Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012

<< < (26/47) > >>

luciamanta:
   Vă doresc să aveţi parte de o excursie frumoasă şi reuşită,  să aveţi vreme bună şi drumeţie cât mai plăcută! :)

Mari_a:

--- Citat din: DanaC din Duminică, 06 Mai 2012, 12:04 ---No, nu asa. Doua echipe:  una (mai antrenata) sa o duca in spate pe cealalta.
--- Terminare citat ---

Ma inscriu si eu - in echipa "cealalta", desigur!  :D
Tot cautand pe net "ce sa nu-ti lipseasca din rucsac", am gasit prognoza meteo pentru muntele Cozia, aici:
http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=680407&la=15
Acuma nu stiu cat sunt de adevarate/valabile/exacte prognozele astea... de exemplu pe AccuWether, pe langa faptul ca le schimba de patrusprezece ori pe zi  :uglystupid2: , niciodata nu s-a potrivit cu ce a fost in teren!
Oricum eu, care sunt o friguroasa, o sa-mi iau si haine mai groase (nu multe si sa fie usoare, cat mai usoare!  :D )

Caroline:
Gigi, doua intrebari, please:
1. A ramas in picioare varianta cu masina pentru bagaje? Am vazut postul Mariei cu vremea si cred ca o sa fie destule de carat.
2. Ma iei si pe mine cu masina spre Sibiu duminica? Daca ajungem in autogara Sibiu pana la ora 19, ar fi perfect pentru mine. Mersi!

P.S. Am atipit putin de dupa-masa si am visat ca eram deja acolo si-mi ratacisem rucsacul... Am glumit noi ce-am glumit, da' acuma cred ca intru la emotii serios. :crazy2:

admin:
Am omis eu sa scriu: am discutat cu Pavel si o sa inchiriem o masina sa ne duca bagajele pana sus.
Eu plec din Cozia in jur de 16.30, asa ca fara probleme ajungem la autobuzul de 19.00. Eu sunt in masina deocamdata doar cu Codruta, asa ca fara probleme.

Despre vreme: cel mai bun site din Europa pentru munti este www.meteoblue.com Este gestionat din Elvetia si cuprinde informatii complete. Anul trecut cand am fost in M.Fagaras, prognoza a fost perfecta.
Vremea la munte este foarte schimbatoare, dar in linii mari ea poate sa fie prognozata. Cei care ati fost cu mine anul trecut in Maramures poate va aduceti aminte ca discutasem cu jandarmii montani si imi spuneau ca au avertizare meteo de furtuna sus la Cascada Cailor. Nu-ti prea venea sa crezi cand jos erau 28 de grade si nici urma de nor. Dar intradevar in 3 ore, adica exact cat au spus s-a racit brusc, s-a innorat si am coborat pe total alta vreme decat cea de la urcare. Pt Cozia prognoza se poate urmari pe link-ul:

http://www.meteoblue.com/en_GB/weather/forecast/week/muntele-cozia_ro_10223

Deci sambata avem vreme buna, dar duminica se pare ca o sa coboram, pe ploaie. De aceea sa va luati cu voi, neaparat o pelerina care sa va acopere in totalitate. Sunt si la Real si la Carrefour, costa in jur de 15 - 20 lei, se impacheteaza cat un portofel, pot fi folosite in orice astfel de ocazie.

Jos prognoza arata cald joi, vineri si sambata - chiar pana la 28 de grade, dar duminica va fi risc de ploaie maxim. Asa ca vom alege un strand de interior cel mai probabil, sau ne reorientam cu ajutorul lui Pavel acolo.

admin:
Dintr-o discutie telefonica, mi-am dat seama ca nu am fost explicit in ceea ce priveste bagajul pentru Cabana Cozia. De aceea revin cu detaliile necesare:
Dupa check-out-ul de la hotel, vom avea practic 3 bagaje:
1.- ceea ce nu avem nevoie sus - pus intr-o geanta sau ceva de genul acesta
2.- un rucsac care sa contina strictul necesar pentru Cabana Cozia, adica un schimb de haine, o pereche de incaltaminte pe care sa o avem uscata cand ajungem acolo, necessair-ul, ceva gros pt afara. Pijamaua eu va indic sa fie mai bine un training, pe care e bine sa-l aveti in acest al doilea bagaj.
3.- un rucsacel in care sa aveti: sandviciuri pt urcare si coborare (indicate la munte sunt conservele), apa, pelerina de ploaie, un tricou de schimb, un pluover mai gros, aparat foto, medicamente pe care stiiti ca le luati frecvent)

Bagajele 1 urmeaza sa ramana jos, intr-o locatie a lui Pavel - sa fie in siguranta. Nu se pot transporta in munte, cu o masina  toate bagajele pt 15 persoane + ca sunt o gramada de lucruri inutile.
Bagajele 2 - le punem intr-o masina si le gasim cand urcam la Cozia. Probabil ca cineva din grup, care se simte mai obosit si crede ca urcusul pe munte este prea dificil va insoti bagajele
Bagajele 3 - le luam cu noi - pana sus.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă