Arhiva > Arhiva
Gandeste pozitiv
micaela:
si cei care structural sunt inclinati spre negativism isi pot educa, intr-o masura importanta, modul de a privi lucrurile. oricat pare de imposibil, ne putem educa perceptia asupra lucrurilor. Nu fac teorie. Spun din propria experienta ca inclinarea spre negativism poate fi diminuata consistent. Temperamentul e o structura forte, nimic de zis, dar cunoasterea, intelegerea mecanismului existentei din anumite perspective (altele decat cele mecanicist-materialiste cu care am fost limitati din pruncie) pot ajuta mult la regasirea echilibrului, a pacii interioare, in fata intamplarilor vietii. sigur, nu mereu, nu chiar oricand, dar tot mai mult... Unul dintre secrete e sa "curgi" cu viata, sa nu-i opui rezistenta, sa nu incerci sa controlezi absolut tot si sa turbezi de cate ori ea evolueaza altfel decat ai vrea. curgi cu ea ca, cine stie... poate....te arunca pe vreun mal cu thailandeze. :D :D
silviu:
--- Citat din: micaela ---curgi cu ea ca, cine stie... poate....te arunca pe vreun mal cu thailandeze. :D :D
--- Terminare citat ---
curg, curg... da' sper sa nu ma arunce pe mal cand voi fi implinit 80 de primaveri si ma voi uita la fete ca la televizor >:(
marcutza:
“Un pesimist vede dificultate in orice oportunitate; un optimist vede oportunitate in orice dificultate.” Winston Churchill
silviu:
chestia asta cu "gandeste pozitiv" ma nervozeaza rau de tot. am observat ca in general cei care te sfatuiesc sa "gandesti pozitiv" sunt medicii, atunci cand au a face cu bolnavii de cancer. am avut o amica buna (RIP) care a trecut prin chestia asta. mi se pare de-a dreptul cinic sa-i spui unui om care cocheteaza zi de zi cu moartea, sa gandeasca pozitiv. e ca si cand eu, care am o privire de soim, i-as spune unui orb: nu vezi? lasa, dom'le, gandaind pozitiv, tu esti mai vazator decat mine.
iulia17:
Te enerveaza ca nu ai inteles corect la ce se refera. Acum 20 ani pina sa citesc ceva despre asta, tot asa gindeam si eu. Aveam in minte cite o imagine din filme cind un american tembel repeta obsesiv in fata oglinzii: sunt inteligent sau sunt nemaipomenit de fericit. Cum vine asta, sa-mi spun ce vreme frumoasa cind afara ploua sau ce bine ma simt cind pe mine ma macina vreo boala?!? Pai asta nu e gindire pozitiva ci gindire… stupida.
Pe masura ce am citit mai mult am inteles la ce se refera si mi-am schimbat opinia. Creierul ia drept comenzi gindurile noastre si se mobilizeaza sa le indeplineasca. Nu sunt in stare de nimic, nu o sa-mi reuseasca, nu pot sa iau examenu, nu am chef, etc etc devin ordine de indeplinit pt el, si culmea chiar asa se si intimpla. Daca ma scol in dispozitie proasta si-mi repet toata dimineata ce naspa ma simt, cum crezi ca o sa-mi fie restul zilei?
Dar daca ma focusez pe ce am de facut si cum pot sa schimb ceva in bine, as putea obtine alt rezultat. Ce face diferenta? Modul in care gindesc si cum aplic…gindirea pozitiva. Pina la urma noi decidem daca raminem blocati la nu pot si nu sunt in stare sau trecem la a vedea lucrurile din alta perspectiva. Eu am facut demult schimbarea asat si ma focusez pe ce vreau sa obtin, nu pe ce vreau sa evit.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă