Autor Subiect: Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august – 01 septembrie 2012  (Citit de 115454 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august – 01 septembrie 2012
« Răspuns #90 : Marți, 24 Aprilie 2012, 12:55 »
     Gigi, te rog frumos, înscrie-mă şi pe mine, dar aş dori să stau singură în cameră, aşa cum am procedat şi la Sighişoara. Mulţumesc mult. :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #91 : Marți, 24 Aprilie 2012, 17:50 »
Am sa intreb sa vad cat costa un single si am sa te anunt. Dar asta doar cand vin din Praga.

luciamanta

• Vizitator
Re: Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august � 01 septembrie 2012
« Răspuns #92 : Marți, 24 Aprilie 2012, 20:06 »
   Multumesc, astept raspunsul. :)

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #93 : Miercuri, 25 Aprilie 2012, 14:20 »
Liane...cai salbatici...baie in apa calda albastra..si verde...  :o
Eu n-am fost niciodata in Delta, dar devin din ce in ce mai curioasa, pe masura ce aflu ce ziceti voi pe-aicea... ::)
M-am temut intotdeauna de tantari, asta a fost motivul ptr. care n-am indraznit sa ma apropiu de Delta.... dar pe voi nu va pisca tantarii ??  :blush:
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #94 : Miercuri, 25 Aprilie 2012, 14:32 »
Deli-a ai atins un punct nevralgic. si eu sunt tinta predilecta a micilor pradatoare veninoase care-mi fac zile fripte vara. in Delta e musai sa facem ceva contra lor, ca altfel n-o sa ne priasca nimica; o s-o tinem tot intr-un scarpinat. ce metode, substante, arme, ceva, exista in sensu' asta. cu pliciul nu avem randament.  :crazy2:

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #95 : Miercuri, 25 Aprilie 2012, 15:20 »
Eu n-am avut probleme cu ei.... Am avut intotdeauna Autan la mine (exista tot felul de spray-uri, de creme etc), dar rareori l-am folosit - doar daca ne apuca seara la pescuit - ca au si tantarii ora lor la care devin agresivi (desi mie mi se pare ca-s muult mai agresivi astia mici, de oras!). Cred ca asta toamna, in cinci zile, doar de doua ori m-am "uns" si doar cat am ramas pe-afara mai tarziu...
In toate locatiile din Delta sunt plase la ferestre. Imi amintesc ca la una din pensiunile la care am stat acum cativa ani terasa era inchisa cu plasa, iar inauntru seara se aprindea o lampa UV care ii atragea pe cei care mai intrau si efectiv ii “prajea” (ii electrocuta)…

Apropo de pescuit: era prin '96 -'97 cand am ajuns la Crisan intr-o delegatie. Am stat la complexul Lebada, pe partea stanga a canalului (ce pacat ca este inchis de multi ani.... l-a luat.... vantu!). Multi colegi erau pescari inraiti, insa programul era foarte dens si n-am avut timp sa plecam pe canale.... (adica n-am avut tupeu, pentru ca atunci eram mai constiinciosi....). Asa ca intr-o seara ne-am intins betele chiar pe bratul Sulina, pe malul ala pietros... Si nu stiu cum se facea ca prindeam numai somotei de vreo 30 de centimetri, desi in perioada aia era un mare trafic de vapoare in sus si in jos pe-acolo (acum sunt mult, muuult mai rare)... N-aveam decat betele, imprumutate si alea de pe-acolo, si ceva rame; pestele il puneam intr-o punga de plastic... La un moment dat s-a apropiat un vapor ucrainean mare, da’ mare, maaaaaare, era aproape din mal in mal! Am ramas cu gura cascata cand am vazut cum scadea apa in fata noastra: in „procesul de inaintare” colosul o tragea, o absorbea sub el cumva. A trecut lin pe langa noi, ne-am fluturat batistele cu marinarii de pe punte, iar dupa ce a trecut ... potopul de valuri care a urmat ne-a udat din cap pana in picioare, ne-a luat papucii imprastiati p-acolo, ne-a luat betele si ramele, ne-a luat scaunelele, ne-a luat punga cu peste.... Dupa ce ne-am dezmeticit, unu' zice "Davai ceas, davai palton!"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #96 : Miercuri, 25 Aprilie 2012, 18:09 »
 ;D
Cate s-au schimbat Mari_a... azi n-am mai avea nici macar batiste sa fluturam, decat servetele de unica folosinta.
In alta ordine de idei, si eu imi aduc aminte ca am fost in Delta in septembrie si, culmea, nu-mi aduc aminte de niciun tantar, nici la pensiune, nici la pescuit, nici ziua, nici noaptea... Localnicii ziceau ca doar vara sunt agresivi (si, ai dreptate, nu ca si ce de la oras), ca toamna sunt ocupati cu imperecherea. Asa ca am vazut tantari in Delta doar pe un singur canal inchis, cu apa statuta... erau groaznic de multi si depuneau oua, asa i-am lasat in pace si ei pe noi.

Offline oti

• Full Member
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #97 : Miercuri, 25 Aprilie 2012, 22:21 »
doamnelor, contra tantarilor avem pastle de tantari, avem tigari, avem creme, dar mai mult decat atat, ma aveti pe mine - atrag tantarii mai rau decat lumina. daca eu nu ma tem , voi, nici atat! :box:
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #98 : Joi, 26 Aprilie 2012, 16:06 »
 :oops:  ce ziceti voi ??? :o tantarii astia mici de oras ??? ???
pai, in Autan oricum n-am nici o nadejde, ca am mai incercat si...degeaba, pe mine adora Autanul  :idiot2:
in rest, eu categoric voi incerca sa nu-i deranjez de la imperechere.. :blush:
O sa rog fumatorii sa sufle fumul catre mine..  ;D
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #99 : Joi, 14 Iunie 2012, 11:30 »
    :)Pentru cei care aşteaptă cu mare drag să meargă în Delta Dunării, redau mai jos un link util cu sfaturi pentru îndepărtarea supărătorilor ţânţari:

http://ligiapop.com/2012/06/13/cum-tinem-tantarii-departe-in-mod-cat-mai-natural/

Offline oti

• Full Member
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #100 : Sâmbătă, 16 Iunie 2012, 11:35 »
super! deci vom dansa in jurul mesei cu funia de usturoi la gat si buchetele de ceapa la urechi. o sa fie superdistractiv daca stam si cu carligele de rufe prinse de nas. asa nu mai avem motive sa ne plangem de nimic!!! :thumbup:
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #101 : Miercuri, 20 Iunie 2012, 22:21 »
Gigi pana la urma cand e actiunea,5-9 septembrie sau 28august-1 septembrie ?M am inscris si eu dar nu sunt sigur in ce data.

Offline Monique

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 274
« Răspuns #102 : Joi, 21 Iunie 2012, 06:43 »
28 august-1 sept.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #103 : Joi, 21 Iunie 2012, 08:20 »
Exact, aceasta este data. Initial a fost in 5 - 9 septembrie, dar pt ca sunt multi inscrisi am preferat sa particip si eu. Cum se suprapunea cu Spania, am mutat cateva zile actiunea.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #104 : Joi, 21 Iunie 2012, 11:14 »
Ok, astept ,confirmarea pentru plata.