Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 125426 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #75 : Vineri, 04 Martie 2011, 22:50 »
si cei care structural sunt inclinati spre negativism isi pot educa, intr-o masura importanta, modul de a privi lucrurile. oricat pare de imposibil, ne putem educa perceptia asupra lucrurilor. Nu fac teorie. Spun din propria experienta ca inclinarea spre negativism poate fi diminuata consistent. Temperamentul e o structura forte, nimic de zis, dar cunoasterea, intelegerea mecanismului existentei din anumite perspective (altele decat cele mecanicist-materialiste cu care am fost limitati din pruncie) pot ajuta mult la regasirea echilibrului, a pacii interioare, in fata intamplarilor vietii. sigur, nu mereu, nu chiar oricand, dar tot mai mult... Unul dintre secrete e sa "curgi" cu viata, sa nu-i opui rezistenta, sa nu incerci sa controlezi absolut tot si sa turbezi de cate ori ea evolueaza altfel decat ai vrea. curgi cu ea ca, cine stie... poate....te arunca pe vreun mal cu thailandeze.  :D :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #76 : Sâmbătă, 05 Martie 2011, 01:25 »
Citat din: micaela
curgi cu ea ca, cine stie... poate....te arunca pe vreun mal cu thailandeze. :D :D
curg, curg... da' sper sa nu ma arunce pe mal cand voi fi implinit 80 de primaveri si ma voi uita la fete ca la televizor >:(

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #77 : Vineri, 11 Martie 2011, 16:54 »
“Un pesimist vede dificultate in orice oportunitate; un optimist vede oportunitate in orice dificultate.” Winston Churchill

silviu

• Vizitator
« Răspuns #78 : Sâmbătă, 12 Martie 2011, 16:13 »
chestia asta cu "gandeste pozitiv" ma nervozeaza rau de tot. am observat ca in general cei care te sfatuiesc sa "gandesti pozitiv" sunt medicii, atunci cand au a face cu bolnavii de cancer. am avut o amica buna (RIP) care a trecut prin chestia asta. mi se pare de-a dreptul cinic sa-i spui unui om care cocheteaza zi de zi cu moartea, sa gandeasca pozitiv. e ca si cand eu, care am o privire de soim, i-as spune unui orb: nu vezi? lasa, dom'le, gandaind pozitiv, tu esti mai vazator decat mine.

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #79 : Miercuri, 16 Martie 2011, 21:35 »
Te enerveaza ca nu ai inteles corect la ce se refera. Acum 20 ani pina sa citesc ceva despre asta, tot asa gindeam si eu. Aveam in minte cite o imagine din filme cind un american tembel repeta obsesiv in fata oglinzii: sunt inteligent sau sunt nemaipomenit de fericit. Cum vine asta, sa-mi spun ce vreme frumoasa cind afara ploua sau ce bine ma simt cind pe mine ma macina vreo boala?!? Pai asta nu e gindire pozitiva ci gindire… stupida.

Pe masura ce am citit mai mult am inteles la ce se refera si mi-am schimbat opinia. Creierul ia drept comenzi gindurile noastre si se mobilizeaza sa le indeplineasca. Nu sunt in stare de nimic, nu o sa-mi reuseasca, nu pot sa iau examenu, nu am chef, etc etc devin ordine de indeplinit pt el, si culmea chiar asa se si intimpla. Daca ma scol in dispozitie proasta si-mi repet toata dimineata ce naspa ma simt, cum crezi ca o sa-mi fie restul zilei?

Dar daca ma focusez pe ce am de facut si cum pot sa schimb ceva in bine, as putea obtine alt rezultat. Ce face diferenta? Modul in care gindesc si cum aplic…gindirea pozitiva. Pina la urma noi decidem daca raminem blocati la nu pot si nu sunt in stare sau trecem la a vedea lucrurile din alta perspectiva. Eu am facut demult schimbarea asat si ma focusez pe ce vreau sa obtin, nu pe ce vreau sa evit.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #80 : Joi, 17 Martie 2011, 10:06 »
Citat din: iulia17
Creierul ia drept comenzi gindurile noastre si se mobilizeaza sa le indeplineasca.Nu sunt in stare de nimic, nu o sa-mi reuseasca, nu pot sa iau examenu, nu am chef, etc etc devin ordine de indeplinit pt el, si culmea chiar asa se si intimpla.
ei bine, la mine nu se intampla asa. plecam de-acasa cu gandul ca nu voi lua examenul in veci :( si totusi il luam. poate creierul meu functioneaza pe dos :D

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #81 : Joi, 17 Martie 2011, 21:44 »

faptul ca iti spuneai ca nu vei lua examenu nu inseamna altceva decat teama, neliniste. astea sunt normale in asemenea situatii.
daca gindeai cu adevarat asa, nici nu mai ieseai din casa sa dai examenul. exemplu tau e tocmai bun ca sa confirme ce spuneam, asa ca vino cu alt ex, asta nu m-a convins.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #82 : Joi, 17 Martie 2011, 21:55 »
faptul ca iti spuneai ca nu vei lua examenu nu inseamna altceva decat teama, neliniste. astea sunt normale in asemenea situatii.
daca gindeai cu adevarat asa, nici nu mai ieseai din casa sa dai examenul. exemplu tau e tocmai bun ca sa confirme ce spuneam, asa ca vino cu alt ex, asta nu m-a convins.
Citat din: iulia17
Creierul ia drept comenzi gindurile noastre si se mobilizeaza sa le indeplineasca. Nu sunt in stare de nimic, nu o sa-mi reuseasca, nu pot sa iau examenu, nu am chef, etc etc devin ordine de indeplinit pt el, si culmea chiar asa se si intimpla.
asta am facut si eu: am zis ca nu pot sa iau examenul, dar l-am luat. acuma vii si-mi zici ca nu trebuia sa ies din casa? :D

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #83 : Joi, 17 Martie 2011, 22:07 »

lasa, lasa, stiu ca poti mai mult

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #84 : Vineri, 18 Martie 2011, 08:21 »

asta am facut si eu: am zis ca nu pot sa iau examenul, dar l-am luat. acuma vii si-mi zici ca nu trebuia sa ies din casa? :D

stai sa vezi cand trebuie sa traversezi strada  ;D

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #85 : Duminică, 20 Martie 2011, 10:15 »
citat iulia17 - "Modul in care gindesc si cum aplic…gindirea pozitiva. Pina la urma noi decidem daca raminem blocati la nu pot si nu sunt in stare sau trecem la a vedea lucrurile din alta perspectiva. Eu am facut demult schimbarea asat si ma focusez pe ce vreau sa obtin, nu pe ce vreau sa evit. "

pe acest principiu merg si eu si a avut si sper in continuare sa aiba aceleasi efecte pozitive.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #86 : Duminică, 20 Martie 2011, 11:34 »
La un moment dat toti ne-am lovit de situatii mai neplacute si ne-am pus aceste intrebari:
 *Cum sa gandesc pozitiv?  *Cum sa imi mentin un tonus psihic bun?  *Cum sa gasesc forta sa vad partea plina a paharului?  *Cum sa inlocuiesc gandirea negativa cu una pozitiva?

Vorbeam cu un cunoscut si imi spunea ca in principal ar fi bine sa nu ne mai laasm mintea sa hoinareasca la intamplare, fara un scop provocator, captivant, real si concret.
Sa ne gasim lucruri care ne aduc energie si sa incercam sa actionam in aceasta directie.

Voi cum procedati?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #87 : Duminică, 20 Martie 2011, 13:28 »
eu recurg la autohipnoza si la substante psihedelice 8)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #88 : Duminică, 20 Martie 2011, 14:21 »
@silviu, si chiar functioneaza  ::) ::)

@gabitza, are dreptate acel cunoscut care-ti spunea sa nu lasi mintea sa hoinareasca la inatmplare :)
din vara trecuta, de la o intamplare care m-a zdruncinat serios la acel moment, mi-am educat mintea sa aleaga (in momentele grele, de cumpana) amintiri si dorinte pozitive, incarcate cu energie pozitiva pt a putea merge mai departe, pt a putea face ceva constructiv cu mine, pt a putea tine linia de plutire.
mi-a trebuit multa, multa ambitie si vointa dar in mare masura am reusit, am reusit sa ma ridic (asta e f simplu) dar mai ales lupt pt a ma mentine in pozitie verticala (asta este cel mai greu).

silviu

• Vizitator
« Răspuns #89 : Duminică, 20 Martie 2011, 16:55 »
atatea dorinte pozitive, energii pozitive si ganduri pozitive... dar tot singuri :(
si-a concentrat cineva aceste dorinte, energii si ganduri catre o mare dragoste reciproca? cu ce efect? eu unul m-am lamurit! o sa am parte de asa ceva, dar intr-o alta viata.