Autor Subiect: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011  (Citit de 37441 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #75 : Marți, 13 Septembrie 2011, 07:53 »
Delta este asa cum se spune un paradis al pasarilor. Si al pestilor. Dar si pentru oameni este la fel. Sentimentul acela fantastic cand intr-o liniste ireala te vezi inconjurat doar de apa, nuferi si trestie, face din Delta o adevarata oaza de salbaticie amestecat cu frumos. Caii salbatici de pe grinduri, pasarile de tot soiul, cardurile de pesti jucandu-se in apa, intregesc un peisaj de vis. Cum sa nu tanjesti dupa asa ceva, cum sa nu visezi noaptea un astfel de loc? Nici n-am am ajuns bine acasa, ca deja ma uit cu jind pe harta sa vad la anul unde mergem.
Si intradevar asa cum scria Codru, oamenii acolo sunt simpli si buni. Si iubesc balta, greu s-ar putea desparti de ea. Si cum sa o parasesti, cum sa nu o iubesti, cand iti ofera tot de ce ai nevoie. Din ea poti sa-ti ridici un adapost deasupra capului, din ea te poti hrani si castiga un banut.
Am trecut si ne-am bucurat de locuri minunate, am vazut ghiolul Solomon, cu canalele mai mari sau mai mici care intretaie zona, am traversat Razim-ul de doua ori, o data sa ajungem in salbaticia Deltei si o data sa ajungem intr-un alt loc cu adevarat binecuvantat: Gura Portitei. Am prins peste, ne-am scaldat in apa marii de la Portita, ne-am plimbat pe nesfarsitele plaje nisipoase de acolo, am vazut asfintituri, asa cum doar in Delta si la mare exista. Am mancat peste pt un an de zile, bors, salau, plachie, prajit, la gratar, piftele de stiuca, icre, marinat, afumat....Cred ca-mi miroase pielea a peste si incep sa-mi creasca solzi. Dar mi-am facut placerea de a manca pe saturate acolo unde stiu ca este proaspat, unde creste salbatic, nehranit cu tot fel de complexuri ca cei din crescatorie.
M-am bucurat din nou de un grup excelent, foarte unit, foarte placut. Mi-era tare drag sa-i vad adunati pe toti la masa, povestind, razand, bucurandu-se. Au stiut sa lase acasa cele rele, au venit in minte doar cu cele bune.
Am dormit perfect, locatia este foarte buna, retrasa, izolata de zgomot sau forfota, cu iesire la canal principal, m-am relaxat, excursia asta a fost pentru mine un adevarat balsam.
Vremea a fost excelenta pt Delta si parca potrivita programului nostru. Cand am vizitat Delta cu cataramanul nu a fost excesiv de cald, vreo 23 de grade. Cand am fost la Gura Portitei am prins o vreme superba de plaja si baie atat cat am stat acolo. Reintorsi la pensiune, a inceput vantul si a alungat toti tantarii. Ultima zi cea de pescuit la fel a fost una foarte potrivita, fara vant, cald dar nu in exces. Parca totul a fost aranjat.
Cu tantarii iar am avut, ca si anul trecut noroc, nu ne-au piscat, au fost probabil preocupati cu turistii din alte zone. Eu am venit cu o singura muscatura, primita in ultima seara, zabovisem prea mult pe malul apei la pescuit.
Am vazut cormorani, batlani cu gaturile lor strambe, doi pui superbi de lebada, o multime de lisite, rate, apoi egrete, ulii pescar. N-am avut norocul de a vedea anul acesta pelicani. Se pregatesc de migratie si chiar daca anul acesta am sosit cu 3 zile mai devreme decat anul trecut, n-am mai reusit sa-i surprindem in balta.
Ma intorc acum la cele care ma asteptau acasa, la Sibiel si deja sunt cu gandul la minunata cetate a Sighisoarei...

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
« Răspuns #76 : Marți, 13 Septembrie 2011, 09:43 »
Buna dimineataaaa....
cu parere de rau trebuie sa va spun ca nu mi-a placut deloc....
dar stiti ce nu mi-a placut? ca trebuia sa plec de acolo....
cum sa pleci dintr-un loc atat de frumos si de linistit?
m-am simtit atat de bine incat as mai merge oricand sa revad acele locuri...din prima seara am simtit ca o sa fie frumos si asa a fost.... asteptarea a fost rasplatita pe masura
nu ma pricep la cuvinte sa descriu frumusetea Deltei, tot ce pot sa spun e ca am vazut poze frumoase din Delta inainte sa plec, dar e cu totul altceva sa fii ACOLO.
Am mancat peste cat nu am mancat intr-un an intreg...ne-am simtit bine, a fost un grup excelent....nu-mi ramane decat sa spun: Multumesc Gigi pentru inca o excursie deosebit de frumoasa!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #77 : Marți, 13 Septembrie 2011, 11:59 »
ma bucur adda ca ti-a placut Delta - e unul din locurile din aceasta tara despre care aud ca place majoritatii celor care ajung acolo -  merita sa-l revezi ( probabil de aceea se intorc si pasarile migratoare  ;D )

si stiu ce spui despre poze - oriunde merg am tendinta de a face poze si filmulete iar cand ajung acasa si ma uit peste ele parca nu mai este acelasi lucru - totusi - ceva poze    :) 8)   - ca peste la pachet probabil nu ati luat  ;D ;D

Offline craluca

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
« Răspuns #78 : Marți, 13 Septembrie 2011, 13:04 »
Bine ati revenit dragilor,

M-am hranit si eu din impresiile voastre si m-am bucurat fireste de bucuria voastra, stiu ce simtiti. Bravo, sa va priasca si sa aveti parte de cat mai multe momente frumoase pana la gasirea jumatatii. Cand intru pe forum si citesc din topicuri, am sentimentul ca suntem un colectiv de copilasi care sunt plimbati si distrati de dirigintele (parintele) lor si ce este mai frumos este ca deja cativa dintre noi ne cunoastem si ne-am asimilat ca frati, prieteni...asa vezi cat de asemanatori suntem noi oamenii...
Imi place ca exista aceasta comunitate, din punctul meu de vedere trebuia sa apara mai demult... Mie cred ca mi-a purtat noroc intrucat mi s-a schimbat statutul de single purtat cu eroism atata timp. Sper ca este definitiv, nu sunt absolut sigura, insa pana atunci indraznesc (cu ingaduinta admin Gigi) sa ma delectez cu voi macar pe forum, ce sa fac, ma atasez repede de oameni...
raluca

Offline adda

• Hero Member
« Răspuns #79 : Marți, 13 Septembrie 2011, 14:00 »
iata si catve poze
Delta ...in toata splendoarea ei

Offline adda

• Hero Member
« Răspuns #80 : Marți, 13 Septembrie 2011, 14:17 »
Gura Portitei

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #81 : Marți, 13 Septembrie 2011, 16:02 »
Ce se mai poate adăuga?
M-am simțit ca un copil. M-aș fi plimbat la nesfârșit prin labirintul Deltei și pe fâșia de nisip care desparte lacurile de Marea cea mare... M-aș mai fi jucat cu undițele, cu cățaua și cu pisicile pensiunii... Le-aș mai fi înotat piscina în lung, în lat și în diagonală... Aș fi stat o zi întreagă sus pe deal, în cetatea Heracleea, să urmăresc jocul luminii și al umbrelor de prin văi, zarea îndepărtată, vălătucii de nori albi... Aș fi stat continuu cu grupul și aș fi ascultat toată noaptea la povești, povestiri și amintiri, dacă n-ar fi trebuit să ne mai și odihnim, pentru expedițiile pe ape și pe uscat de-a doua zi.
De ce tot ce e bun e puțin?
Aparatul meu foto m-a lăsat (în) baltă după numai vreo zece instantanee, așa că sunt la mâna voastră  :D . Pliiiiz, nu uitați să mi le dați și mie, fie-vă milă, că suntem șaișpe frați acasă și n-avem nici o poză cu oameni!  ::)   :-*
Aparatul de muzică l-am lăsat acasă, pen'că nu se cădea să stau cu căștile în urechi. Dar (apropo de ce se discută azi - despre dependențe), nici nu i-am simțit lipsa. Era muzică și la pensiune, dar muult mai frumoasă a fost muzica valurilor, a vântului printre trestii, papură și sălcii, a păsărilor, concertul broaștelor...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #82 : Marți, 13 Septembrie 2011, 17:20 »
adda, nufarul acela din Delta tare fain arata  :)

Offline Alex

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #83 : Miercuri, 14 Septembrie 2011, 22:21 »
da asa e Adda , ai dreptate  , cel mai greu a fost luni cand a trebuit sa parasim acele locuri dragute si sa ne luam ramas bun de la  < partenerele  de excursie >  cu care am petrecut acele zile minunate :D
vreme extraordinara , peisaje deosebite ce ma-au incarcat cu multa energie pozitiva
Multumim Gigi pentru tot

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #84 : Marți, 20 Septembrie 2011, 13:47 »
Acuma, mă iertaţi că tocmai eu, care am fost într-o singură excursie SC, mă apuc să critic, dar multe topicuri de pe “Tabere încheiate” suferă de… cum îi zice ştiinţific la sindromul ăsta: lipsă de fotografii?! Verba volantpoza manent!
(Ori poate eu sufăr? Hm… Mi-a mai zis cineva să mă duc la psycho_the_rapist să mă tratez…
La următoarea ieşire cu SC, o să-l iau cu mine pe Gabriel Hennessey…)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #85 : Marți, 20 Septembrie 2011, 14:25 »
Am intreaga colectie de fotografii Singles Camp. De la prima tabara, cea din 9-11 aprilie 2011, pana la Sighisoara, septembrie 2011. Intentionez, ca atunci cand website-ul va primi o fata simplificata, sa dezvolt acel colt acum usor uitat, de arhiva fotografica. Firesc ca mult mai comod si firesc este sa apara la topicul respectiv, dar inserarea fotografiilor nu este tocmai punctul meu forte. Fotografiile mele au o marime prea mare, asa ca ar trebui resize sau postarea pe un site de fotografii. De unde sa le directionez spre noi. Cum n-am decat foarte putin timp la dispozitie, prefer sa scriu despre actiune si mai putin sa postez fotografii. La Adriatica vad ca m-am potrivit perfect cu Gabi. Eu scriu cate ceva, ea vine si posteaza fotografii.
Mai este inca o problema, cea legata de persoanele care apar. Conform intelegerii, fara acceptul unei persoane, nu se pot posta fotografii in care aceasta sa apara. Si la noi multe din fotografiile reusite contin pe cei care participa. Asa ca destul de greu sa alegi din restul ceva potrivit.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #86 : Marți, 20 Septembrie 2011, 14:54 »
Da, ştiu că aşa este. Mulţumesc pentru răspuns.  :)
Nu mă refeream la admin, ci la cei care au participat. Poate că unii mai tehnici şi cu mai mult timp liber...  ::)
Viperinele au fost mai descurcăreţe... Pe topicul cu Sighişoara, îmi vine să mă apuc să le pun eu pe ale mele din 2006... Am poze cu Biertanul din toate unghiurile şi prin toate cotloanele – inclusiv cu vestita încuietoare de la uşa sacristiei...
Pentru pozele din Deltă mă bazez pe Codruţa-drăguţa  :)  :-*  :-*  :-*
dar inserarea fotografiilor nu este tocmai punctul meu forte
-  Se pun foarte greu/complicat poze pe forum, poate se face ceva să se simplifice - doar cu copy/paste... Dacă se poate şi nu-i problem...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #87 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 09:35 »
Pe-aici nu mai postează nimeni nimic…?! Văd că fetele-drăgălașele nici pe forum n-au mai intrat de mult… Pe e-mail nu-s, pe mess nu-s… Mă rog, știu că lumea mai și muncește (nu ca mine!), dar mă uit iar la viperine: ce rapide au fost! Filmulețe, cd-uri, transfer.ro… Bravo fetelor și băieților!
Mi-am făcut inventarul pozelor:  am ce a pus adda pe forum, am vreo 10 de-ale mele, ce am apucat să fac până aparatul meu a dat ortul popii – mai mult peisaje - și mi-a trimis Codruța vreo 85, din care una cu mine de aproape (știu că nu-s fotogenică! din spate liceu, din față muzeu!), una cu o parte din grup – dar făcută de la maaaare distanță și din spate, iar restul de 83 cu toate apele-trestiile-frunzele-rațele-lebedele etc. Frumoase și astea, dar cu oameni nu-mi dă nimeni?  :( :'(  Eu tot mai aștept, ca mortu’ colacu’.
(Că de-aia m-am supărat ca văcarul pe sat. Eu m-am simțit bine cu grupul, dar poate că grupul nu s-a simțit bine cu mine... și s-a făcut arici...)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #88 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 09:43 »
La Sibiel o sa aveti pregatit un dvd cu fotografiile pe care le-am colectat atunci in penultima zi de Delta. Si daca te intrebi unde sunt serpisorii de Delta, senzatia mea este ca s-au intors acolo. Ca Alex si Adda prea se tineau cu mainile de gard la plecare si nu vroiau sa urce in microbuz. Cu greu le-am luat de acolo, dar daca s-au intors, fara sa ne spuna si celorlalti?

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #89 : Luni, 26 Septembrie 2011, 09:47 »
Uuuun DVD ? Săr’na, să fie primit !  :)
În privinţa fetelor, am o dilemă din care nu pot ieşi:
- ori au luat microbul şi s-au dus la pescuit (eu m-am trezit sâmbătă că mă căscam pe la raftul cu scule de pescuit, era cât pe ce să-l întreb p-ăla Da' mămăligă d-aia cu vanilie aveţi?)
- ori fetele nici n-au mai ajuns până-n baltă; s-or fi oprit pe aici, pe la băieţii ăştia frumoşi, că le-am văzut eu că ar fi sărit din microbuz din mers  ;) ;D  Măi fete, aveţi grijă cu fantele de Bucureşti, că e numai ambalajul de el, înăuntru e sec, e praf, nimic-nada-nihil-nothing-nullite-nichevo-niente