Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Excursie Sighisoara si bisericile fortificate sasesti din zona 16 - 18 sept 2011

<< < (10/16) > >>

luciamanta:
Elena d, daca vrei mergi cu trenul alaturi de mine, de Lori, Adrienne 1301, daca nu poate se gaseste cineva sa te ia cu masina personala. Iti trimit un mesaj personal cu nr.meu de telefon. Te pup

fngrama:
Salve,

Eu o sa merg cu masina personala; skoda tour; am 3 locuri libere; cine vrea sa mi se alature este bine venit; astept un PM.

Alea bune,
Florin-Nicolae

luciamanta:
Sper ca o sa avem posibilitatea sa vedem si Biserica Evanghelica din Deal de la Sighisoara! Este deosebita, inconfundabila. Este a treia ca marime dintre bisericile din Transilvania, fiind reprezentativa pentru stilul gotic.

luciamanta:
Imagine din interiorul Bisericii din Deal

luciamanta:
Biserica Evanghelica din Deal  este neindoielnic cel mai valoros monument arhitectonic al Cetatii Sighisoara. Constructia acestei biserici, pusa sub patronajul Sf. Nicolae, incepe in anul 1345 si continua cu intermitente pana in 1525. Biserica inglobeaza cele doua constructii mai vechi de pe platoul superior al dealului: o capela romanica si un donjon patrulater. Monumentul este valoros si prin existenta singurei cripte cunoscute in Transilvania aflata dedesubtul chorului si contine morminte din sec. XVI-XVIII.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă