Autor Subiect: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 26 – 29 iulie 2012  (Citit de 62089 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lumiere

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 26 – 29 iulie 2012
« Răspuns #105 : Duminică, 22 Iulie 2012, 22:10 »
Salut, prieteni!
Am lipsit vreo doua luni de pe forum - parca si din viata mea - si uite ce lucruri interesante gasesc.
Dupa excursiile de la Rasnov si cea de la Cozia - facute impreuna, imi doream s-o fac si pe cea de la Cheile Nerei. Doar ca auziem ca e grea - mai grea decat cea de la Cozia. Si pentru ca tentatia sa fie maxima, constat ca exista si un loc liber; bine, nu stiu daca si in microbuzul de la Agip s-ar mai gasi un loc. Dar uite ce-mi face Universul asta minunat care-mi ghiceste gandurile, si potriveste lucrurile pe sufletul meu.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #106 : Luni, 23 Iulie 2012, 06:51 »
Lumiere, citisem si eu aici ca cineva s-a retras, dar nu stiu despre cine este vorba si daca intre timp acel loc nu s-a ocupat. Cel mai bine te poate lamauri Angelica, numarul ei il gasesti cateva postari mai sus.

Offline lumiere

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
« Răspuns #107 : Luni, 23 Iulie 2012, 12:42 »
Multumesc mult, Gigi.
Sper sa se lege. Pastrez nestearsa amintirea lui Pavel - zeul plutitor de la Cozia, dar si pe aceea a camerei de 8 de la cabana.
Doina Pink

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #108 : Luni, 23 Iulie 2012, 19:23 »
Eu am sa plec la ora 8.00 din Sibiu, doresc sa ajung acolo mai devreme decat cei din Bucuresti, pt a mai verifica toate detaliile. Fac in jur de 5 ore si jumatate pana acolo, deci la ora 14.00 - 15.00 sunt acolo. Traseul meu trece prin Sibiu - Sebes Alba  - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Sasca Montana. Cine doreste sa vina cu mine, sa-l iau de pe acest traseu, sa ma anunte.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #109 : Luni, 23 Iulie 2012, 19:47 »
Locatia este cunoscuta, aceiasi ca si anul trecut, totusi o mai precizez odata: Pensiunea Dora, Sasca Montana.
http://www.cheilenerei-pensiuneadora.ro/
Cazarea se face in cele doua corpuri ale pensiunii, asa cum a fost si in 2011.
Pensiunea Dora - CORP A
1 apartament cu 2 camere - o camera cu 2 paturi si una cu o canapea
1 camera x 2 paturi
1 camera x 2 paturi si o canapea
------------------------------------------
Total 10 locuri

- Gradina cu gazon;
- Curte;
- Fantana arteziana;
- Parcare in curte (2 locuri);
- Masina de spalat rufe;
- Bucatarie cu sala de mese (12 locuri);
- BBQ;
- Lenjerie de pat;
- 2 holuri;
- Toate camerele si apartamentul au baie proprie;
- Apa calda si apa rece permanent;
- Incalzire cu teracota;

Pensiunea Dora - CORP B
1 camera x 4 paturi (se vor caza 3 persoane)
4 camere x 2 paturi
(una dintre camere are terasa cu vedere la raul Nera)
1 camera cu pat matrimonial
-----------------------------------
Total = 13 persoane
 - Gradina cu gazon;
- Curte cu cascada;
- Fantana;
- Parcare in curte (4 locuri);
- Terase acoperite;
- Bucatarie;
- Sala de mese (24 locuri);
- BBQ;
- Toate camerele au baie proprie;
- Lenjerie de pat;
- Apa calda si apa rece permanent;
- Incalzire cu teracota;
- Acces la internet prin router

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #110 : Luni, 23 Iulie 2012, 19:52 »
Ca si structura, sunt 6 baieti si 17 fete. Urmeaza sa facem impartirea pe camere, acolo, la fata locului.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #111 : Marți, 24 Iulie 2012, 08:21 »
Vremea pare-se ca va fi buna. Nici excesiv de cald, nici ploaie. Dar pt orice eventualitate, nu uitati de pelerina. Nu stiu cat este Nera de mare acum, banuiesc ca este mai mult un raulet din cauza secetei, oricum luati cu voi daca aveti acei slapi de traversare sau si mai bine din cei folositi contra aricilor de mare.

Foarte important este sa va protejati piciorul pana la genunchi. Gheata, si daca optati pt pantalon scurt sau treisfert, jambiere. Zona in care mergem este cunoscuta ca una in care sunt vipere si chiar daca cazurile cu muscaturi sunt extrem de rare, totusi este bine sa fim prevazatori. Ele sunt reptile inteligente simt orice vibratie produsa de pasii umani si fug imediat ce simt ceva in apropiere. Deci nu va ganditi cu stres si teama la vipere, dar repet, este bine sa fim atenti si prevazatori. Sa tineti cont acolo, sa nu va abateti de la poteci, in general este locul cel mai sigur, pt ca viperele isi cunosc bine habitatul si evita zonele parcurse de om. Cheile Nerei are trasee parcurse frecvent, asa ca potecile sunt sigure.

Cei care au fost cu mine in actiuni, au vazut utilitatea unui bat de trekking. Asa cum spuneam este foarte bun pt protejarea articulatiilor si ca ajutor in mers. Daca aveti asa ceva, luati-l cu voi.

Nu va speriati de traseu. Nu este unul de munte, nu seamana deloc cu Cozia, Fagaras sau Retezat. In prima zi facem mai mult o plimbare, asa de acomodare si de incalzire, asa ca sambata toata lumea va fi apta de traseu.

Nu uitati de aparatele de fotografiat, de medicamentele pe care le luati de regula, ceva autan este bun, pt ca zona de acolo este calda si putem avea surpriza tantarilor. Oricum este bun dat pe picioare si contra capuselor si altor insecte.

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #112 : Marți, 24 Iulie 2012, 08:58 »
sunt vipere
hai ca m-ai facut praf......  :o :-\
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #113 : Marți, 24 Iulie 2012, 09:11 »
Neeah, io zic sa nu-ti faci griji! Jambiere - asa, just in case - dar cei care au fost anul trecut zic ca n-au vazut "picior" de vipera!
Pentru traversarea prin apa imi iau niste papuci de iarba - sunt usori si-mi stau stransi pe picior... I-am gasit sambata pe sub caisi - mi-i dusese cainele.. si rosese si nitel la ei!  :D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #114 : Marți, 24 Iulie 2012, 10:26 »
Eu ma simt obligat intotdeauna sa va dau TOATE detaliile importante despre zona in care se merge si particularitatile ei. De aceea am scris si de vipere. Asta nu inseamna insa ca o sa si ajungem sa ne si intalnim cu vreo astfel de reptila. Sansele sunt extrem, extrem de reduse si v-am explicat de ce.
Anul trecut am dezbatut pe larg aceasta problema, Adi luandu-si foarte in serios rolul de organizator si indrumator de grup. Riscuri exista in orice excursie, important este sa tinem cont de acestea si sa luam toate masurile pt a le preintampina. Aici, in situatia de fata, importanti sunt bocancii si jambierele.

Offline Plusar

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #115 : Marți, 24 Iulie 2012, 19:43 »
Lasa Doina ca-ti iei jambierele tale tricotate , isi face vipera funda la colti pana ajunge la epiderma ta !  :coolsmiley:

Offline theo365

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 421
« Răspuns #116 : Marți, 24 Iulie 2012, 20:14 »
hai ca m-ai facut praf......  :o :-\

În Rezervaţia Cheile Nerei exista Pastrăvăria Bei cu 16 bazine productive si o capacitate de cinci tone.

În apele raului Nera  şi ale lacurilor se găsesc: păstrăvi (specific apelor de munte), clean, mreana, lipan (introdus cu câţiva ani în urmă), caras, fasa mare (monument al naturii). Primăvara, în perioada de înmulţire, urca aici un peşte răpitor, scobarul. Toate aceste specii au nevoie, în primul rând, de apă curate, nepoluată, în nici un fel, şi de protecţie împotriva braconierilor, care folosesc explozibil şi surse de curent electric. Speciile de reptile existente sunt reprezentate prin: vipera cu corn, gusterul verde, soparla, vipera.

Specific zonei este şi numărul mare de nevertebrate printre care se află scorpionul declarat monument al naturii şi licuriciul bănăţean care este extreme de abundant uneori. Se remarcă şi existenţa altor specii rare precum: 7 gasteropode, 3 chilopode şi 4 coleoptere carabide, iar pădurea trebuie ferită de boli, de hoţii de lemn, de păşunatul în zone interzise, de culegătorii de plante, fructe de pădure şi de melci.
http://www.naturalist.ro/turism-si-mobilitate/rezervatia-cheile-nerei-ndash-beusnita-1/  :P :dance:
Or fi si ....balauri!!???!!! Abia astept sa se lupte "zmeii "cu ei...... *|* :P >:D

Offline dauina

• Hero Member
« Răspuns #117 : Marți, 24 Iulie 2012, 21:27 »
...

Offline dauina

• Hero Member
« Răspuns #118 : Marți, 24 Iulie 2012, 21:31 »
ntz.....mi-am pus in gand sa caut d-alea profi...sa protejez epiderma....
Speciile de reptile existente sunt reprezentate prin: vipera cu corn, gusterul verde, soparla, vipera.

Specific zonei este şi numărul mare de nevertebrate printre care se află scorpionul declarat monument al naturii şi licuriciul bănăţean care este extreme de abundant uneori.
buei....a mai ramas ceva nespus....hai ca poate va fac un loc liber....
toate lichioanele s-au adunat la cheile nerei... :o

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #119 : Marți, 24 Iulie 2012, 22:04 »
Hai mai Dauina, tu iei in seama toate povestile...riscuri...riscurile incep cand iesi din casa, treci pe sub balconul vecinului si-ti cade o jardiniera in cap daca asa e dat sa se-ntample.