Arhiva > Arhiva

Gandeste pozitiv

<< < (49/82) > >>

optimus sum:
gandeste pozitiv...o mare prostie ...
http://www.mihaistanescu.ro/2010/08/24/capcanele-gandirii-pozitive/

marcutza:
"principalul obstacol in calea schimbarii mentalitatii din Romania este ca majoritatea romanilor sunt intr-o auto-iluzionare continua."

@optimus, nu trebuie sa gandim toti la fel dar iti doresc(sincer) sa poti aplica aceasta expresie "gandeste pozitiv" / sau "ai incredere" / sau "priveste numai inainte" = la mine a mers si merge inca  :)

optimus sum:
marcutza, vezi filmuletzul postat ...vezi si alte pareri... este o manipulare internationala chestia cu "gandeste pozitiv" ...asta este doar parerea mea si nu o impun nimanui , dar cred ca atunci cand folosim sau nu o filozofie de viata, ar trebui sa fim in cunostiinta de cauza si sa stim si unde ne duce ...
pe scurt , apropo de paharul plin sau gol, parerea mea este :
daca vezi paharul pe jumatate plin , poate gandesti pozitiv, dar nu cumva asta te duce la suficienta ? nu cumva paharul trebuia de fapt sa fie plin? nu cumva si daca ar fi plin paharul doar pe sfert ar trebui prin "think pozitive" sa fim multumiti si fericiti ca nu este complet gol ?
hmmmm
pe de alta parte "gandind negativ", paharul este pe jumatate gol...el ar trebui de fapt sa fie plin ...si este gol...
deci ar trebui sa facem cumva sa il umplem..unde duce asta ? la gandire constructiva...
gandirea negativista poate fi de fapt cea buna ? sau nu ?
http://www.liviuioanstoiciu.ro/2011/01/am-ajuns-si-vampir-emotional-fiindca-nu-gandesc-mereu-pozitiv-adica-oportunist-sa-fii-ca-ei-nu-ca-tine-cazul-grosan/

marcutza:
"daca vezi paharul pe jumatate plin, poate gandesti pozitiv, dar nu cumva asta te duce la suficienta ? "

nope, duce la grija de a avea grija de acel pahar, te ambitioneaza, te motiveaza.

repet, nu trebuie sa aprobi parerea mea sau eu pe a ta  :) o respect.

carmentoma:
     Ca de obicei optimus face teoria conspiratiei! Sunt satula pana peste cap de negativisti si fug cat ma tin picioarele de ei! Daca va simtiti bine in raul indus de vederea celor din jur, pe care ii vedeti doar asemenea voua, intr-o vesnica vaicareala, carcoteala si blazare... sa fiti sanataosi! Eu ma simt bine si asta face minuni pentru psihicul meu, atunci cand vad, in orice mi s-ar intampla, doar partea plina a paharului! Si daca sunt manipulata, prefer sa ma manipuleze cineva inducandu-mi ganduri bune, decat sa fiu tot timpul incruntata, ingrijorata si in "butoiul cu melancolie"! Asa ca avem, cum v-am mai zis de multe ori, liberul arbitru! Fiti voi nefericiti si nemanipulabili si eu raman cu fericirea mea manipulata!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă