Arhiva > Arhiva
Gandeste pozitiv
admin:
Incep cu un citat din Eleanore Roosvelt: “Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura”
Cred in puterea atitudinii pozitive si in faptul ca aceasta este cheia succesului. Iar daca atitudinea pozitiva se amesteca fericit si cu increderea si speranta, atunci sansele sa fii si sa ramai o persoana multumita si optimista sunt foarte mari. Stiu ca este usor sa indemni la pozitivism, mai greu este insa sa si devii si sa te mentii asa. Spectrul de probleme care afecteaza si descurajeaza este foarte mare si poti face destul de putine lucruri pentru a te feri de efectul lor. Toti ne descurajam din cand in cand dar atunci important este sa nu ne demotivam si mai ales sa fim incurajati de cei din jur, in special de prieteni. Am trecut si eu prin multe momente de acest fel si trebuie sa multumesc adevaratilor prieteni ca au reusit sa ma determine sa gandesc pozitiv si sa-mi pastrez increderea in mine. Bineinteles ca este o mare diferenta in ceea ce priveste a incuraja pe cineva: unii au nevoie doar de o mana pusa pe umar, altii au nevoie de mult mai mult. Depinde de structura fiecaruia si de modul in care reuseste sa se controleze, mai precis de educatia pe care o are in acest sens.
Locul in care putem primi cel mai usor incurajari este familia si cercul de prieteni. Depinde insa ce fel de persoane sunt. Cat de pozitivi sunt ei insasi. Cat de bine stiu sa te motiveze prin cuvinte. Si de asemenea depinde de cat de tare am fost asaltati si afectati de probleme. Daca s-a ajuns la depresii severe sau anxietate, daca factorii de stres actioneaza in continuare asupra psihicului, atunci capacitatea noastra de a ne reveni slabeste considerabil si cu tot efortul celor din jur ne va fi destul de greu sa ne reechilibram.
Gandirea pozitiva este ea insasi un mod de viata. Este absolut necesar sa-ti dezvolti o astfel de atitudine, pentru ca atitudinea este cea care genereaza capacitatea. Aceasta din urma este un rezultat al starii tale, a modului in care percepi problemele, a bazei de referinta pe care te plasezi pentru a percepe lucrurile.
Ce afecteaza gandirea pozitiva? Sunt o sumedenie de factori care o pot afecta intr-un mod negativ, fara sa ne putem feri, dar sunt si lucruri pe care le putem evita pentru ca tin doar de vointa si educatie. Desi multe par banale si inofensive, ele au influenta , intr-o mai mare sau mai mica masura, asupra psihicului nostru. Stirile TV care fac referire la crime, la somaj, la stare economica dezastruasa, cataclisme, zvonuri alarmante, cunostiinte care ti se plang mereu, aparent nu te afecteaza, dar subconstientul le asimileaza si actioneaza ca atare. De aceea este bine sa elimini tot ce consideri negativ din preajma ta, sa te inconjuri doar de optimism.
Omul este inzestrat cu resurse enorme de optimism si pozitivism. Acestea trebuiesc doar puse in valoare si folosite cat de mult. Depinde doar de tine sa-ti faci viata simpla, usoara si placuta, sau sa ti-o complici gandind negativ si pesimist. Si ma intorc la citatul Eleanorei Rooswelt:cu care am inceput: „Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura”
almi_gabi:
„Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura” -Eleanore Roosvelt
Există mult adevăr in acest citat. Pentru oamenii singuri este foarte greu să treacă peste situaţiile complicate din viaţă. Ceea ce alţii nici nu remarcă pentru cei singuri poate deveni o povară.
admin:
Sa stii Awana, ca situatiile sensibile si apasatoare sunt la fel de greu de depasit si pentru cei care fac parte dintr-un cuplu. Doar ca senzatia de participare la necaz a inca unei persoane iti confera o oarecare linistire si relaxare considerand ca nu esti singurul caruia i se intampla. Mai este si aparenta impartirii greutatii, fals insa pentru ca este doar o impresie. Dar fara indoiala ajuta psihicului. De aceea ca single este bine si echilibrant sa traiesti social, pentru ca astfel poti trece mai usor peste hopurile care inevitabil le intalnesti in viata. Problemele unui single sunt intradevar destul de putin cunoscute de cineva obinuit cu confortul convietuirii in cuplu. Este acelasi lucru cand nu intelegem cand pe cineva il doare ceva, iar senzatia asta nu am trait-o ca experienta. Este greu sa evaluezi durerea si greutatile altuia, daca tu insuti n-ai trecut prin ele, sa le intelegi intensitatea si efectele. Poti intui ce inseamna o mana rupta, dar daca niciodata n-ai avut un os fracturat, n-ai cum sa realizezi ce inseamna acest lucru.
N-ai voie insa indiferent de durere sa te resemnezi si sa te retragi, sau sa traiesti cu frica repetabilitatii unui lucru neplacut. Trebuie sa ai convingerea ca subconstientul tau te conduce pe drumul bun, indiferent daca in anumite momente traversezi si zone care te afecteaza. Este cel mai bun prieten al tau si stie ce face cu tine. Depinde de tine doar sa-l alimentezi cu incredere, pentru ca este hrana de care are nevoie.
almi_gabi:
--- Citat din: admin din Marți, 16 Martie 2010, 12:57 ---N-ai voie insa indiferent de durere sa te resemnezi si sa te retragi, sau sa traiesti cu frica repetabilitatii unui lucru neplacut. Trebuie sa ai convingerea ca subconstientul tau te conduce pe drumul bun, indiferent daca in anumite momente traversezi si zone care te afecteaza. Este cel mai bun prieten al tau si stie ce face cu tine. Depinde de tine doar sa-l alimentezi cu incredere, pentru ca este hrana de care are nevoie.
--- Terminare citat ---
Încrederea este cel mai greu de găsit ca resursă umană. Trebuie alimentată cu ceva şi ca single lucrurile se complică. Nu ai întotdeauna resursele şi simţi cum te părărsesc puterile când totul se abate peste tine. Vrei uneori o pauză şi ea parcă nu mai apare. Cauţi refugiu în mici tabieturi care îţi conferă o relativă siguranţă pentru că îţi sunt cunoscute şi nu necesită efort.
;D
admin:
Increderea se castiga treptat, nu este un proces imediat. Deci trebuie rabdare si pozitivism. Ca orice lucru pe care vrei sa-l castigi trebuie sa incepi cu ce este facil. Deci in cazul increderii trebuie sa incerci sa cladesti acest sentiment in relatii sigure si verificate. Parintii sunt primii care te ajuta, ei sunt intotdeauna cel mai aproape, apoi sunt acei prieteni care nu sunt in nici un fel apropiati tie doar pentru un interes. Cei din adolescenta, din liceu sunt cei mai potriviti; ei iti confera si optimism si o stare generala buna. Pe mine intotdeauna intalnirea cu un fost coleg, ma aduce intr-o stare tare placuta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă