand tabietari si destul de putin adaptabili social. Se retrag in ei, devi introvertiti si cu greu vor accepta sa iasa din coconul in care se invelesc.
      Femeile single sunt si mult mai disponibile pt calatorii, pt iesiri decat barbatii singuri. Acestia vor prefera doar comunicarea cu 2-3 amici, se vor limita la pescuit, table si fotbal si vor reusi cu greu sa se reintegreze.
      Un studiu facut afara, a aratat ca 70% din femeile singure  nu vor sa schimbe nimic in viata lor, preferand o viata aventuroasa care le aduce satisfactie si fericirea decat riscul unei legaturi.
     Nevoia de cuplu apare din nou la varste foarte inaintate si asta din necesitatea unui ajutor reciproc si a alungarii singuratatii. Si a temerii de aceasta. Interesant, multe casatorii legate la varste mai inaintate, au succes si sunt extreme de stabile .

almi_gabi:
Am citit postul tău Anita.

Este foarte binevenit pe acest site. Bine ar fi ca oamenii să-şi găsească perechea şi să aibă o viaţă de familie.
Eu pot spune că m-am obişnuit singură şi chiar şi ideea de a avea un partener mă oboseşte. Am deja anumite tabieturi, toată casa să fie la dispoziţia mea, să nu depind de altcineva în programul unei zile. Îmi place să merg singură la cumpărături, la film sau în cel mai fericit caz  să fiu în compania unor anumiţi prieteni (puţini la număr) - pe care îi cunosc bine şi mă ştiu şi ei cu felul meu de a fi. :)

maria171:
o glumitza zice ca atunci cand esti singur nu gasesti niciodata ocupat la baie
in biblie se spune ca D-zeu a creat femeia ca adam sa nu fie singur
deci starea normala e de cuplu
yin yang
sa nu ne amagim, oricat de puternice am fi, simtim nevoia unui barbat langa noi
a unui barbat ca lumea, nu a unuia pe care sa il sustinem noi
in plus nici societatea nu e pregatita pt oamenii singuri
eu asa cred

marcutza:
Singles vs Viata de cuplu
Singuratate vs Singuratate - o varianta si exemplele pot continua

Poti fi singur, sa te simti asa chiar si intr-o viata de cuplu. Poti fi singur dar sa te simti implinit fara o viata de cuplu.
Ambele statusuri au efecte si defecte, depinde de noi, de cerintele si nevoile noastre spre ce optam.

Lila:
    Imi permit sa te contrazic putin la afirmatia ca societatea nu e pregatita pentru oameni singuri . Dezvoltarea din zilele noastre se face intr-un ritm atat de alert , cu participarea oamenilor , incat timpul care il acorzi pentru viata de familie si pentru "reculegerea" ta personala se imputineaza tot mai mult . De asemenea natura job-urilor din ziua de astazi nu se mai limiteaza la un oras , primesti delegatii care te tin departe de viata ta sociala . Criza economica isi pune de asemenea amprenta , daca traiesti in orase mici , fara prea multe posibilitati de locuri de munca , incepi sa cauti in orasele mari , departe de cei dragi . Si uite asa petreci majoritatea timpului alaturi de niste oameni fata de care ai anumite obligatii , si nu iti face neaparata placere compania lor , iar oamenii de care cu adevarat iti pasa ii indepartezi din ce in ce mai mult , fiind silit de imprejurari

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă