Eu n-am avut probleme cu ei.... Am avut intotdeauna Autan la mine (exista tot felul de spray-uri, de creme etc), dar rareori l-am folosit - doar daca ne apuca seara la pescuit - ca au si tantarii ora lor la care devin agresivi (desi mie mi se pare ca-s muult mai agresivi astia mici, de oras!). Cred ca asta toamna, in cinci zile, doar de doua ori m-am "uns" si doar cat am ramas pe-afara mai tarziu...
In toate locatiile din Delta sunt plase la ferestre. Imi amintesc ca la una din pensiunile la care am stat acum cativa ani terasa era inchisa cu plasa, iar inauntru seara se aprindea o lampa UV care ii atragea pe cei care mai intrau si efectiv ii prajea (ii electrocuta)
Apropo de pescuit: era prin '96 -'97 cand am ajuns la Crisan intr-o delegatie. Am stat la complexul Lebada, pe partea stanga a canalului (ce pacat ca este inchis de multi ani.... l-a luat.... vantu!). Multi colegi erau pescari inraiti, insa programul era foarte dens si n-am avut timp sa plecam pe canale.... (adica n-am avut tupeu, pentru ca atunci eram mai constiinciosi....). Asa ca intr-o seara ne-am intins betele chiar pe bratul Sulina, pe malul ala pietros... Si nu stiu cum se facea ca prindeam numai somotei de vreo 30 de centimetri, desi in perioada aia era un mare trafic de vapoare in sus si in jos pe-acolo (acum sunt mult, muuult mai rare)... N-aveam decat betele, imprumutate si alea de pe-acolo, si ceva rame; pestele il puneam intr-o punga de plastic... La un moment dat s-a apropiat un vapor ucrainean mare, da mare, maaaaaare, era aproape din mal in mal! Am ramas cu gura cascata cand am vazut cum scadea apa in fata noastra: in procesul de inaintare colosul o tragea, o absorbea sub el cumva. A trecut lin pe langa noi, ne-am fluturat batistele cu marinarii de pe punte, iar dupa ce a trecut ... potopul de valuri care a urmat ne-a udat din cap pana in picioare, ne-a luat papucii imprastiati p-acolo, ne-a luat betele si ramele, ne-a luat scaunelele, ne-a luat punga cu peste.... Dupa ce ne-am dezmeticit, unu' zice "Davai ceas, davai palton!"