Arhiva > Arhiva

Gandeste pozitiv

<< < (51/82) > >>

micaela:
a gandi pozitiv nu inseamna sa te autoiluzionezi sau sa te multumesti cu orice, ci a privi chiar si situatiile mai putin favorabile din perspectiva lor pozitiva (care exista, mai mereu). nu zice nimeni sa-ti spui "vai ce plin e paharul" cand el e umplut doar pe sfert...dar sunt atatea moduri pozitive in care poti sa-i privesti "cvasi-goliciunea"...si-apoi, a trece prin realitate cu trairi negative cu siguranta dauneaza...tristetea, supararea, furia, frustrarea, invidia etc...e foarte probabil ca iti coboara nivelul energetic. sigur, gandirea pzitiva este chiar si o auto-manipulare...te inveti, te programezi sa privesti realitatea cu calm, cu speranta si cu aplecare spre partea buna  a lucrurilor. de ce nu? asta nu te impiedica cu nimic a voi si a incerca mai mult....
cui prodest o perspectiva "realist-negativa"? ca lumea nu poate fi schimbata cu una cu doua, deci calea spre echilibru trece prin acceptarea ei si prin cernere pozitiva a existentei.  :P

carmentoma:
    Cu un asemenea om negativist langa mine chiar mi-as taia venele (pe lung, cum zicea parca Saturni!)!

micaela:
acceptare acolo unde nu poti schimba, bien sur...vorba ceea "da-mi Doamne puterea sa schimb ce pot schimba, sa accept ce nu pot schimba, si intelepciunea sa fac diferenta intre ele"
altfel, sa merem la votari, referendumuri, manifestatii...ca poate ne cresc salariile si mai termina primarii astia cu flori la pret de aur.  ;D :D

carmentoma:
   Da, si la "manifestari" ne exprimam tristetea si dezaprobarea cu un dans al pinguinului, un videoclip, ceva!

micaela:
eu inclin sa cred ca lucrurile incep sa se mai regleze...ca ne preseaza CEE. coruptie exista pretutindeni, dar in mai mica masura. impresia mea e ca si la noi furtul din bani publici s-a mai stavilit, macar pentru simplul motiv ca nu mai sunt.  ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă