Autor Subiect: Hai-da-hai la Maramu’! Excursie in Maramures 2 – 5 august 2012  (Citit de 55915 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Geta D

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 331
Re: Hai-da-hai la Maramu’! Excursie in Maramures 2 – 5 august 2012
« Răspuns #90 : Luni, 06 August 2012, 20:39 »
drum lung - companie placuta - oameni veseli in acel microbuz de Bucuresti  :applause:
Luca - soferul a fost la inaltime.
Lui Gigi nu putem decat sa-i multumim, a nu stiu cata oara. Sper sa simta aprecierea si respectul nostru pentru efortul lui.
Cu Danna nu stiu ce sa ne facem. A organizat foarte bine drumul catre Maramures si nu stiu cum sa-i multumesc  :flori:

Offline Geta D

• Sr. Member
« Răspuns #91 : Luni, 06 August 2012, 20:41 »
"Bem bere rece..."  ::)

Offline Geta D

• Sr. Member
« Răspuns #92 : Luni, 06 August 2012, 20:45 »
Gigi, adresa lui Luca este " marinluca1@yahoo.com "

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #93 : Luni, 06 August 2012, 21:02 »
Am ajuns si eu in sfarsit............dar nu acasa  ;)
Momentan sunt la Capalna ( se pare ca sunt mai multe) si stau la o pensiune cu piscina ( pohta ce-am pohtit ) :) cam pe unde incepe Transalpina.
Astazi m-am invartit prin zona Sibiului si am ajuns si la Sibiel, unde mi-a placut foarte mult zona si pensiunea.
Maine astept sa vad in ce directie o sa bata vantul ca sa merg cu el prin alte locuri.
La Maramu' o fo' beton  :) programul a fost incarcat si cu toate stea am reusit sa ne si distram seara la un dans cu picioarele goale pe terasa.
Tema excursiei: " Bem bere rece!!!!!! "  :dance:

ia-o cu austrul prin Transilvania si vezi Sighisoara. si daca n-ai astampar, si n-ai, si n-ai, mergi la Babele: Bucegii sunt o splendoare si un loc cu energie speciala. :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #94 : Luni, 06 August 2012, 21:06 »
 :dance: :dance: bem bere rece, bem bere rece, bem bere rece, bem bere rece.............. :dance: :dance:

Offline paulette

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
« Răspuns #95 : Luni, 06 August 2012, 21:08 »
Salutare tuturor ...Am ajuns si noi in Iasi, in sfarsit, dar nu ma simt prea obosita, ar mai merge o "bem bere rece" desculta pe terasa  :D.
Multumesc tuturor participantilor, sunteti minunati, m-am simtit extraordinar alaturi de voi. Numai ce-am ajuns acasa, si tare m-as mai intoarce pentru o petrecanie la lumina lunii pline  :dance: . Multumesc in mod special lui Gigi, de fapt  nu stiu daca poate fi exprimata verbal aceasta recunostinta pentru tot ceea ce face. Gigi, poate nu gasesc cuvintele potrivite, dar sa stii ca aprecierea si recunostinta pentru ceea ce ai creat, pentru tot efortul dezinteresat pe care il depui pentru ca fiecare persoana din comunitatea asta sa se simta minunat, mie cel putin, imi umple sufletul.
Va pup pe toti, si tinem legatura.. :-*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #96 : Luni, 06 August 2012, 21:10 »
Multumesc Geta! I-am transmis si lui Luca acum fotografiile.

Nicu, sa treci tu prin Sibiu si Sibiel si sa nu-mi spui nimic? M-as fi miscat si eu din canapeaua in care m-am afundat astazi si faceam o plimbare cu tine. Placerea mea sa arat Sibiul.

Offline danna n.

• Full Member
  • Mesaje postate: 171
« Răspuns #97 : Luni, 06 August 2012, 21:15 »
M-am trezit azi intr-un Bucuresti care clocotea de caldura si primul lucru pe care mi l-am dorit a fost sa fie miercuri ca maine sa pot pleca in alta aventura. Pentru mine aceste 3 saptamani alaturi de voi (si aici ma refer la cei de la Transfagarasan, Cheile Nerei si nu in ultimul rand Maramures) m-au umplut de bucurie, pofta de viata si de calatorii. Cand ai langa tine oameni extraordinari precum Gigi si voi toti ceilalti, nu poti decat sa te simti viu si plin de speranta. Daca alaturi acestei companii locurile exceptionale prin care am trecut si care sunt greu de crezut ca se afla in Romania, nu poti decat sa te consideri norocos ca ai reusit sa traiesti asemenea experiente.

Gigi, sa fii sigur ca spiritul SC va merge mai departe si probabil ca visul tau referitor la cluburile zonale se naste chiar acum, insa sa fii sigur ca vrem sa te avem alaturi de noi in aventurile noastre.

Ma bucur tare mult ca am putut sa ajut cu organizarea transportului si va multumesc din suflet pentru aprecieri.

Aventura continua...BEM BERE RECE, BEM BERE RECE.... *|*

Offline Mamica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Mediocrity it's my middle name.
« Răspuns #98 : Luni, 06 August 2012, 23:22 »
Nu ne-am amintit noi toate versurile, dar ne-am straduit. Am gasit pe youtube,

Pe la noi pe dupa sura, pe la noi pe dupa sura,
Patrunjelui-i pan' la brau, patrunjelu-i pan' la brau!

Buna seara, dragii mei!
A fost extraordinar, multam Gigi!

Ploaia dansa impreuna cu noi,
Se bucura cand radeam amandoi.....
Nu cerceta aceste legi, ca esti nebun de le-ntelegi!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #99 : Luni, 06 August 2012, 23:40 »
Mamica. Nu stiiam eu al cui este nickname-ul! Banuiam eu ca este cineva din corul Mocanitei....Da si este supersugestiv pt tine. Suna simplu, dar plin. Recunosc ca m-am uitat la adresa de Email a nickname-ului si cand ti-am vazut numele, nu mi-am putut retine un zambet. Pe tine cel putin nu te pot asocia decat cu bucuria, cu veselia si cu muzica. Te-am vazut razand din prima pana in ultima clipa!

Danna n. Imi amintesc perfect corespondenta cu tine, inainte de prima ta participare. Pentru ca nu a trecut decat foarte putin timp de atunci. Dar mi se pare ca esti in SC de nu stiu cati ani, atat de tare m-am obisnuit cu tine! Mi-a facut mare placere sa te cunosc si sa-ti aud rasatele, trei saptamani la rand!

Paulette si Malina! Stiu cat efort faceti sa veniti din Iasi pana in colturile opuse ale tarii, imi dau seama cata oboseala este sa traversezi tara cu tot felul de mijloace de transport. Ma bucur ca treceti peste toate astea si participati. Nu trebuie sa-mi multumiti, nici voi, nici ceilalti de aici din SC. Ma simt stanjenit si trebuie sa ma credeti ca bucuria reusitei unei actiuni este poate mai mare decat a voastra ca participati la o tabara. Deci eu trebuie sa va multumesc!

Geta. Dansatoarea noastra. Cea care deschide si inchide dansurile! Bem bere rece, bem bere rece!

Mimi m-ai vazut acum un an cum ma taram pe Cascada Balea! Cat am tras de mine sa ma vad sus pe Paltinu! Cu voi am reinceput sa urc la munte si daca acum sunt iar in forma si ma pot bucura de aerul de sus, este si datorita grupului de atunci din Transfagarasan! Vesel, optimist si foarte-foarte unit!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #100 : Marți, 07 August 2012, 13:25 »
Tocmai am vazut un reportaj la TV, referitor la Maramures. Era mai mult despre Iustinian, arhiepiscopul de acolo si despre Manastirea Rohia, dar interesant, erau inserate cateva filmulete facute in anii 70-80. Era un reportaj facut de BBC, undeva la o sarbatoare religioasa sau traditionala, n-am vazut de la inceput si nici n-am avut timp sa raman prea mult in fata TV-ului. Ce mi s-a parut grozav a fost sa vad toata lumea imbracata in port maramuresean si osan. Extraordinara imagine. Nu sunt un impatimit al jocului si cantecului popular, as spune chiar dimpotriva, prefer sa vad si sa ascult altceva, dar cand este vorba de traditii si port, atunci simt...romanitatea cum curge prin mine. Atat de mult imi plac gurenii cand merg duminica la biserica imbracati in port de margineni, si atat de bucuros si impresionat a fost acum in Maramures cand am vazut tinerii aceia moroseni pe strada, cat de mandri si falosi erau de costumele lor! Ma uit la nemti cu cata placere isi poarta portul pe la fest-uri si la intalnirile lor, la austrieci la fel, oare la noi de ce nu? Cred ca un pic trebuie sa se lanseze o astfel de "moda". Si ce frumos ar fi, iile astea alea noastre cat de frumos ar arata....

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #101 : Marți, 07 August 2012, 13:47 »
intr-o anumita universitate din Ro, exista cativa profesori care vin la cursuri in straie populare, cu mesajul reintoarcerii la adevaratele valori si la simplitate.  :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #102 : Marți, 07 August 2012, 18:19 »
Da, conteaza mult cine da tonul. Una este ca "moda" sa fie lansata de  oameni de valoarea unui profesor de facultate si alta de niste obisnuiti ai mondenitatii. Un dascal este un exemplu, nu doar un formator sau generator de opinie, el poate influenta adanc, nu superficial.  Ideea acelor dascali este remarcabila si daca as avea posibilitatea as incerca sa le arat cat de mult pot sa apreciez ceea ce fac. M-am saturat de nationalismul sforaitor, strident, vadimian, as vrea sa vad cum oamenii tresar din nou la imnul tarii, cum isi apreciaza, valorile traditionale si asta nu festivist si afisativ, ci real, natural si bucuros. Totul sa vina din ei, sa simta si sa aprecieze ca sunt romani. Eu unul sunt mandru ca m-am nascut aici. Indiferent ce se zice de noi, indiferent de faptul ca aproape am devenit minoritari. Am calatorit mult si am intalnit si cunoscut mii si mii de oameni de peste tot. Nu sunt cu nimic mai buni ca noi, n-am vazut ceva superior, nu au traditii mai interesante si mai valoroase decat ale noastre. Doar ca noi nu stiim sa ni le apreciem, nu stiim sa le promovam, ne este rusine sa mergem imbracati popular, ca nu cumva sa fim catalogati ca "tarani". Pai tocmai de acolo vine adevarata romanitate, de acolo vine seva, de la tara, nu de la oras. In oras traditiile se estompeaza, ritmul este prea rapid si tumultos ca sa mai permita o viata normala, sociala, de vecinatate, de comunitate. Doar la tara mai gasesti romanismul in stare pura si asta doar in cateva locuri din tara. In rest totul este amestecat, mixat, globalizat. Am importat, am modificat si am schilodit anumite traditii. Am considerat sarbatorile internationale mai importante decat ale noastre, uitand ca fiecare astfel de eveniment este personalizat si adaptat nou, firii noastre, climei de la noi si particularitatilor de aici.

Fara nici o intentie de a remarca pe cineva in mod special, trebuie sa recunosc si sunt convins ca si ea a observat, cat de placut surprins am fost cand am vazut-o pe Mari imbracata in iia de la Sapanta. Ii sedea bine, portul ne contureaza si ni se potriveste perfect fizionomiilor noastre. Anul trecut stiu cand povesteam cu Tania care vroia sa-si cumpere un costum popular. Cele bune si cusute sunt intradevar scumpe, dar sunt si variante mai ieftine.

Tare mi-ar mai place o imagine cu o petrecere campeneasca cu toata lumea imbracata popular! Poate sunt eu prea idilic, sau poate ca Maramuresul mi-a sensibilizat si zgandarit simturile, dar chiar mi-as dori asa ceva.

Offline stan ana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #103 : Marți, 07 August 2012, 20:00 »
Salutari la toata lumea! Multumesc lui Gigi pentru atmosfera placuta pe care o creeaza, pentru ideea de Singles Camp. Sunt la a treia actiune si pot sa marturisesc ca devin dependenta. E bine cu voi.Sunteti oameni deosebiti.Salutari lui Reli. Multumesc pentru momentele petrecute impreuna.Multa sanatate si putere de munca lui  Gigi. Ideea de singles camp m-a ajutat sa vad locuri in care nu speram sa pot ajunge din simplul motiv ca sunt singura. Multumesc ca m-ati ajutat sa-mi indeplinesc dorinta asta si sper ca actiunile sa continue mult timp de acum inainte.

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
« Răspuns #104 : Miercuri, 08 August 2012, 10:46 »
Nicu, sa treci tu prin Sibiu si Sibiel si sa nu-mi spui nimic? M-as fi miscat si eu din canapeaua in care m-am afundat astazi si faceam o plimbare cu tine. Placerea mea sa arat Sibiul.
N-a fost nimic premeditat, m-am miscat haotic si multumita sugestiilor Elenei am vizitat cateva obiective.
Nu-mi place sa pic pe neasteptate, in schimb eram foarte curios sa vad Sibielul. Sunt sigur ca o sa mai prind ocazii prin zona, imi pare rau ca nu pot sa fiu la Sarbatoarea Recoltei.
La Sibiel era un grup mare de persoane, parcarea era plina si se simtea o forfota vesela ca la actiunile noastre.
Mi-a placut foarte mult stilul si culorile pensiunii, emana ceva durabil si "nemtesc"   ;)
Am savurat un suc la racoare si mi-am amintit o veche zicala: " calatorului ii sade bine cu drumul ", asa ca am incalecat  :) si am plecat catre Transalpina care ma atrage ca un magnet, mai ales zona de inceput dinspre Sibiu pana catre Obarsia Lotrului.
In Maramures nu am mai fost din scoala generala cand am fost intr-o tabara scolara La Plesca unde mi-a placut mult, atunci am luat decizia ca atunci " cand voi creste mare "  :strong: o sa ma intorc sa revad acele locuri. Se pare ca am crescut destul  :thumbup:
Pe atunci nu dadeam importanta, dar faptul ca eram intr-o comunitate era sarea si piperul.
Acum imi dau seama ca oamenii intre care te afli conteaza foarte mult si tin sa va multumesc la toti pentru ca " tare bine m-am simtit cu voi " , dupa cum bine spune cineva intr-un mail, " persoana importanta, nu spui cine "  :thumbup: