@Tatiana - Ma bucur ca incet, incet lumea incepe sa se organizeze, si ca punctul meu de vedere privind modul de organizare al transportului nu e singular. In ceea ce priveste cheltuielile de transport, asa cum am mai spus, corect este ca fiecare masina sa-si imparta cheltuielile la numarul persoanelor din ea 5, 4, 3, 2... Iar in ceea ce priveste "regulile financiare de pe aici", sa stii ca "regula" e ca atunci cind un grup mai numeros vine dintr-un singur loc, iar distanta e mare, transportul sa se faca cu microbusul. Cazul vostru e chiar unul mai rar, si doar faptul ca Gigi n-a avut timp suficient intre cele doua actiuni la care participa, a facut sa fie aleasa aceasta solutie, dar e bine cind totul se termina cu bine...
Pt persoanele care-si pun masinile la dispozitie, as dori sa le spun ca cea mai apropiata statie de carburant de Sasca Montana este situata la vreo 20-25km, deci sa fie siguri ca au rezerve de combustibil suficiente, mai ales ca drumurile spre, si dinspre trasee, la pensiune, se fac pe niste drumuri asfaltate inguste, si sinuoase, unde doua masini nu pot trece una pe linga alta, decit fiecare tragind foarte mult pe dreapta, si implicind condusul masinilor foarte lent, doar cu treptele de viteza 2-3. Asta presupune, bineinteles, un consum suplimentar de combustibil, ce trebuie luat in calcul la consumul total al masinilor, aspect pe care chiar si eu l-am omis cind am facut un calcul estimativ al drumului.
In ceea ce priveste lanternele, acestea sint necesare pe traseul mai lung, din doua motive:
1.Pe acest traseu sint si citeva pesteri, pe care sper sa nu le "sarim", iar pt vizitarea lor, chiar si ziua, e necesara folosirea lanternelor.
2.Traseul lung, e destul de... lung, iar lungimea zilei e in scadere, asa ca pt a preintimpina orice surpriza legata de parcurgerea traseului in siguranta (eventuala oboseala a unor participanti, care ar reduce mult ritmul, sau mai rau, o eventuala ranire a cuiva) este mai mult decit necesara dotarea cu lanterne, chiar si pt cazul in care nu vom fi nevoiti sa le folosim deloc, nu?... In "state" am invatat o vorba... safety first...