Te enerveaza ca nu ai inteles corect la ce se refera. Acum 20 ani pina sa citesc ceva despre asta, tot asa gindeam si eu. Aveam in minte cite o imagine din filme cind un american tembel repeta obsesiv in fata oglinzii: sunt inteligent sau sunt nemaipomenit de fericit. Cum vine asta, sa-mi spun ce vreme frumoasa cind afara ploua sau ce bine ma simt cind pe mine ma macina vreo boala?!? Pai asta nu e gindire pozitiva ci gindire… stupida.
Pe masura ce am citit mai mult am inteles la ce se refera si mi-am schimbat opinia. Creierul ia drept comenzi gindurile noastre si se mobilizeaza sa le indeplineasca. Nu sunt in stare de nimic, nu o sa-mi reuseasca, nu pot sa iau examenu, nu am chef, etc etc devin ordine de indeplinit pt el, si culmea chiar asa se si intimpla. Daca ma scol in dispozitie proasta si-mi repet toata dimineata ce naspa ma simt, cum crezi ca o sa-mi fie restul zilei?
Dar daca ma focusez pe ce am de facut si cum pot sa schimb ceva in bine, as putea obtine alt rezultat. Ce face diferenta? Modul in care gindesc si cum aplic…gindirea pozitiva. Pina la urma noi decidem daca raminem blocati la nu pot si nu sunt in stare sau trecem la a vedea lucrurile din alta perspectiva. Eu am facut demult schimbarea asat si ma focusez pe ce vreau sa obtin, nu pe ce vreau sa evit.