Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Farmecul Italiei de sud, circuit 3 13 iunie 2012
luciamanta:
Bine ai revenit Gigi, bun venit Gabi, bun venit tuturor excursionistilor! :)
luciamanta:
--- Citat din: almi_gabi din Joi, 14 Iunie 2012, 19:50 --- Sper ca maine sa reusesc sa va arat si cateva din locurile pe unde am trecut in drumul nostru. :)
--- Terminare citat ---
Asteptam cu mult interes poze din calatorie! :dance:
almi_gabi:
Incep sa va arat cate ceva de pe unde ne-am plimbat in excursia noastra. :)
Prima oprire pe traseul nostru a fost Bratislava ( capitala Slovaciei) , un oras micut , curat, plin de farmec si totodata cumva familiar. Ne-am plimbat pe stradutele lui admirand arhitectura, vestitele statui de bronz ( dintre care eu am ales soldatul ce invita turistii sa ia loc pe bancuta de care se sprijina :applause:), apoi am urmat calea regala marcata prin insemne pe pavajul stadutelor si ne-am bucurat de atmosfera calma si placuta a orasului.
Podul cu centru UFO este una dintre constructiie moderne ale orasului ( oraul este o impletire de vechi si nou) si se vede in fotografie intro lumina blanda a rasaritului :coolsmiley: si este poarta de intrare in oras.
A doua zi am plecat catre Innsbruck facand o oprire si la magazinul deja celebrelor cristale Swarovski unde ne-am clatit ochii cu frumuseti perfect slefuite. Ce mi-a atras atentia a fost toaleta din cadrul magazinului care este deosebita ca arhitectura si ca carei oglinda avea superbe cristale Swarovski ( mai bine spus acolo totul este impodobit cu cristale de diverse dimensiuni si culori). oO
Cat despre bijuterii va las sa va imaginati cam ce minunatii erau pe acolo si la ce preturi. :whistle:
almi_gabi:
Pe drum spre Innsbruck am avut parte de priveliste extraordinare ale muntilor Alpi care dominau relieful si care in acea perioada ne-au oferit privelisti deosebite datorita norilor care ii inconjurau. :thumbup:
Innsbruck este travesrat de raul Inn ( usor de retinut pentru ca se regaseste in denumirea orasului) si este un oras austriac (capitala provinciei Tirol) unul din orasele austriece care m-a incantat nespus chiar daca vremea nu a fost tocmai molcoma.
vedere castelul Ambras
straduta in Innsbruck
almi_gabi:
In ziua urmatoare am trecut in Italia ( savuroasa Italie cu specificul ei meridional ) si prima oprire a fost la Lago di Garda ( cel mai mare din Italia) in statiunea Lazise care mie mi-a placut in mod deosebit. O statiune linistita si plina de acel farmec meridional. :yeah:
Seara ne-am oprit la Verona, orasul cunoscut pentru povestea de dragoste dintre Romeo si Julieta dar care pe langa cunoscuta casa a Julietei, Arena, Domul, piata Erbe are si multe alte obiective turitice pe care le-am descoperit cu surprindere in acesta a doua vizita a mea in acest oras si ma refer la castelul San Pietro si basilica Sf Giorgio si traseul facut pe malul raului Adige.
balconul Julietei ( sa fie oare adevarata povestea celor 2 indragostiti?)
imagine a castelului San Pietro
Verona vazuta de sus
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă