S-a mai scris pe aici de filtrare si autofitrare, am mai discutat si acum la Dambovicioara si am accentuat cat de important este ca profilele participantilor sa fie apropiate din cateva puncte de vedere. Ma bucur ca se formeaza natural cateva sicane, cateva delusoare, care triaza si selectioneaza intr-un fel pe cei care vor sa participe. Si cei vechi pot sa confirme, foarte rar, cate unul diferit a reusit sa ajunga alaturi de ceilalti intr-o actiune. Si apoi s-a retras singur vazand ca nu este locul lui acolo. Mie imi pare rau cand vad persoanele sovaind si nu foarte increzatoare. Neintervenind cu nimic, decizia ramane la ele desi o cunosc de la primele intrebari pe care mi le pun mie sau Samizei. Dar asa cum scriam, ce pot sa fac? Poate asa mai putin pozitive (stiu ca nu are grad de comparatie
) au fost tot timpul, sau poate ca neincrederea le-a fost sadita de tot felul de intamplari, sau poate ca nu sunt pregatite mental pt a comunica intr-un grup. Indiferent de motiv, intr-un fel nu se pliaza pe profilul mediu a celor de aici, a celor care participa.
Mi-as dori sa pot face si pt ele ceva, dar asta inseamna cu totul alt proiect si cine mai poate face asa ceva?
Deci voi, cel putin asa sper, toti care v-ati inscris la Revelion
va ganditi doar la distractie si la ce o sa facem acolo,
mai putin sau deloc la drum si la troiene si alte forme de relief...alb! Daca se va forma o gasca asa ca cea de la Dambovicioara am toata siguranta ca asa va fi. Oricum vin multi "dinamici" asa ca tonul va fi dat de ei!

Uneori am tendinta sa ma gandesc ca poate m-am pripit si ca poate ar fi trebuit sa ma inscriu doar pt Sighisoara. De restul excursiilor nu mai spun nimic, pt ca nu am varsta potrivita. Sunt grasa si niciodata nu am fost prea activa, cu toate ca am pedalat mai timp de 40 de ani.
Spun ca poate m-am pripit, pt ca, desi ma consider o fire sociabila, nu ma vad potrivindu-ma felului in care discutati despre aceste intalniri distractive. Nu ma simt atat de tanara ca voi. Vad ca vorbiti de coafuri, dans, nebunie, distractie. Nu spun ca Revelionul ar trebui sa fie altfel decat o distractie, dar din discutii mi s-a creat imaginea unei intalniri tineresti.
Cei care par sa nu se incadreze in tipar, sunt priviti altfel?
Deci daca voi participa la Revelion, este nevoie sa dansez? Este nevoie sa ma distrez in masura in care o fac cei mai tineri decat mine si nu am voie sa fiu mai linistita, asa cum simt ca imi cade mie bine, cum imi este natura?
De ex, in urma cu vreo 4 ani am fost intr-un Team Building cu colegii de serviciu. Majoritatea erau tineri. Am participat la toate actiunile, m-am catarat pe gardul din sfoara, am cautat sa sustin echipa din care faceam parte, am ras impreuna, ne-am incurajat, am facut multe poze la focul de tabara, dar in rest am fost mai retrasa, mai linistita, m-am plimbat prin natura, am admirat-o, nu am stiut sa spun bancuri (n-am stiut niciodata), n-am baut in rand cu ceilalti si nici karaoke nu am facut. Si nici coafuri si imbracaminte mai deosebita nu am avut.
Atunci aveam 47 de ani, iar acum aproape 52.
Ce faceti daca asta este firea omului? Il excludeti?
Dar daca persoana respectiva este poate dezamagita, ranita, obosita sau si-a pierdut temporar increderea in frumusetea vietii?
Ma rog... eu obisnuiesc sa exprim ceea ce gandesc. Asa fac si acum. De aceea, marturisesc ca sunt surprinsa sa descopar un forum atat de tanar. Ma asteptam la oameni mai linistiti, mai in etate, mai molcomi... cam asa ca mine.
S-ar parea ca cei vechi raman cei vechi, iar cei noi, care vin aici poate incovoiati de singuratate, de pierderi, infrangeri... nu reusesc sa se incadreze in tiparul deja conturat al grupului.
Iertati-ma daca interventia mea pare nepotrivita. Dar asta simt in acest moment. Poate ca gresesc. Una este internetul si alta realitatea. Voi vedea. Sau poate ca o fi de vina si vremea asta cenusie de la Timisoara.