Intordeauna exista o problema, indiferent cum ai suci-o si ai face-o. Sau distanta, sau timpul, sau banii, sau cine mai participa...Nimic nu este pe lumea asta facil si simplu si poate ca tocmai asta si face viata mai dinamica si mai provocatoare. Important este sa iei partea buna a lucrurilor si sa te bucuri de acea bucatica. Sa treci peste ce este mai incomod si mai neplacut.
Distantele sunt intradevar o problema. Care nu o sa aiba rezolvare in turism decat dupa ce se inventeaza inca ceva. Sa nu uitam ca turismul mondial a explodat undeva dupa 1970, adica atunci cand zborurile au devenit accesibile paturii medii a poplatiei. Tara noastra nu este una chiar mica si pt ca cei din Oradea sa vada Delta, trebuie sa strabata intreaga tara, pierd pe drum 2 zile, una la dus si una la intors. In schimb pt cei din Tulcea sau Galati sau Braila, este mult mai simplu. Dar cand este vorba de mers la Hajduszoboszlo sau Gyula, oradenii sunt cei care au un drum foarte scurt de facut, iar cei din Tulcea au un drum lung de facut.
Fiecare isi alege din actiunile propuse ceea ce crede si spera sa-i placa si la care doreste sa participe. Functie de anumite asptecte pe care si le ia in considerare. In situatia actiunilor de week-end, care in fapt sunt de 3-4 zile (Delta este de 4, Maramuresul a fost de 3, are sa fie de 4, Cheile Nerei de 3 etc) doar ca asa se numesc, "de sfarsit de saptamana", neputand fi incadrate nici in categoria sejur, nici circuit si nici excursii nu prea poti sa le numesti, trebuie sa stii ce ti se potriveste. Fiecare actiune are dinamicitatea ei, are si o tinta turistica, deci se poate discerne si alege.
Din ce imi transmiteti pe chestionar, am sa aleg primele voastre optiuni si am sa le organizez anul viitor. Inca nu stiu cate, pana cand nu vad optiunle voastre. Peste am sa suprapun programul meu de la Sibiel, sa vad la ce ma pot angaja ca si coordonare si la ce nu. Asa cum explicam, din pacate in 2013 nu o sa pot face acelasi lucru ca si anul acesta, ma refer la numarul de actiuni. Am sa incerc insa sa compensez prin marirea grupurilor si printr-o alegere a destinatiilor astfel incat sa stiu ca intereseaza pe multi.