Dragi participanti la aceasta actiune, am facut ceva "sapaturi", si va pot spune ca nu e fezabila nici o varianta care exclude masinile personale, sau microbuzul, am sa ma explic.
Doua motive bine intemeiate reduc sansele folosirii trenului, sau a altui mijloc de transport pina la vreun oras important din zona.
1. Orase apropiate de zona Sasca Montana sint : Orsova (250km dus-intors), Herculane (230km dus-intors), Moldova Noua/Veche (70km dus-intors, dar nu trece nimic pe acolo, nici tren, nici autobus), Anina (100km dus-intors, idem Moldova Noua/veche). Deci, daca ar fi persoane care ar folosi trenul, ar ajunge la Orsova la orele 16:14, 18:09, iar de acolo ar trebui sa fie preluate de unele din masinile care au ajuns deja la Sasca Montana, iar dupa drumuri de 8-9 ore sa mai faca alt drum de aprox 4 ore pina la Orsova dus-intors (cine conduce stie ca e aproape imposibil).
Ok, sa presupunem ca se face acest efort (riscant) de catre unii dintre noi. Urmeaza intoarcere de duminica. Din Orsova sint urmatoarele trenuri spre Bucuresti 8:28, 9:14, 17:04, ceea ce ar insemna plecari din Sasca Montana de pe la ora 5-6 dimineata, sau daca se pleaca normal (pe la 10), persoanele care trebuie duse la tren, In caz ca ar incapea in masinile care merg pe Clisura Dunarii, spre Orsova, ar trebui sa astepte 5-6 ore in Orsova, pina la trenul de 17:04.
Deci oricum am lua-o nu "pusca" nicicum mersul cu trenul.
2.Traseul mai dificil din ziua de simbata presupune parcarea masinilor disponibile (in care trebuie sa incapa toata lumea) la un capat al traseului (Podul Beiului), iar participantii sa inceapa traseul de la celalalt capat (Sopotul Nou). Va intreb? Daca nu vin destule masini, cum se poate face acest traseu?...
Concluzia este ca persoanele din Bucuresti(+Constanta+Oltenita) trebuie sa aleaga intre microbuz, si masini personale, orice alta varianta fiind nepractica. Nu stiu ce motiveaza persoanele care prefera trenul, probabil motive financiare, dar va rog sa va ginditi si la celelalte persoane participante, care ar trebui sa faca eforturi foarte mari pt a va indeplini aceasta dorinta.
P.S. Pt orice informatii, intrebari, clarificari, nu ezitati sa ma contactati
- pe topic, daca e de interes general
- prin mesaj personal, e-mail sau telefonic, daca e ceva particular
Adrian Herta
hadrian1969@yahoo.com
0745-106861