Venetia... Principalele obiective sunt in toate pliantele turistice... Ce poze sa pui? Poate cateva cu italieni gelati - adica dati cu gel de par, nu unsi cu inghetata

Italienii sunt stilati, sic, italiencele ultramoderne, imbracate la 60 ca la 20...
Vaporetto... Tronchetto, Tronchetto Mercato si inca o statie, una si inca una... si inca... vreo sapte pana in San Marco...

Sunt muulti, multi turisti... de toate neamurile... si am inteles ca n-am nimerit intr-o zi foarte aglomerata...
Imi vin in minte Negutatorul din Venetia si Marco Polo... Dar dogii astia cine au fost si ce stiau ei sa faca?... Pe unde-i canalizarea la orasul asta? De ce sunt obloanele inchise - toata lumea-i pe strada, e la lucru ori nu mai locuieste nimeni in casele astea? Si totusi, ici-colo sunt ghivece la geamuri, dar si rufe intinse la uscat...

Gigi negociaza cu unu' foarte gras, la vreo 60 de ani, tuns scurt, cu pantaloni negri si scarpi, camasa alba cu carouri fine, descheiata pe piept, maieu negru pe dedesubt de care stau atarnati ochelarii de soare Police... un adevarat "mafioso"... pare coborat din "Nasul"... obtine sa calatorim gratis cu taxiul (pe apa, desigur) pana in insula Murano cu atelierele si magazinele ei de sticlarie...

Frumos, foarte frumos... Margelele de sticla colorata au luat si ochii amerindienilor... Imi iau si eu un nimic mic, suvenir din Murano...
Si in oras sunt nenumarate magazine de sticlarie... o feerie!

Suspin un pic langa punte, pentru ca... le-as vrea pe toate! Si margelele, si vazele, si abajururile si paharele si tot...