Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Excursie Sighisoara si bisericile fortificate sasesti din zona 16 - 18 sept 2011
admin:
Vremea va fi frumoasa, cel putin aceasta este prognoza pt cele 3 zile pe care o sa le petrecem in zona Sighisoara. Temperaturi de cca 17 grade dimineata si 26 grade la amiaza. Deci foarte potrivite pentru plimbare si vizitare.
Eu am sa fiu la ora 11.00 in Sighisoara si am sa va astept acolo. Pe primii sositi cu masina lui fgrama la hotel, apoi pe cei 4 care vin cu trenul din Bucuresti, la gara la 12.20 Ioana astept un semn de la tine cand ajungi la Sighisoara, iar Maya si hgenia o sa ni se alature pe la 21.00 la Casa Cositorarului, la cina.
Drum bun pana acolo si sa ne vedem cu bine!
Celor ramasi acasa, va urez un week-end placut si de toamna calda! Bucurati-va de soare si de aleile parcurilor, se apropie ploile si vremea urata cand o sa tanjiti dupa o zi afara.
dian:
Vremea tine cu voi, sa va bucurati de tot ce vedeti, va doresc drum bun.
admin:
M-am intors impresionat de atat de multe lucruri incat nu stiu cu ce sa incep. Potrivit ar fi sa o iau de la G de la grup. "Toata placerea si bucuria sa mergi cu un astfel de grup. Anul acesta nu am avut decat inca unul asemanator. Ti-e greu sa te desparti de asa oameni!" Facuta la Saschiz, aproape de finalul excursiei, aprecierea ii apartine lui Aurelian cel care ne-a ghidat intr-un mod abolut extraordinar de profesionist, placut si prietenesc. Este o remarca aproape identica cu cea facuta de Marian, capitanul vasului cu care am facut craozierele in Croatia. Daca oameni din afara observa calitatea deosebita a grupului, ce sa zic eu, din interiorul lui? Cum sa nu te bucuri, cum sa nu te simti ca intr-o mare familie, cum sa nu astepti cu nerabdare urmatoarea iesire? Un grup de nota 10.
Urmatoarea litera A, de la Aurelian. Un om cu har, cu o cultura in istorie, arta si religie absolut remarcabila. De cand m-a sunat sa ma intrebe la ce ora vin cei cu trenul, pt ca doreste sa-i intampine si el, am stiut ca o sa avem 3 zile cu noi o persoana cu mult bun simt si educata. M-a impresionat de-a dreptul acest om si sunt convins ca nu doar pe mine. Incantator in a descrie ceva, detaliat in povestire, dar nu plictisitor, documentat asa cum inca nu am intalnit un ghid. Discret in momentele in care se impunea, volubil cand era cazul. Un A de nota zece.
C, de la Caroline. O persoana cu har. O prezenta care te farmeca aproape instantaneu. Prima senzatie pe care ti-o da este aceea de om simplu si firesc, ceea ce-ti creaza o apropiere in confort. O face cu naturalete si cu o usurinta pe care doar oamenii cu adevarat deosebiti o pot face. Micsorand distanta dintre grup si ea, stie ca te castiga in efortul ei absolut fantastic de-a pastra Viscri-ul asa cum a fost, ca trecerea sasilor prin Transilvania nu va ramanea doar in scrierile istorice. Un profesionist in administratie, un fin psiholog, un pedagog etraordinar. Este un exemplu pe care tinerii ar trebui sa-l aiba permanent in fata. Este in acelasi timp tiparul pentru cum ar trebui sa arate un om implicat in meseria lui. Ar trebui oferit ca un contraexemplu pt ceea ce (nu) fac cei din Ministerul Turismului, din Ministerul Turismului. O sasoaica care s-a reintors in tara ei natala sa ne invete cum se pastreaza traditiile, vestigiile, cum se face turismul real, adevarat, cum se poate rezolva foarte simplu, firesc si fara mari cheltuieli problema tiganilor. O Caroline multimplicata la scara nationala cu siguranta ca ar scoate tara asta din starea de amorteala si neincredere. Un C de nota 10.
Herr Schass de la Righis, la cei 80 ani ai sai, are o sprinteneala a mintii, o memorie, o energie si o placere a cuvantului rar intanite. Povestile lui, cu noi asezati pe treptele de intrare in biserica, apoi in bancile din interior au durat aproape doua ore. L-as fi asculat inca doua si inca doua. Cu siguranta ca ceea ce ne-a povestit noua, le-a mai mai descris si altora, dar remarcabila este maniera lui de a o face. Un om de o simplitate si o modestie tipic saseasca, un om care tine la satul lui, care si-a dorit cred enorm sa devina o data curatorul bisericii din Richis. Un H care merita 10.
Poate ar fi trebuit sa incep cu S, de la sasi. Pentru ca daca nu erau ei, nu am fi avut obiectul excursiei. Si nu ar fi existat nici G, nici A, nici C, nici H. Daca nu ar fi ajuns pe aceste meleaguri, nu am fi stiut cum ar trebui sa arate un lucru bine facut. Noi transilvanenii le purtam o recunostiinta si o recunoastere care seamana mai mult cu admiratia. Admiratie pt cum au stiut sa se organizeze, cum au stiut sa convietuiasca, cum si-au pastrat traditiile, cum au reusit sa-si transmita timp de 800 de ani mestesugurile. Sunt multe de spus despre sasi, am sa incerc in limita timpului sa scriu cate ceva despre ai azi si in zilele urmatoare. Sa vi descriu asa cum i-am cunoscut eu, asa cum i-am avut si ii am ca si prieteni. Pana atunci sa dau sasilor ceea ce merita, un zece plus.
Trei zile minunate, trei zile pline de zece.
almi_gabi:
bine ati revenit! ma bucur ca ati intalnit oameni ce au stiut sa va faca agreabil timpul petrecut acolo :D
adrienne1301:
Gigi, incantatoare cuvintele tale, ca si cele 3 zile petrecute. Cu o mica observatie insa. Acel "G" cred ca vine mai degraba de la Gigi decat de la Grup. Pentru ca fara Gigi grupul nu ar fi fost atat de armonios. Sunt oameni in prezenta carora nu poti sa te superi sau sa te intristezi, ci doar sa te bucuri la maxim de tot ce se intampla. Esti unul dintre ei! Un G de nota 20! Multumim!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă