Autor Subiect: Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august – 01 septembrie 2012  (Citit de 115443 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august – 01 septembrie 2012
« Răspuns #180 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:26 »
Acum despre locatie. V-am prezentat-o ca fotografii. Are un corp nou si unul de cativa ani. Este o locatie moderna, recomandata de cine a fost acolo. Patronul acesteia, pare un om tare de treaba si mare iubitor de Delta, ceea ce pentru noi este foarte important. Are propria lui flota de salupe, ceea ce garanteaza un pret bun si posibilitatea unui program de excursii foarte flexibil.

Meniurile sunt pe baza de peste, dar exista si optiunea vita, pui sau porc. Eventual si vegetarian. Comunicam in fiecare zi cate portii de meniu pe baza de peste si cate de altceva.

Avem acolo la restaurantul pensiunii, bere de mai multe sortimente, de asemenea vin, apa minerala etc. Mi-a promis preturi superdecente, deci putem alege de acolo ceea ce dorim sa servim.

Exista statie, CD, avem insa nevoie de muzica. Va rog pe cei care aveti CD-uri cu selectii sa le aduceti pt a putea pregatii si serile de dans. Nu se pot pune MP3. Sau un laptop cu muzica este binevenit.

Lili Zamfirescu

• Vizitator
« Răspuns #181 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:30 »
Admin, vorbisem cu Maria ca vin cu voi cu microbuzul. S-a modificat?

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #182 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:31 »
ar fi minunat daca am avea la dispozitie si un frigider "al nostru", al SC,  la care sa avem acces oricand.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #183 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:41 »
Acum despre excursiile pe apa si programul din Delta.

In afara de excursia - drum din prima zi, mai avem practic la dispozitie 3 zile, in care avem mai multe optiuni. Suntem in total 25 de persoane, putem merge in aceiasi directie cu salupele sau putem avea programe diferite. Domnul Cornel o sa ne prezinte detaliat fiecare traseu, voi alegeti. Fiecare excursie costa 50 RON/persoana si dureaza cca 7 ore. Se face cu salupa de 6 persoane. Se pot asigura salupe pentru intreg grupul de 25 deci putem merge toti simultan spe aceiasi destinatie. Ceea ce ar fi ideal.

Traseele propuse:
1. Lacurile incepand cu Bogdaproste pana la Mila 23, cu oprire acolo, o cafea un suc si intoarcere pe alt traseu.
2. Padurea Letea. Plimbare cu trasura pana in sat. Cu putin noroc putem vedea si unul din cei 240 - 250 de cai salbatici care traiesc in padurile inundate.
3.Lacurile Obretin, Lebedelor, Iacub etc, cu intoarcere prin canalul Caraorman.
4. Varsarea Dunarii in Marea Neagra. Sulina, un mic tur al orasului. Se poate face plaja, baie.

Asa cum va spuneam fiecare traseu dureaza cca 6-7 ore, din care 3-4 ore de mars. Se parcurg zone salbatice, acolo unde putem vedea pelicanii, lebedele, cormoranii, ratele, lisitele, egretele, batlanii. Si nuferii. Explicam odata aici pe forum avantajul salupei fata de alte ambarcatiuni: te poti strecura in zonele mai inguste, canalele stramte, mai putin batute de turisti. Acolo sansele de a vedea pasarile sunt mult mai mari decat in cazul in care se calatoreste cu altceva.

Doua dupamieze vor fi de pescuit. Cine are undita este foarte bine. S-o aduca. De acolo primim 10-12 ustensile, deci insuficiente pt intreg grupul. Vom fi dusi pe un canal, intr-un loc momit, unde exista siguranta de a prinde peste.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #184 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:54 »
Va raspund amandurora:
- Lili nu s-a schimbat nimic, ceea ce am scris aici nu are legatura cu transportul pana la Tulcea sau Murighiol. Maria se intoarce cu mine din Adriatica si o sa fie practic sibianca pana la Bucuresti.
- Micaela - avem dupa cum am vazut in poze frigidere in camere. Deci fiecare daca doreste sa-si cumpere si sa-si tina ceva la rece o poate face acolo. Este o pensiune cu restaurant, la fel ca si a mea de la Sibiel. Deci unde nu poti avea acces la frigiderele locatiei. Asta se poate intampla doar la pensiunile care nu au local si deci posibilitatea de a oferi bauturi. Cele cu local - majoritatea specifica asta la intrare - interzic consumul in restaurant de bauturi aduse din afara. Tocmai de aceea si fac tarife foarte bune, pt ca omul sa nu aiba motivatia aducerii din afara de bautura si a a nu crea situatii penibile de observatii etc.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #185 : Sâmbătă, 11 August 2012, 14:58 »
daca exista frigidere in camere este perfect. sugeram cealalta varianta pentru ca exista hoteluri, inclusiv de 4 stele, care nu au si atunci cand au, rareori si functioneaza. :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #186 : Sâmbătă, 11 August 2012, 16:08 »
Da, multe hoteluri au renuntat la frigidere, chiar si cele care aveau minibaruri. Tarifele au tot scazut, iar costurile au trebuit sa fie taiate. S-a discutat problema asta la congresul de turism, la Frankfurt, inca de acum 3 ani. Practic la ce s-au orientat hotelierii:
- diminuare gama feluri si cantitati pt mic dejun
- anulare de servicii neacoperite si care nu aduc profit
- remobilare, remochetare, redecorare la perioade mai lungi
- reducere consum curent electric

O discutie intreaga si cu frigiderele si minibarurile din camere. Hotelurile cu restaurante si baruri spun: pt ce trebuie frigider in camera daca eu ofer totul in cadrul complexului? Si le-au desfiintat. Altele si mai extrem au spus: avem restaurant si bar - nu au ce cauta in hotel mancare si bauturi din afara. Acestea pot pata si afecta mocheta, cuverturi etc., in conditiile in care nu poti pune un client la plata pentru astfel de probleme aparute in timpul sederii. Am vazut multe hoteluri, in special cele de 4 si 5 stele business, dar si leisure care mentioneaza interdictia de a intra cu marfa alimentara din afara.

Minibarurile sunt ineficiente si neprofitabile. In general turistii scot produsele din micutul frigigider si-l folosesc pe post de racitor pt produsele lor, fara sa consume ceva din ce gasesc inauntru. Asta si datorita unei politici sesizate de noi ca ciudata - preturi ridicol de mari.

Deci Micaela, mai repede gasesti acum la hoteluri de 3 stele sau la pensiuni frigidere in camere, in special la cel fara restaurant, decat la cele de 4 sau 5. Si nu este o conditie de depunctare, am avut discutia asta la intalnirea cu alti hotel experti. Este strict politica a hotelului. Daca el gaseste ineficient acest serviciu, il anuleaza.

Pt mine cele mai importante lucruri la o camera de hotel sunt in ordine:
- suprafata
- curatenia
- dotarea si igiena grupului sanitar
- aerisirea/ventilatia -  naturala/artificial - centralizata
- lenjeria
- calitatea pernei si a dunei
- mobilierul
- TV satelit
Restul incep sa tina de mofturi. Si am si eu destule. Dar tot asa de bine cum dorm intr-o camera de 5* pot dormi si la prici. Doar sa fie curat. Pt mine este esential

Offline oana13

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #187 : Sâmbătă, 11 August 2012, 16:10 »
Cu microbuzul de la ora 7.00 din autogara Augustina ajungem in Tulcea la 11.30 si in aceeasi autogara avem spre Murighiol microbuz care pleaca tot la 11.30 si ajunge la 12.25 sau daca nu se potrivesc orele mai este unul la 12.15 care ajunge la 13.05 la Murighiol.

Cei de la Augustina vad ca nu fac rezervari telefonice si trebuie sa ne luam bilete de la ei.

telefoanele pentru cei de la Tulcea sunt +4-0743-33.54.76
                                                               +4-0743-33.54.81

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #188 : Sâmbătă, 11 August 2012, 16:25 »
Da, multe hoteluri au renuntat la frigidere, chiar si cele care aveau minibaruri. Tarifele au tot scazut, iar costurile au trebuit sa fie taiate. S-a discutat problema asta la congresul de turism, la Frankfurt, inca de acum 3 ani. Practic la ce s-au orientat hotelierii:
- diminuare gama feluri si cantitati pt mic dejun
- anulare de servicii neacoperite si care nu aduc profit
- remobilare, remochetare, redecorare la perioade mai lungi
- reducere consum curent electric

O discutie intreaga si cu frigiderele si minibarurile din camere. Hotelurile cu restaurante si baruri spun: pt ce trebuie frigider in camera daca eu ofer totul in cadrul complexului? Si le-au desfiintat. Altele si mai extrem au spus: avem restaurant si bar - nu au ce cauta in hotel mancare si bauturi din afara. Acestea pot pata si afecta mocheta, cuverturi etc., in conditiile in care nu poti pune un client la plata pentru astfel de probleme aparute in timpul sederii. Am vazut multe hoteluri, in special cele de 4 si 5 stele business, dar si leisure care mentioneaza interdictia de a intra cu marfa alimentara din afara.

Minibarurile sunt ineficiente si neprofitabile. In general turistii scot produsele din micutul frigigider si-l folosesc pe post de racitor pt produsele lor, fara sa consume ceva din ce gasesc inauntru. Asta si datorita unei politici sesizate de noi ca ciudata - preturi ridicol de mari.

Deci Micaela, mai repede gasesti acum la hoteluri de 3 stele sau la pensiuni frigidere in camere, in special la cel fara restaurant, decat la cele de 4 sau 5. Si nu este o conditie de depunctare, am avut discutia asta la intalnirea cu alti hotel experti. Este strict politica a hotelului. Daca el gaseste ineficient acest serviciu, il anuleaza.

Pt mine cele mai importante lucruri la o camera de hotel sunt in ordine:
- suprafata
- curatenia
- dotarea si igiena grupului sanitar
- aerisirea/ventilatia -  naturala/artificial - centralizata
- lenjeria
- calitatea pernei si a dunei
- mobilierul
- TV satelit
Restul incep sa tina de mofturi. Si am si eu destule. Dar tot asa de bine cum dorm intr-o camera de 5* pot dormi si la prici. Doar sa fie curat. Pt mine este esential

poate ca uneori se pune cam usor stampila de "moft" . la temperaturi de peste 35 de grade, in conditiile in care nici aer conditionat nu exista intr-un hotel de asa-zise 4 stele (stiam ca exista niste criterii clare dupa care se face clasificarea), nu e un moft sa ai un mic frigider in care sa-ti tii nu neaparat fasolea cu ceapa  :) (glumesc), ci o apa de care ai nevoie si la miezul noptii, fara sa fii nevoit sa cobori in pijama la barul inchis, o crema de fata naturala care se altereaza f. usor la temperaturi mari, un simplu iaurt etc...
da, suntem de acord, din experienta spun, m-am simtit mult mai bine si cu mai mult confort la pensiuni decat la hotelurile noastre "cu pretentii" care au preturi mari, fara un spor de calitate semnificativ fata de ceea ce ofera o pensiune destul de modesta.
cat despre mofturi... nu-s aceea. am dormit si la pensiuni si la prici (ultima oara, pe Ceahlau). intrebam de frigider pentru ca vara asta a fost infernala si prin hotelurile noastre mi s-a stricat pana si crema de fata. le-am propus celor cu care mai calatoresc sa o "lasam balta" cu hotelurile din Ro, ca nu merita.

cred ca "mofturile" sunt ale celor care-si spun de "x" stele (x peste 3), cu preturi pe masura, dar in care nu gasesti aer conditionat in iulie pe maxim de temperatura, in care cad toate 'accesoriile" din baie, canalizarea este infundata si pe masuta din camera este o "oferta" de produse in ambalaje sifonate si cu data de expirare depasita. daca a constata toate astea, atunci cand platesti si o suma destul de mare, este o "fitza" de client cu mofturi...nu stiu ce sa zic. nu-s deloc cusurgioaca dar anul asta chiar am fost uimita de lipsa de calitate a serviciilor hoteliere, in conditiile in care preturile sunt ridicate. stiu ca cei din turism au dificultati insa cred ca onest este sa se pastreze un raport corect intre pret si calitate.
cred ca hotelierii vad totul din perspectiva problemelor si costurilor multiple pe care trebuie sa le rezolve/achite (si de care turistul nu e intotdeauna constient, necunoscandu-le), iar clientii vad totul din perspectiva pretului pe care il platesc, uneori foarte ridicat, din punctul lor de vedere.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #189 : Sâmbătă, 11 August 2012, 16:48 »
poate ca uneori se pune cam usor stampila de "moft" . la temperaturi de peste 35 de grade, in conditiile in care nici aer conditionat nu exista intr-un hotel de asa-zise 4 stele (stiam ca exista niste criterii clare dupa care se face clasificarea), nu e un moft sa ai un mic frigider in care sa-ti tii nu neaparat fasolea cu ceapa  :) (glumesc), ci o apa de care ai nevoie si la miezul noptii, fara sa fii nevoit sa cobori in pijama la barul inchis, o crema de fata naturala care se altereaza f. usor la temperaturi mari, un simplu iaurt etc...
da, suntem de acord, din experienta spun, m-am simtit mult mai bine si cu mai mult confort la pensiuni decat la hotelurile noastre "cu pretentii" care au preturi mari, fara un spor de calitate semnificativ fata de ceea ce ofera o pensiune destul de modesta.
cat despre mofturi... nu-s aceea. am dormit si la pensiuni si la prici (ultima oara, pe Ceahlau). intrebam de frigider pentru ca vara asta a fost infernala si prin hotelurile noastre mi s-a stricat pana si crema de fata. le-am propus celor cu care mai calatoresc sa o "lasam balta" cu hotelurile din Ro, ca nu merita.

cred ca "mofturile" sunt ale celor care-si spun de "x" stele (x peste 3), cu preturi pe masura, dar in care nu gasesti aer conditionat in iulie pe maxim de temperatura (am "trait" asta in doua hoteluri, e drept montane, dar in care temperatura sarea de 33 de grade in camera), in care cad 'accesoriile" din baie, la prima atingere (savoniera suspendata, suportul de hartie igienica prinse cu dibluri "decedate" demult), canalizarea este infundata si pe masuta din camera este o "oferta" de produse in ambalaje sifonate si cu data de expirare depasita. daca a constata toate astea, atunci cand platesti si o suma destul de mare, este o "fitza" de client cu mofturi...nu stiu ce sa zic. nu-s deloc cusurgioaca dar anul asta chiar am fost uimita de lipsa de calitate a serviciilor hoteliere, in conditiile in care preturile sunt ridicate. stiu ca cei din turism au dificultati insa cred ca onest este sa se pastreze un raport corect intre pret si calitate.
cred ca hotelierii vad totul din perspectiva problemelor si costurilor multiple pe care trebuie sa le rezolve/achite (si de care turistul nu e intotdeauna constient, necunoscandu-le), iar clientii vad totul din perspectiva pretului pe care il platesc, uneori foarte ridicat, din punctul lor de vedere.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #190 : Sâmbătă, 11 August 2012, 20:30 »
N-ai inteles exact la ce m-am referit prin moft. Defineam prin moft ceea ce este peste ceea ce consider eu ca superesential si am enumerat mai sus. Practic de acolo incep serviciile. Pana acolo sunt necesitati superobligatorii. Climatizarea (ventilatia) - intra dupa cum ai vazut la obligatorii. Frigiderul insa nu este cea mai mare prioritate la o camera de hotel. Pana la el mai sunt atat de multe, dar pe care turistul nu le cunoaste in general. Si nu stie ce sa ceara. Si de multe ori incurca ceea ce trebuie sa ofere un hotel de 2 stele cu ce trebuie sa ofere unul de 4.  Si nu la hotelurile din Romania m-am referit, ci la cele din strainatate. La noi, ai sa fi uimita dar clasificarea a fost destul de bine respectata. Daca mergi in Italia, Franta, chiar si Germania o sa gasesti locatii care se vreau de 4 stele si nu concureaza cu una de 2 din Romania. Am vazut destule si iti spun in cunostiinta de cauza. N-au parcare, care in clasificare de 4* este superobligatorie, n-au personal calificat la receptie, n-au supervizor de nivel, nu fac curat in fiecare zi, n-au WiFi performant, au climatizare centralizata subdimensionata si foarte greu de reglat, bai nerenovate de peste 7 ani, mobilier de multe ori desperecheat, n-au servicii de noapte, oohh, n-au multe. Si au 4* si nimeni nu le spune nimic. Noi scriem in bazele de date profesioniste, dar in zadar. Nimeni nu le face nimic. Singura pedeapsa este un grad de ocupare mai scazut, datorat feedback-urilor proaste. Dar au gasit si acolo solutia. Tarife ceava mai mici si ajung la acelasi rezultat. Sunt multe de discutat despre hoteluri si servicii, pot scrie o carte despre asta. Nu am insa timp sa mai intind acum. Vroiam la un moment dat sa lansez un site profesionist pt cei implicati in turism in care sa explic mai multe lucruri legate despre corporate si hoteluri 4 si 5 stele. Dar nu am gasit timpul necesar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #191 : Sâmbătă, 11 August 2012, 20:33 »
Daca alegeti varianta Oanei, care mi se pare foarte buna ca timp si legaturi, este bine sa va faceti rezervarile din timp. in primul rand grupul este mare si in al doilea rand mai sunt si altii.

Est bine sa ajungeti acolo pe zi sa va bucurati de excursia pana la Crisan pe lumina.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #192 : Sâmbătă, 11 August 2012, 20:39 »
nu ma bag intr-o discutie serioasa pe teme de turism pentru ca e un domeniu de incompetenta jignitoare pentru mine.  ;D
grija mea era sa nu mi se strice crema de fata.  ;D glumesc.

mie mi se pare in regula varianta Mariei revizuita si adaugita de Oana. inteleg ca nu se pot face rezervari asa ca probabil trebuie sa ne cumparam biletele din timp, cei care alegem aceasta solutie.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #193 : Sâmbătă, 11 August 2012, 20:43 »
Daca pot fi cumparate, cu atat mai sigur si mai bine.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #194 : Duminică, 12 August 2012, 08:31 »
....imi pare rau ca nu vin cu voi si ca l am si incurcat pe Gigi.... :( eu am tot cautat pe cineva sa trimit in locul meu dar nu am gasit